חייבת עזרה ותמיכה

tati31

New member
חייבת עזרה ותמיכה

היי אני בת 31 אמא לילדה בת 6 חיים שלי,
כבר יותר מחצי שנה שאנחנו רוצים עוד ילד ומנסים להכנס להריון אבל מודה ומתוודה שזה בלי בדיקות ביוץ ספונטני לגמרי אך בחודש האחרון התחלתי לעשות בדיקות ביוץ וזיהיתי פס ממש ממש חזק אך באותו יום לא קיימנו יחסים כי בעלי עבד לילה ולא היה בבית (וזה עוד בעיה בפני עצמה שבדרך כלל שאני מרגישה ביוץ בעלי עובד לילה
) אז עשינו את זה יום למחרת ובקיצור לא נקלטתי קיבלתי מחזור ב29.8 , המחזורים שלי סדירים בערך 29-31 ימים אורך המחזור עצמו 4 ימים , יש לי בחודשים האחרונים הכתמות חומות ממש כמה ימים לפני מחזור.
אני רוצה שתעזרו לי החודש ותגידו לי מה לבדוק איך לבדוק , חודש שעבר הייתי אצל הגיניקולוג הוא עשה לי בדיקת אולטאסאונד אמר שהכל תקין לגמרי מבחינת הרחם והשחלות.
כרגע אני ביום ה8 של המחזור , ממתי צריך לעשות בדיקות ביוץ? ממתי צריך להתחיל לקיים יחסים? אני גם צריכה לקחת בחשבון שבעלי עובד המון שעות

תודה לכל מי שתענה שתעזור
אני ממש ממש רוצה להגשים לילדה שלי את החלום והביא לה אח או אחות חחח

אההה ועוד משהו קטן....אשמח אם תייעצו לי על אפליקציה טובה ואמינה שבודקת ביוץ והכל

Mis Anna

New member
היי

תתחילי עם בדיקות ביוץ סביבות יום 10 למחזור. יתכן ובהתחלה תבדקי הרבה אבל תשכילי מסבב לסבב מתי בערך את מבייצת.
את צריכה לבצע את הבדיקה לא עם הפיפי הראשון. ולא מאוחר מידי בלילה הפיפי צריך להיות דיי מרוכז כדאי לא לשתות יותר מידי לפני כשעתיים בערך.
תוצאה חיובית היא 2 פסים שווים בצבע או כאשר פס הבדיקה כהה יותר מפס הביקורת.
מרגע שיש תשובה חיובית זה הזמן לעבוד.
תוך כ48 שעות יתרחש ביוץ. ניתן להמשיך לבדוק ולראות עד שהבדיקה הופכת לשלולית ברגע שהיא שלילית סימן שזהו יום הביוץ..
בהצלחה.

שאלה ...

האם ביוץ מתבצע רק פעם אחת בין מחזור למחזור ?
יש לנו רק יום אחד בלבד שאנחנו יכולים להיכנס להריון?!
&nbsp
ועוד שאלה:
נגיד , אני כן יודעת שיש לי ביוץ, ושכבנו באותו יום, ועדיין לא בהריון , הגיוני?
&nbsp
תודה

Mis Anna

New member
ביוץ

ביוץ מתרחש פעם בחודש.
הוא אמנם אכן יום אבל ישנה תקופה, כשבוע, שנחשבת לתקופה הפורייה.
וזאת משום שהזרע שורד כמה ימים בגוף. ולכן גם אם עשיתם לפני הזרע מחכה לביצית ויכול להפרות אותה.
זרע מחזיק בממוצע 72 שעות (3 ימים) אם כי יכול גם עד 5 ימים.
הביצית מרגע היציאה נשארת בגוף כ24 שעות וגם בזמן הזה אפשר לתפוס אותה.
במקרים מסויימים נדירים יותר יוצאת יותר מביצית אחת וכך נוצרים תאומים לא זהים. עם טיפולים ישנן בדרכ יותר מביצית אחת כיוון שישנו בוסט של הורמונים.
הסיכוי להקלט בכל חודש עומד על 15-25% ולכן גם אם עשיתי הכל נכון ובול בזמן עדיין זה לא 100% קליטה. בנוסף גם אם הזרע הצליח להכנס לביצית ישנם עוד תהליכים בדרך בהם יכול התהליך ליפול עוד טרם זיהוי הריון. למשל השתרשרות שלא צלחה.
בגדול ברגע שהביצית יוצאת היא מתחילה להזדקן. מה שאומר שהיא בונה סביבה חומה שכבה נוספת שמקשה על הזרע להכנס ולכן תמיד עדיף שהזרע יחכה לביצית ויתפוס אותה ממש בהתחלה.
הימים הכי פוריים הם יומיים לפני ביוץ, יום הביוץ וגם יום אחרי הביוץ.
ולכן ישנו כשבוע פוטנציאלי להקלט.

למעלה