חייבת עזרה נואשות...תודה

חייבת עזרה נואשות...תודה

שלום לכולם...לא יודעת אם זה הפורום המתאים לשאול את זה...אבל אולי בכל זאת יימצא הצדיק בסדום שיידע משהו בנושא, כל מילה וחצי מילה יכולה להיות שווה המון.. בכל מקרה, אז ככה: ידיד טוב שלי התגייס עם בעיה רפואית מסויימת, הבעיה החמירה במהלך השירות הצבאי, ולאחר שירות סדיר של טיפה מעל שנתיים החליטו לשחרר אותו עקב הבעיה הרפואית. יותר נכון הצבא לא רצה לקחת עליו יותר אחריות והחליט לזרוק אותו החוצה עם 21 רפואי. בתעודת שחרור כתוב לו שרות של שנתיים וסיבת שחרור "טעמי בריאות". הוא בלחץ היסטרי שהעובדה שזה קרה הרסה לו את החיים ! הוא טוען שיקראו לו משתמט, שהוא לא יוכל לעבוד בשום מקום ממשלתי כי הוא כיביכול לא עשה שירות צבאי מלא של 3 שנים ולא כתוב לו בתעודת שחרור "תום שרות חובה" כמו לכל השאר, הוא טוען שגם במקומות אזרחיים כשיראו שהוא השתחרר אחריי שנתיים "מטעמי בריאות" עוד יחשבו שהוא השתחרר על נפשי ולא יקבלו אותו, או אפילו אם הוא יגיד שזה היה עקב בעיה רפואית עדיין לא ירצו לקחת אותו - כי יחשבו למה אנחנו צריכים מישהו חולה. הוא ממש מדוכא מהעניין. הוא רצה לשרת, הוא שירת יותר משנתיים. והחליטו לזרוק אותו החוצה כדיי לא לקחת אחריות. * לא רוצים שהוא יתנדב גם. לדעתי אין שום הבדל שבעולם משום בחינה שהיא אם הוא היה משרת עוד שנה לבין זה ששיחררו אותו על 21 רפואי עכשיו, חוץ מהגובה של הפיקדון והמענק כמובן. אני לא יודעת איך לעזור לו, אנא כל פיסת מידע שיש לכם בנושא תעזור המון. אני פשוט לא מכירה את הנושא ולכן לא יודעת איך לעזור לו... אנא תענו בעובדות ודברים שאתם יודעים בוודאות ולא ספוקולציות, אני לא רוצה סתם לעודד אותו אלא להגיד לו דברים אמיתיים. תודה ענקית !!!

rut2020

New member
בעיה בריאותית

אני לא בדיוק מבינה מה הבעיה כאן זה לא שכתבו שלא שירת אלא מצויין בפירוש ששירת שנתיים ושוחרר עקב בעיות בריאות ביית בריאות יכולה לנבוע למשל עקב תאונה... או פציעה כלשהי תוך כדי שירות צבאי אני לא חושבת שיעשו לו בעיות כלשהן במקומות העבודה סך הכל היום עם כל הפיגועים שהיו ועם כל תאונות הדרכים והפעולות הצבאיות שהיו יש המון המון גברים שנפגעו באחד מהאירועים שהזכרתי ושעברו שיקום ארוך הפרופיל שלהם הרבה מתחת ל- 97 ולא שמענו על בעיות מיוחדות שעשו להם.

האם יש כאן הזדמנות ?

שלום אז כמו שאת כנראה מבינה אין כאן עניין עם עובדות יבשות או נתונים עובדתיים, מדובר בחוויה האישית שלו. כמו שהוא תופס את העניין "העיפו" אותו, כמו שהוא תופס את זה, כל העולם עכשיו ימשיך להתנכל לו, לדחות אותו ולהאשים אותו ב . . . אינסוף האשמות וטענות. אז מה אפשר לעשות את שואלת, איך עוזרים לבחור. אני מאמין שברצון שלך לעזור לו יש פוטנציאל לתמיכה שיכולה לחולל שינוי. בדרך כלל אומרים שבן אדם צריך לרצות לעזור לעצמו לפני שהוא יהיה מסוגל לקבל עזרה, ראיתי כבר הרבה מצבים בהם החוויה הפנימית ניזונה מהאהבה והתמיכה ומשם התחיל שינוי. אז קודם כל לעמדה שלך יכולה להיות השפעה אז תמשיכי ותהיי שם איתו ולצידו. ולעצם העניין, אני חושב שזאת יכולה להיות הזדמנות עבורו לזהות ולנקות את מקומות החשש שהדחייה הזאת עוררה. להתכחש להם זה פתרון שלא יחזיק מים לאורך זמן - איך והיכן אלה כבר שאלות שהתשובה להן תבוא מתוך חיפוש. לפעמים זה קבוצת חברים שעושה את זה, לפעמים שיחה אחת עם איש מקצוע מספיקה, ולפעמים תהליך ארוך טווח. יש אנשים שספר טוב מועיל להם, לאחרים הליכה לבד לאורך הים. יש על מה לחשוב ויש מה לעשות אז תמשיכו לחפש יחד שיהיה בהצלחה אמיר דרור מאמר שאולי יתן כיוון להמשך בדיקה ניהול שיחת הקוף – נטרול חסמי העצמה אישית

למעלה