חייבת לשתף קיראו בבקשה

קשת 82

New member
חייבת לשתף קיראו בבקשה

היום היה אחד מהימים העצובים בחיי אתחיל בזאת שבוודאי כולכן יודעות שאני כבר חודשיים בערך אוספת ציוד לזוג עולים חדשים שהאישה הייתה בהריון ולפניי קצאת יותר משבועיים האישה ילדה למזלם הטוב הצלחתי לאסוף כמות מכובדת של ציוד לפחות הדברים העיקריים בשבוע האחרון התחלתי לשים לב שהתינוק של הבחורה בוכה המון בכי של רעב אין לה מספיק חלב כנראה הוחלט להוסיף לה מטרנה ולעשות הזנה משולבת אבל..... אין בידם לקנות מטרנה לתינוק עשיתי שמניות באויר והשגתי קצאת וגם קניתי קצאת ואז שהייתי שבוע שעבר בטיפת חלב החלטתי לישאול באופן היפוטתי את האחות מה עושים אם למישהוא אין מטרנה וטיטולים היא ענתה לי בחביבות ובפשטות שפונים לאחות טיפת חלב מבקשים ומקבלים עזרה שמחה על הבשורה הפנתי את הבחורה שתיפנה לטיפת חלב אך... קיבלתי ממנה היום טלפון מלא בבכי ובעצב היא סיפרה בעיברית המשובשת שלה שעברה בטיפת חלב היום חקירה משפילה מלאה בהאשמות כגון: אם בעלך מעשן סיגריות אז איך אין לך ולמה התינוק ישן איתכם בחדר (הדירה מאוד קטנה ומיטת התינוק בקושי ניכנסת ) ולמה ההורים לא עוזריםוכדו' ואני שואלת האם כך פונים לבן אדם במצוקה נכון בעלה אמנם אולי לא צריך לעשן שחסרים דברים אחרים אבל עזרה אמורה לבוא ללא התנייה ואין אנו יודעים מה באמת מתרחש בביתם ואינני יכולה לדמיין אפילו כמה קשה להגן על עצמך שחצי מהדברים אינך מבין אפילו אוי כמה שהיתנצלתי ששלחתי אותה לגוב האריות רק רציתי לעזור ובמקום זה נטעתי בה כל כך הרבה חששות ואשמה אלוהים הוא עדי היתה לי כוונה שיקבלו עזרה סדירה ובמקום זה הם קיבלו רק כאב לב הייתי חייבת לשתף תודה

מוכרחה לכתוב כמה מלים לפני שאני

יוצאת מהבית, סליחה שזה זריז ועל קצה המזלג. אני בדעה שאדם צריך לעזור לעצמו קודם כל במקביל יפנה לעזרת אחרים. צודקת אחות טיפת חלב שהנפתה אצבע מאשימה כלפי האבא המעשן. כשאין לילדיך אוכל, סיגריות הן מותרות!! האמיני לי, אם הוא לא היה מעשן, החסכון היה במאות רבות של שקלים!! אנשים שמעשנים בין קופסא אחת לשלוש קופסאות ביום, החסכון בכסף מתבטא בסך של בין 600 ש"ח ל- 1,800 ש"ח שזה המון!! ויכול מאוד לעזור להורים להאכיל את הילדים ולגדלם בכבוד, מבלי לבקש טובות מאף אחד. אני מאוד מקוה שבמקום להעלב, ההורים יבחרו לקחת לתשומת לבם שביכולתם לשפר את מצבם. אולי דרך עובדת סוציאלית אפשר להכנס לגמילה מעישון, מה שישפר מאוד את מצבם הכלכלי. ובקשר אליך, אכתוב לך משפט שכל כך נכון "הדרך אל הגהינום רצופה כוונות טובות". אל לך לקחת ללב יקירה, נראה שאת עושה מאמצים הרבה יותר גדולים ממה שההורים עושים, וזה לא צריך להיות כך. נתת להם דגים, הגיע הזמן לתת להם חכה, בבוא היום הם יאלצו להשתמש בה ולא להסתמך כל החיים על תרומות. מקוה שאת מבינה את כוונתי והיא לא נכתבה עם קורטוב של רוע, אלא להיפך, מתוך רצון כן ואמיתי לתת הפעם חכה ולא דגים. ולך מגיע
גדול על כל העזרה שלך למשפחה זו.

קשת 82

New member
תישמעי את צודקת אבל.....

