חייבת לשתף

חייבת לשתף

שלושת ילדי על הדיאטה, בחודש הראשון היה מאד קשה לבנים, אם הזמן הם למדו לקבל את המזון ולבדוק אם יש גלוטן או אם מותר לאכול מאכל מסויים. מאז תחילת שנת הלימודים זה סיוט, למרות שישבתי את כל צוות בנפרד והסברתי את חשיבות הדיאטה אני מגלה שהם מקבלים אוכל שלא בתפריט שלהם. אתמול הייתה לי שיחה עם המורה של אלמוג, הוא לא רצה לאכול את הסנדוויץ שאביו הכין לו והמורה לא הצליחה להשיג אותנו, כי היינו עם הקטן בחדר התאוששות, הוא עבר ניתוח, אז היא החליטה על דעת עצמה לתת לו חצי סנדוויץ מילד אחר ואני מצטטת אותה, "אם כל הכבוד שנאלמה לו הדרמטיטיס מאז שהוא התחיל את הדיאטה אני מעדיפה שיאכל ולא יהיה רעב ולכן שיוכל גלוטן" אתמול הההיתי כל כך עייפה מכל חוויות היום וחשבתי אניועד דקה רוצחת אותה דרך הטלפון, לבסוף סיימתי את השיחה שהובילה לצעקות בלד ואמרתי חד משמעית שהילד יוכל אך ורק את מה שאנחנו שולחים ושהיא ואני עוד נשב ונדבר על כך ארוכות. הגעתי הביתה ומרוב כעס צעקתי על הילד שעושה הצגות בבית הספר כי הוא למד שהן יתנו לו לאכול דברים שלא קשורים לדייטה כמו עוגת דבש ועוד. מה עושים נראה לי שכל הצוותים חושבים שאני מוזרה ואני לא מצליחה לגייס אותן לדיאטה של הבנים, לירז מחליף אוכל עם חבר ( כך הוא סיפר לי אתמול) נופר מקבל אוכל בחוג בישול ואלמוג עובד על הצוות ומקבל מה שהוא רוצה כי יש לו אמא נוראית שמתעללת בו אם המזון המוזר שלה. מה עושים ?

laura ashley

New member
איזה קריזה. יש מקומות בעולם בהם

התנהגות כזו לא היתה עוברת, חד וחלק. למורה אסור לתת לעשות דבר כזה מבחינה חוקית, במיוחד אם הסברת לה שהילד נמנע מהמזונות האלו. העצה הפרקטית היחידה שאני יכולה לתת לך היא לכתוב מכתב מפורט לצוותים, לניילן אותו וללכת לתלות אותו על המקרר/ארון אוכל שלהם. אם את רוצה, יש מכתב באנגלית, שמיועד גם למקרים כאלו, בספר של ליסה לואיס, אם את רוצה אני יכולה לסרוק לך ותוכלי לתרגם ולהתאים אותו לצרכים שלך.

laura ashley

New member
כמובן שהסורק שלי ,בפעם היחידה

שהצטרכתי אותו, החליט לשבות
ואני רואה שכבר ניסחת מכתב אבל בכל זאת כשהסורק יחזור לעצמו אצרף את המכתב הנ"ל, אולי מישהו יוכל להיעזר בו

bisty

New member
אולי כבר מאוחר מידי

אבל אני מתכוונת לומר שבני אלרגי לגלוטן וקסאין. חד וחלק. לצערי נראה לי שלאלרגיה יתייחסו קצת יותר ברצינות מלדיאטת ההרעבה שלי... ככה אמא שלי קוראת לזה. קשה מאוד ההתמודדות הזאת. גם ככה לא קל לנו להתמודד עם הילדים ולמצוא להם תחליפים שיהיו גם מתאימים לדיאטה,גם מזינים וגם טעימים...נשמע כמעט בלתי אפשרי... ואחרי כל זה אנשים אחרים מערימים עלינו קשיים והורסים את כל העבודה הקשה שלנו. פשוט מרתיח אותי לשמוע את זה...

