חייבת לשתף - והפעם בטון חיובי יותר

poly1982

New member
לפחות הגרושה נשמעת נורמלית

זאת של בן זוגי לא אמרה לי פעם אחת מילה נחמדה. אני 10 שנים מלווה את הבת שלה בכל הרגעים החשובים בחיים, לקחתי אותה פעמיים לחו"ל (לרבות טיול בת מצוווש לפריזוש שאני תכננתי והוצאתי לפועל, וגם שילמתי עליו מכספים שחסכתי) - ובחיים לא קיבלתי תודה או חיבוק או משהו כזה, להיפך. ומאז ההריון שלי היא רק מנסה לסכסך.
תמשיכי להשקיע, כי הפרצופים יעלמו אבל בסוף הילדה כן תזכור לך את הדברים החיוביים שעשית. אני בטוחה.

XמXלה

New member
מצחיק שלמרות שאישתו של אבא כל החיים עשתה לי

את המוות ועשתה הכל כדי להרחיק את אבא שלי ממני (אני בת יחידה להורים שלי) ובסופו של דבר הצליחה כי אני לא בקשר איתו קרוב ל- 7 שנים, אני עדיין זוכרת לה את הדברים הנחמדים שהיא עשתה בשבילי כמו לקחת אותי לרופא ופעם אחת ללכת איתי לקנות בגדים (מממ... שני דברים נחמדים תכלס, לא זוכרת עוד משהו).
היא מתבגרת וההתנהגות הזו אופיינית גם במשפחות לא מורכבות. היא תתבגר בסופו של דבר ומה שעשית ועושה בשבילה לא הולך לשום מקום

poly1982

New member
חייבת לשתף - והפעם בטון חיובי יותר

והפעם - לגברת יש יום הולדת (היום היא בת 13, מי היה מאמין?!)
אז בתחילת השבוע היתה דרמה קטנה סביב העוגה לביה"ס - זה התפקיד "שלי" כבר כמה שנים טובות. העניין הוא שלא הודיעו לי שאני צריכה להכין אותה ליום שלישי ולא ליום שישי (היא ישנה אצלנו כל שני + חמישי). ברגע שעודכנתי (ביום שני בערב!) רצתי לקנות מצרכים, ועד שבן זוגי והבת חזרו מהחוג העוגה כבר היתה בתנור.
ברגע שהיא הגיעה הביתה התחילו הטענות - לא רציתי עוגה כזו, למה לא הכנת עוגה אחרת, אני מפחדת שזה ייראה "פושטי" ו"ילדותי"... האמת היא שהתרגזתי נורא - גם ברגע האחרון וגם בסוף באים אליי בטענות - אבל החלטתי שלא שווה לריב על זה וניסיתי לא להראות לה כמה התעצבנתי עליה באותו רגע. פשוט עניתי לה בקצרה ובענייניות שלמיטב זכרוני מעולם לא אכזבתי אותה עם עוגה, שגם השנה היא תקבל עוגה טובה, ושתמיד כל הילדים ליקקו את האצבעות מהעוגות שלי (לא רוצה להשתחצן, אבל זה נכון - אני אמנם לא קונדיטורית אבל לאפות עוגת שוקולד שווה אני יודעת...)

דווקא אבא שלה כעס עליה מאוד ואמר לה שהוא לא מוכן להתנהגות הזו וכו' (נאום קבוע שלו לאחרונה), מה שגרר בכי היסטרי וטריקת דלתות. ביקשתי ממנו שלא יתערב הפעם - לא עזר לי, השיא היה שהוא צעק עליה שבשנה הבאה תבקש מאמא שלה עוגה ולא ממני (אין סיכוי שזה יקרה, וגם אם היא היתה מבקשת, אמא שלה לא תכין לה).