נכון שבן אדם שמעשן צריך לחשוב קודם כל על ילדיו ואחר כך על עצמו אבל איש מאיתנו לא ממש יודע מה הולך באמת בביתו של השני ומה הם יחסיי הכוחות ויכול מאוד להיות שהבחורה לא אשמה בחוסר האחריות של בעלה והיא נימצאת במקום לא טוב לא באשמתה אני אף פעם לא שופטת כי אני לא יודעת תסיפור המלה ובעיניין החכה והדג חשבתי שאם אני מפנה אותה לטיפת חלב אני נותנת לה לפחות "חכה" זמנית עד שתחזור לעבוד ותוכל לידאוג לעצמה ולילדה גם אם הבעל מסיר אחריות ולא עוזר אבל תסכימו איתי שגם לנרקומן וגם לאלכוהוליסט ולכל אדם עם בעייה באשר היא יש דרך לפנות ולעליב כך בחורה שלא עשתה כל רע ואולי פשוט נישאה לבן אדם הלא נכון אולי...... כל אחת יכולה ליטעות אבל היא באה בתמימות לבקש עזרה וקיבלה מטח של האשמות ועלבונות ורוב הנשים לאחר לידה גם כך רגישות הבחורה הזאת לא מתכננת את חייה על תרומות אבל בוא נגיד שאם תינוק קטן בלי עזרה קשה מאוד לעזור לעצמך ועצם העובדה שהיא לא התביישה לקחת מימני ציוד (והיא בטח לא חשבה שיש לבן אדם אחד ציוד שלם לתינוק) זה כבר מראה על לירצות לעזור לעצמך תיראי אני מבינה לחלוטין מה את אומרת אבל מצד שני ... כואב לי שמשפילים ומאשימים את האדם הלא נכון תודה על התגובה אני יודעת שהתכוונת רק לטוב..

../images/Emo24.gif אל תיעצבי לך...

מלבד ההערה הנכונה של זאת שכתבה מעליי לגבי הסיגריות (סליחה שאני לא זוכרת מי זו), סיגריות גם מאד מזיקות לקטנטנים ואין יותר צורם לי מלראות שמעשנים ליד תינוקות רכים. עישון לידם עלול להביא הרבה בעיות כי התינוקות הם הופכים להיות מעשנים פסיביים! זה עלול לגרום למוות בעריסה, מחלות הסרטן למיניהן, מחלות בדרכי הנשימה ועוד אינסוף בעיות בריאותיות, אם האם הזו נעלבה מטיפ"ח, זה גם לא טוב, כי האינפורמציה שניסו להעביר לה היא אינפורמציה מונעת וחשובה עד מאד, אבל יש דרכים לגשת לכל דבר... האם חייבת להבין שהאב חייב להפסיק לעשן בביתם ולהקפיד לצחצח שיניים לאחר העישון ולהחליף בגדים, למרות שזה לא מספיק... לגבי ההנקה שמקרטעת, פני אל "ליגת לה לצ'ה" יש להם קו חם שמיועד לעזור לאמהות שמתקשות!!! אני בטוחה במאת האחוזים שיש מדריכה בקו החם שדוברת רוסית או מדריכת ליגת לה לצ'ה דוברת רוסית שתוכל מאד לסייע לאם. זה בחינם, או להיעזר ביועצת הנקה עם הסמכה של IBCLC, נכון שעלות היועצת מעט יקרה, אבל זה מפצה תמורת חודשים רבים של שימוש במטרנה וסימילאק! חבל לחכות. הנקה תוכל לעזור בנטל הכלכלי בקלות.

קשת 82

New member
כן יודעת ומכירה את סכנות העישון....אבל לקרוא

חוזרת ואומרת על הבעל להפסיק לרכוש סיגריות ויתרה מיכך לא לעשן בקרבת התינוק אך עומד פה נושא נוסף על הפרק הריי ברור שאדם שנוהג בצורה כזאת לא ממש אכפת לו ומה לעשות לא תמיד מתחתנים עם הבן אדם הנכוןיש טעטיות ויכול מאוד להיות שהבחורה הצעירה הזאת טעתה אבל על אחות טיפת החלב הוטל לזהות קודם את מצוקת התינוק תינוק רעב בלי טיטולים זה מצב שזועק לעזרה וכל השאר באותו רגע הופך טפל !!!!! כפי שציינתי לפניי במצב שלא ידועים יחסיי הכוחות בן הבעל לאישה אין לישפוט אי אפשר לדעת באיזה נחיתות היא נימצאת למולו ולכן החובה לעזור ולחזק היא בראש ובראשונה יש המון צדק בדיברייכם הריי כל עזרה שתינתן יכולה להינתן באופן זמני בילבד ואני אכן חוזרת ומדגישה פניתי לכמה גופים לעזרה יש פורמליות ויש תהליכים כולנו יודעים שדברים לוקחים זמן ולכן בינתיים הרגשתי שמחובתי לעזור עד אשר ימצא פתרון טובת האם ותינוקה עומדת לנגד עיניי והבעל יש דין ויש דיין שימצו איתו תדין על מעשיו !!!!! דרך אגב הם עולים מצרפת ולא מרוסיה וגם אם עלות היועצת היא שקלים בודדים ארין להם מה לאכול אז.... אתם מבינות נכון ישר כח בנות תודה על העצות אני יודעת שקשה לעזור שיש דמות כזאת שלילית בתמונה אבל אני מזכירה לעצמי את הבחורה ותינוקה הרך שלא פשעו במאומה וחובה לסייע להן תודה לכולן על שהקדשתן מזמנכן להתייחס וליעץ תודה