תודה לך

אני נסחתי מכתב עם עזרתה של תלמה היקרה, מחר המורה תקבל את המכתב. לגבי כל המסגרות ביחד אני פשוט הניילן/המסגר להם את בקשותי והקווה לטוב אם לא אז הנראה איך ממשיכים.

ריקי 04

New member
רק התחלנו, אבל אצלנו מבינים ומשתפים

פעולה. והערה - לא מכירה אותכם, אבל למה להפעיל את הדיאטה על האחים? שלו יוכלו ליד הילד - ברור. אבל במסגרות - מה הבעיה?

razgalili

New member
לקטרין

אור ואהבה לך. אין לי הרבה עצות מעשיות לתת לך שכן אנחנו פתרנו את הבעיה הזאת ועוד רבות אחרות על ידי זה שאנחנו משאירים את הילד בבית. לגבי זה שהגן מסתכלים עליך עקום אין מה לעשות. זה ימשיך להיות ככה עד שהדיאטה תהפוך להיות מיין סטרים. לפני עשרים שנה הורים שעשו ABA לילדים שלהם נחשבו למשוגעים ואכזרים, היום הורים שלא עושים תרפיה לילד נחשבים למשוגעים. פסיכולוגיה היא ענין של כרונולוגיה כמו שפרונוגרפיה היא ענין של גיאוגרפיה. אם הייתי במקומך, והייתי חכם ושולט בעצמי (במקום לעשות למנייקית שנויים כואבים באנטומיה כמו שבאמת בא לי) הייתי מודה למורה על המאמצים שלה. כי באמת מגיע לה שירביצו לה, אבל את צריכה את שיתוף הפעולה שלה. היא ראתה ילד רעב, ניסתה להתייעץ איתך ונכשלה ופתרה את הבעייה בצורה הכי טובה שיכלה. אני מציע שתתיעצי איתה איך למנוע שבעיות כאלה יווצרו בעתיד. אולי כדאי לשלוח מגוון יותר גדול של אוכל עם הילד שיהיה לו אופציות, אולי כדאי להשאיר אוכל קפוא בגן למקרי חירום וכו'. את זקוקה לשיתוף הפעולה שלה ולרצון הטוב שלה, לפחות למשך תקופה עד שכל ההורים בגן יהיו בדיאטה. כדאי לנסות למצוא הורים בגן שיכולים להיות פתוחים לנסות את הדיאטה גם הם. אם יהיה יותר מילד אחד בגן ששומר על הדיאטה הגננות יקפידו עליה יותר, זה גם יקל עליהן. והכי חשוב - ברגע שיהיה אפילו ילד אחד שיראה שיפור משמעותי עם הדיאטה מול עיניהן, הן יתחילו לעזור לכם בצורה אקטיבית. אור ואהבה. רז

היי חברה

תודה לכל התגובות, נכון שהמורה לא צודקת, אך היא לא עשתה את זה מרוע לב, אלה מבורות וחוסר הבנה לגבי החשיבות של הדיאטה, אני יודעת שאני ניראת להרבה אנשים כעוף מוזר, למדתי לחיות עם זה, ואת האמת זה לא מפריע לי. תודה רז פעם הבאה שמישהו ירגיז אותי הפנה אותו אליך
. בכל מקרה היא באמת לא אדם רע, זו המערכת שמתסכלת אותי וחוסר האמונה בילדינו, וההבנה שאנחנו באמת יודעים מה אנו עושים ולפעמים הרבה יותר מהם, כי אנו חיים עם ילדינו ועם הבעיה 24 שעות לכן אנו לא נחים לרגע, בודקים ומנסים הכל וגם מצליחים הרבה. היא באמת אדם טוב ויש לה איטואיציה טובה היא קולטת את הילדים מהר, עכשיו נשאר לראות אם היא תצליח לקדם אותם גם. בכל מקרה נרגעתי, ואני באמת מאכלת לה המון הצלחה וטוב. ולכם חברי ה יקרים תודה שהייתם שם בשבילי.

למעלה