אח"כ היא התנצלה בפניי והסבירה לי שהיא בלחץ מזה שזו הפעם הראשונה שהיא מביאה עוגה לכיתה החדשה, והיא מפחדת ש"ישפטו אותה" לפי טיב העוגה. ברור שבאותו רגע הכל נסלח ונשכח, ניסיתי להרגיע ולנחם אותה אבל זה לא ממש עזר, היא הלכה לישון בוכה ולחוצה אבל בבוקר כשהיא ראתה את העוגה היא נרגעה (ברור לכן שלא יצא "פושטי"?! חבל שאין לי תמונה להוכיח).
ואכן במהלך היום בהפסקה, קיבלתי SMS שהודיע לי שכולם בכיתה התלהבו נורא ושחלק מהבנות ביקשו את המתכון. ככה שהכל בסדר

סתם - הייתי חייבת לשתף - נראה לי שלפעמים הדרך הטובה ביותר לא להיכנס לויכוח היא פשוט... לא להיכנס אליו.
סופשבוע נעים לכולנו! (חוזרת לפסטיבל היומולדת...)

mother cat

New member
כל הכבוד לך!

אני חושבת שנהגת ממש טוב. אני רוצה להגיד שהיית מאד בוגרת - אבל את לא ילדה, וכמובן שהיית בוגרת....

היא ממש, אבל ממש, נשמעת כמו הבת מצווש שלי. כולל כל הדרמות.

ואפשר מתכון לעוגה המנצחת? עוגות השוקולד שלי בהחלט פושטיות...

poly1982

New member
בטח שאפשר מתכון

אבל אני מזהירה, הוא דורש קצת פצ'קריי (הפרדת ביצים וכו'). אשלח לך בפרטי.

כרגע אני בעיקר שמחה שפסטיבל היומולדת מאחורינו. היה סופשבוע עמוס מאוד אבל שמח, והוא הסתיים באווירה ממש חיובית - עכשיו אפשר לחזור לנשום... היא היתה מאושרת וזה מה שחשוב, אבל זה דרש הרבה עבודה.

עם איך שהיא מתעצבנת עלייך נשמע שאת עושה עבודה

מצויינת!!! נשמע שמקומך בחייה כה מובן מאליו שהיא מרשה לעצמה להשען על היכולת שלך לספוג את הקושי שלה כשהיא לחוצה. זה לא תירוץ להתנהגות מגעילה, כן? אבל עם יד על הלב זה אחד לאחד מה שאני מצפה לחטוף מבתי בגיל 12...ומה שעשיתי לאמי שתחיה בגיל הזה ובגילאים אחרים. השג גדול שלך ושל אביה.
רק אולי תגידי לאבא שלה שלא יגיד דברים כאלה של "שנה הבאה תבקשי מאמא שלך.." זה כה מיותר. וזה מערער על מקומך בחייה, הרבה יותר מהתעצבנות זו או אחרת.

poly1982

New member
תודה רבה!

האמת היא שחשבתי על זה הרבה אחרי הדיון הקודם שהיה לי פה עם כולן. שיתפתי את אמא שלי בקשיים שלי והיא אמרה שנכון שיש עכשיו בעיה נקודתית בגלל ההריון, אבל אמרה בדיוק את מה שאת אמרת - שאם היא מרשה לעצמה להתנהג ככה לידי זה אומר הרבה על רמת הקירבה ביננו. וזה נכון לגמרי - למשל אבא שלי נשוי לאישה שהיא לא בדיוק כוס התה שלי. אנחנו תמיד מאוד חביבות ומנומסות אחת לשניה, אבל אין לנו יחסים קרובים וזה מתבטא גם בכך שאני לא מרשה לעצמי לריב איתה על שום דבר.
לגבי ההערה של בן זוגי - אני לגמרי מסכימה איתך (והסכמתי איתך כבר כשהוא אמר את זה, הוא חטף ממני מקלחת אח"כ... לא מאמינה שהוא יחזור על המשפט הזה יותר)

למעלה