קשת 82 -

קשה לי להאמין שחבילה או שתיים של חיתולים חד פעמיים יפתרו את הבעיה כאן, נראה לי שכמה חיתולים רב פעמיים בעלות של כ-65 אחד(אלו שנראים כמו מכנסונים) יהיו פתרון יותר טוב מבחינה כלכלית. את פשוט לא יכולה לקחת אחריות קבועה על המצב בין בני הזוג לבין עצמם, ובין בני הזוג לקופת חולים וכולי. האם פנו כבר לארגון לה-לצ'ה כדי להציל את ענין ההנקה? אני בטוחה שזה הפתרון הנכון ביותר-בריאותית לתינוק וכלכלית לאמא. נגיד שעכשיו תקבלי פה קופסא סימילאק? מה יהיה כשהיא תגמר? אני מקבלת מאוד בהבנה שאת נסערת והרצון שלך לעזור גדול זו הדרך שאני רואה לפתרון אלא אם כן היא לא אפשרית מסיבה שאני לא יודעת ואז לוקחת את דברי בחזרה. אשמח שתעדכני במה אפשר לעזור אחרי שתתקבל החלטה איך הם ממשיכים. יומהכיטוב, נעמי.

קשת 82

New member
בנות קיראו בבקשה

העיניין שניסיתי להעביר פה איבד קצאת את הכיוון אני כתבתי מה שכתבתי לא בשל אסיפת תרומות אלה בכדיי לספר ולשתף אני פניתי להרבה מקומות פורמלים לעזרה ואחד מהם טיפת חלב (וראיתם מה קרה שם )אינני וחזרתי ואמרתי אינני מאמצת שום משפחה לנצח זה פשוט כואב לי ורציתי לחלוק איתכן ולקבל קצאת תמיכה בכדיי להמשיך עם על הדרך מישהוא עוזר אז טוב שכך כי לפעמים שיש לך טיטולים אתהוקיבלתה תרומה כספית תקנה בכסף אוכל לעצמך בימקום בגלל שמדובר בעולים חדשים עם ליקויים בהבנת השפה הם חיים בפחד תמידי שירמו אותם ולכן תהליך השיכנוע לקבלת עזרה מהרשויות קשה יותר אני אינני דוברת תשפה ואילו בעלי אדם שדובר עובד שעות ארוכות ותורם מהזמן שהוא יכול שזה לא הרבה ולכן הכל מיתארך . אינני חלילה כפויית טובה ואני מקבלת בהכנעה כל עצה ועצה ואני אכן סידרתי לה עזרה בהנקה העזרה הפורמלית גם אם יקח זמן תבוא ובעזרת השם תבוא מהר בינתיים אני מנסה למלות תחסר עד אז רוב תודות לכן בנות אני בטוחה שלכולכן כוונות טובות שיהיה יום מקסים

אני מבינה מה שאת כותבת!

חבל לי כ"כ שבטיפ"ח התייחסו כך, אבל לא בכל הסניפים זה כך, אני בטוחה שהאחות הטיפ"ח הנפלאה שלנו הייתה עוזרת בלי לנדנד או לעשות חקירות צולבות בנוסח שב"כ, בכל מקום יש ויש כל מיני סוגים של אנשים ולפעמים צריך מזל ליפול על האנשים הנכונים... לגבי העזרה בהנקה בטיפ"ח, תמוה מעט בעיניי שזה מתעכב, כי כמו שאני מכירה את האחות הטיפ"ח שלנו, היא הייתה מטפלת בזה מיד, מזמינה את האימא ויושבת איתה בלי סוף עד שהייתה מצליחה. אני מבינה את הכאב שלך, אני למשל ניסיתי לעזור מכל הלב לאימהות שהניקו ונטשו את ההנקה בגלל שטויות או ניהלו אותה לא נכון ולא ניסיתי לקחת ללב את כל ההשקעה שלי ואת כל האביזרים שהשאלתי (ולא קיבלתי חזרה...) בשאיבות חלב וכו'. לפעמים אי אפשר לעזור לאנשים שלא רוצים לעזור לעצמם או לא מבינים כ"כ שהם מקבלים עזרה. זה הקושי האמיתי הקיים ביומיום... אז אל תפגעי ואל תקחי ללב...
, האמיני לי שאני מעריכה את העזרה שלך...

קשת 82

New member
תודה על התגובה רעותריינבו לגביי טיפת חלב ..

תיתפלי כמה פעמים ביקשתי מהאחות טיפת חלב שתעשה ביקור בית אצל הבחורה והיא הבטיחה והבטיחה שתבוא ותדריך ותעזור ודיבורים כמו חול ואין מה לאכול כלום גורנישט את צודקת אני בטוחה שיש אחיות רחומות בעלות לב של זהב למזלה הרע של הבחורה היא נפלה בידה של אחת שעובדת רק עבור הכסף וחבל !כי זה מקצוע של נשמה אבל לא נורה אני בטוחה שבסוף הם יקבלו תעזרה שמגיע להם ובהכל יפול למקומו בשלום אני תמיד מנסה לא להתערב ריגשית יותר מידיי אבל את יודעת שראיתי תתינוק בוכה ואת חוסר העונים של הבחורה רציתי למות .. בחפיף יקירה יהיה טוב ישר כח

למעלה