חייבת עזרה בהתייעלות

רות2002

New member
חייבת עזרה בהתייעלות

היי, קראתי הרבה בפורום המצויין הזה. מוכרת כבר כמה חודשים.
כל המוצרים שלי, כמו תלמידה טובה, בין דולר אחד ל 10 דולר.
והמשלוח חינם.
משקל המוצרים בממוצע 250 גרם.
התסכול הוא ההפסד שבמשלוח, גם צרור קטן רשום, בחישוב קל של הנתונים הנל, ברור לחלוטין שעל כל מוצר אני מרוויחה אולי דולר אחד, לפעמים 2 דולר, לפעמים כלום ואף מינוס. כמובן שגם הנסיעה לדואר והעמידה בתורים... לא מגולמים במחיר.
מה עשיתי עד כה?
ניסיתי כמה סניפים בעירי. מצב החנייה והתורים פחות או יותר אותו הדבר.
ניסיתי לקחת מדבקות מראש. אבל עדיין הייתי צריכה לעמוד בתור כדי לשלם, לחתום ולהחתים.
ניסיתי לייעל את תהליך האריזה בזמן או במשקל, לא מוצאת תועלת בזה...
ובקיצור, מתחילה להתעייף, למרות שיש לי עוד הרבה מוצרים פוטנציאלים.
מה עושים?
קראתי על סוכנים בדואר? מה זה?
על השירת המשותף של איביי? גם על זה היתה ביקורת.
האם אולי לא חייבים דואר רשום על כל חבילה? גם על זה לא ממליצים.

אז...? תודה על העזרה

trilliane

Well-known member
מנהל
יש אפשרות להזמין תור בחלק מהסניפים, ניסית?

חלק מהסניפים פתוחים כיום רצוף בימים ראשון, שלישי וחמישי, שעות הצהריים / אחה"צ מוקדמות הן בד"כ שעות מתות. לרוב גם לקראת 8 בערב. אם הסניף נסגר מוקדם, כדאי לנסות להגיע לפני הסגירה, יש סניפים שבהם זה עוזר להם לתקתק את התור כי (גם) הם רוצים לסיים וללכת הביתה.
&nbsp
במחירים זולים שציינת אפשר ואף מקובל לוותר על דואר רשום (תלוי לאיזו מדינה) כי פעמים רבות התוספת לדואר רשום כבר לא משתלמת. במקרה שמוצרים לא יגיעו תאלצי לזכות פה ושם, אבל גם ככה מדובר במחיר לא גבוה, אז סביר שתצאי ברווח.
&nbsp
רווח נמוך (או בכלל לא) זה סביר כדי לבסס חשבון, בהמשך תתמחרי כך שלא תפסידי וגם תחפשי מוצרים רווחיים יותר. כדאי לעקוב אחרי ההודעות של עמירם בפורום, הוא כותב הרבה טיפים בנושא.

Amiram_e

New member

Amiram_e

New member
תשובות

בתור מוכרת מתחילה את נמצאת בפאזה שנקראת "בנייה של עסק".
לא סתם אנו מייעצים פה להעלות מוצרים בסכומים קטנים ולא סתם איביי מגדירים מתודה מאוד עקבית של מכירה "עקב בצד אגודל".
יש כאלה שאין להם סבלנות. חושבים שידפקו את המכה במהירות ויעשו לשיטתם קיצורי דרך. (דרופ שיפינג)
ויש כאלה ואני מבין שאת עובדת בשיטה זו שמבינים שעסק כזה צריך ללמוד ולבנות לאט.
למה כוונתי בפאזה שתיארתי?
כרגע אני מניח שיש לך מעט פידבקים.
קהל היעד שלך מוגדר ברובו מסוחרים שרוצים לבנות את העסק שלהם גם. לכל אחד מכם חשוב לקבל כמה שיותר פידבקים ולייצר פעילות בחשבון.
הנושא המסחרי כרגע לא רלוונטי. לא רלוונטי אם את מרוויחה דולאר או שניים.
מה שחשוב כרגע זה להפעיל את העסק ולייצר מכירות.
אני לא אומר שתחמיצי הזדמנות למכירה של מוצר שאת מזהה כבעל פוטנציאל טוב עם רווח טוב. אני אומר שאת צריכה לפעול במקביל.
אני לדוגמה, בתחילת דרכי מכרתי המון בובות מקדונלנד במכירות פומביות. חלקן אגב הגיע למחירים יפים. כאשר נקרתה בדרכי ההזדמנות למכור גם בגדי רכיבה מספק בארץ שרצה להיפטר מהסטוק שלו, העליתי בגדים ,אבל לא וויתרתי על המוצרים שמביאים לי תעבורה והרבה פידבקים.

