חייבת עזרה-דחוף!!

חייבת עזרה-דחוף!!

הקטנים בני חודש וחצי, עד עכשיו הייתי שואבת ונותנת להם בבקבוק אבל בימים האחרונים הקטנה מקוררת וממש לא יורדת לי מהציצי, בשעות האחרונות אני מרגישה רק בשד אחד חסימה בצינורית חלב, ממש כמו וריד נפוח ואני לא מצליחה לשאוב מהציצי, ממש קשה.
מה לעשות? שמתי מים חמים וגם כרוב מה עוד אפשר?

צופולו

New member
אוי, איזה סיוט

ממליצה על עיסוי במקלחת מתחת למים חמים, מהאזור החסום לכיוון הפיטמה. גם כשאת שואבת לעסות תוך כדי את האזור הכואב. אם לא עוזר- ממליצה בחום על דיקור מחר בבוקר, יכול לעשות פלאים. בהצלחה! ותרגישו טוב

ונוס 26

New member
עיסויים, עיסויים, עיסויים

אני שונאת לעשות את העיסויים האלה, זה לא נעים ומעיק, אבל בינתיים זה הפתרום הכי טוב והכי מהיר. כמו שהמליצו לך כאן - במקלחת תחת מים חמים עדיף, זה יותר יעיל ויותר נעים. אבל גם לא במקלחת, בכל מצב, כשהיד שלך פנויה פשוט לעסות את האיזור הכואב בתנועות כלפי הפטמה (כאילו שאת מנסה לשחרר את הצינור החסום - מה שמרגיש לך כמו ויד נפוח (זה לא וריד זו צינורית חלב סתומה), לנסות לשאוב בכ"ז מדי פעם - אם את יכולה לשבת עשר דקות לפחות (עדיף 20 על המשאבה).
והכי חשוב - להניק אותם כמה שיותר מהצד הסתום, לנסות שהאף של היונק/ת יפעיל לחץ על הצינורית הסתומה, ולהניק אפילו שכואב.
יש סיכוי שזה יעבור תוך כמה שעות, למרות שאצלי היו לי לפעמים כאבים של יומיים.
זה סיוט, אבל זה עוזר.
למיטב הבנתי כרוב לא ממש עוזר במצב הזה (זה לא גודש זו סתימה).

סתימה בשד

בוקר טוב אמא לתאומים2

האם יש שיפור בינתיים ?

(סליחה אבל היתה לי בעיה במחשב ולא הצלחתי לענות מיום חמישי)

הבנות כתבו דברים נכונים וטובים, מקווה שיישמת אותם.

כשיש סתימה - חשוב להמשיך ולהניק מאותו השד , לפעמים כדאי לשנות תנוחה. כדי שיהיה ניקוז יותר אפקטיבי לשד (למשל - אם את מניקה בדרך כלל בתנוחת פוטבול - כדאי להניק בתנוחה הרגילה).
עיסויים - כמה שיותר. אחרי שמחממים את האיזור - במקלחת או עם קומפרס חם. לעסות בתנועות מעגליות כדי לרכך את הגוש הזה שנתקע לו שם בצינורית.

אפשר לקחת אדויל / נורופן. הם מקלים על הכאבים, אנטי דלקתיים ומרפים את השרירים ובהרבה מקרים עוזרים ומקלים.

תעדכני איך את מרגישה והאם זה עבר.

תודה לכולן- עדכון

לאחר כמה שעות של יניקות אינטנסיביות+שאיבה, הדלקת\הסתימה השתחררה.
אני שוב מאושרת ובריאה

תודה לכל העונות

ונוס 26

New member
מצוין, תזכרי את זה לפעם הבאה...

אני מקווה בשבילך שזה חד פעמי, אבל מציעה להתכונן לאפשרות שלא, מניסיוני וממה שהבנתי מאחרות, אם זה קרה פעם אחת יש סיכוי גבוה שזה יקרה שוב - עכשיו את יודעת בדיוק איך לפתור את זה...

למעלה