הכי חשוב זה לא להתייאש. קל מאוד להתייאש בעסק הזה בעיקר שקוראים בכל מיני מקומות על סוחרים אחרים שמרוויחים 2000 דולאר נטו אחרי חודשיים עבודה.
אני בשנה הראשנה לעיסוק הייתי מובטל והיה לי את כל הזמן שבעולם להפעיל את החשבון ולא הצלחתי.
בשנה השנייה שהייתי כבר שכיר שוב ועבדתי קשה, העסק התחיל לזרום.
הכל עניין של טיימיננג והזדמנויות.
חשוב מאוד ליידע את כל החברים שאת מוכרת באיביי.
לי הרבה חברים הציעו דברים למכור. עדין מציעים.

בנגוע לדואר. משלוחים שאינם לארה"ב אין צורך לשלוח רשום אלא אם מדובר במוצר יקר שיש בו סיכון.
במשקל ובמחיר שציינת תשלחי לא רשום.
תבדקי באתר הדואר מחירי בולים ותקני לך במכונה האוטומטית כמות. תביילי בבית ופשוט תגיעי לדואר ותניחי את המעטפות אצל הפקידה בלי לעמוד בתור.
לגבי ארה"ב זה נתון לבחירתך. בגדול , על מנת לקבל טופ רייטד צריך לשלוח 90 אחוז מהמשלוחים רשום. אבל יש בעיה עם המשלוח הרשום הרגיל של הדואר. הוא לא נסרק בארה"ב. רק אקו פוסט או EMS שהם משלוחים הרבה יותר יקרים.
למשלוח רשום רגיל גם אין מעקב לכל אורך הדרך.
מצד שני, בלי מספר מעקב, אין לך שום הוכחה במידה ולקוח פתח קייס ואת מפסידה אוטומטית.
הנוסחה שלי להחלטה לשלוח רשום או לא היא:
האם הפרש הסכום שאת מרוויחה בין משלוח רשום ללא רשום, גדול ממחיר ההפסד בפתיחה של קייס פעם ב.... מלקוח שווה לשלוח לא רשום.
אני מזכיר שמדובר במוצרים קלים שמחיר העלות שלהם נמוך.

מצרף קובץ אקסל לחישוב רווחים. הצבתי מחיר עלות של מוצר 10 דולאר. מחיר מכירה 20, משלוח 2.
תראי את הסכומים שאת משלמת לאיביי ופייפל וכמה יוצא לך רווח.
כל מוצר שתחליטי להעלות , תציבי את המספרים ותבדקי.
בהצלחה

רות2002

New member
תודה לשניכם ושאלות

תודה עמירם על התשובה המפורטת והמחזקת. אכן אני לא התחלתי בגלל שהאמנתי על אלו שהרוויחו אלפים בחודש הראשון, אבל כן דיגדג לי כששמעתי איך מילא נשים בחופשת לידה (ובחיפוש עבודה) ובעיקר אגרנית שכמוני.
ובהמשך בתקווה לקנות מוצר שחמוד בעיני בכמות ולמכור אותו.

רציתי לשאול ראשית למה התכוונת כשכתבת "קהל היעד שלך מוגדר ברובו מסוחרים שרוצים לבנות את העסק שלהם גם" האם אלה הקונים שלי?

שנית- איך התנהלת מול חברים שהציעו שתמכור בשבילם? האם זו אופציה?

ולגבי היאוש שבמשלוח, אז קודם כל כבר אתמול בערב הלכתי לדואר ובעצתכם אכן שלחתי לא רשום.
כששאלתי את הפקידה/טלרית האם אני יכולה לקנות בולים ולהדביק ע"פ המחירון באתר והמשקל של המוצר, היא אמרה לי שזה לא יעזור כי עדיין אצטרך לעמוד בתור כי הן צריכות לבדוק אם "הדבקתי נכון"
האמנם?

אני חושבת על בובות המקדונלד שלך וחושבת שאם על כל בובה או שתיים הייתי צריכה ללכת לדואר... הרי לא כולם קונים באותו זמן ומתי שנוח לי.

בנוגע לאקסל, עלות המוצר תהיה אפס במידה והמוצר הוא מהבית?

תודה!

Amiram_e

New member
תשובות

1. ההתייחסות שלי הוא לגבי ה state of mind שלך כרגע.
שלא תצפי לעשות עסקים בשלב זה ואל תהיי מתוסכלת שהרווח שלך קטן.
התכוונתי שכרגע בשלבים ההתחלתיים של החשבון , לא יקנו ממך מוצרים מסחריים כי החשבון שלך עדיין לא אמין מספיק. אולי רק מוצרים זולים.
קהל היעד הוא ברובו כאלה שגם מחפשים מוצרים זולים תמורת פידבקים.
כמובן שאם יהיה לך מוצר טוב בזול תמכרי.

2. רוב החברים שלי הביאו לי מוצרים ולא ביקשו תמורה. זה יכול היה להיות כיסויים של אייפד שחבר הביא מנסיעה לסין, פאלם פיילוט משנת 1998 שעמד לעוף לזבל ומכרתי אותו ב-30 דולאר, ווקמן קסטות משנות השמונים.

היו כאלה שהביאו מוצר פופולרי. חבר הביא דיסק לאספנים של מייקל ג'קסון. מכרנו במכירה פומבית והתחלקנו ברווחים. (מ 0.99 המוצר קפץ ל 62 דולאר)
ברגע שכולם יידעו יהיו לך מלא הצעות להעיף שטויות. זה יכול להיות צעצעועים של תינקוות משומשים, פאזלים מעץ שמכרתי מלא.
אני חושב שחלק מההתעסקות צריכה להינות מהדרך ולא להסתכל רק על המטרה הסופית.
במכירות בובות מקדונלנד שהצעתי בפומבית היו לי המון אינטראקציות מול הלקוחות, יש דגמים מסרטים שמאוד מבוקשים וזה היה ממש מהנה.
הילדים שלי השתפו בתהליך, בני הסתובב במקדונלד ואסף לי כאלה שילדים השאירו בשולחנות. הביא לי גם מחברים. לחלקם הציע משנהו תמטורת בובה שידע שהיא פופלרית.
כל העסק הזה יכול להפוך לממש FUN.
הילדים שלי למדו מסחר ויורדים למטה לפארק למכור דברים (ילדים קטנים, 7,8 ,12)
3. בקשר לדואר. זה קשקוש. אולי הפקידה לא סומכת עלייך. זכותך לשלוח מעטפה מבויילת. צריך להקפיד שיהיה לך משקרל בבית, לעבוד ממיחול אתר הדואר. זה מאוד פשוט. בוחרים משלוח לחו"ל לא רשום, צרור קטן.
משלוח לארה"ב עד מאה גרם עולה 8.30. שני בולים של ישראל ע"ס 4.10 פלוס בול של 10 א"ג. את הבולים של ישראל קונים במכונה האוטומטית. יש דפים של עשרה בולים נדמה לי. בנוסף תקני עמו ד של בולים 10 אג" שיספיק לך להרבה משלוחים.
לאירופה יש בול אחד ע"ס 7.80. זה כל כך פשוט.
תחזיקי אצלך מדבקות של "דואר אוויר" כחולות ותדביקי.
אני מחזיק מעטפות פצפץ שאני קונה בדואר במאות. את המוצרים קטנים אני גוזר מעטפה לארבעה חלקים. מדבקים.

4. בנוגע לתדירות משלוחים. אף אחד לא הולך כל יום, אלא אם את מוכרת עשרות מוצרים. אוספים כמה חבילות ויוצאים פעמיים בשבוע. שוב מעטפות מבויילות, רק תעברי ותשימי בדלפק.
לרשומים יש לי בבית מדבקות עם מספרי מעקב. אני מדביק וסורק באפליקציה של איביי. שולח יום יומיים אחרי. מה אני עבד?

5. כן. במקרה זה העלות היא אפס.

למעלה