חייבת עזרה נואשות...תודה

חייבת עזרה נואשות...תודה

שלום לכולם...לא יודעת אם זה הפורום המתאים לשאול את זה...אבל אולי בכל זאת יימצא הצדיק בסדום שיידע משהו בנושא, כל מילה וחצי מילה יכולה להיות שווה המון.. בכל מקרה, אז ככה: ידיד טוב שלי התגייס עם בעיה רפואית מסויימת, הבעיה החמירה במהלך השירות הצבאי, ולאחר שירות סדיר של טיפה מעל שנתיים החליטו לשחרר אותו עקב הבעיה הרפואית. יותר נכון הצבא לא רצה לקחת עליו יותר אחריות והחליט לזרוק אותו החוצה עם 21 רפואי. בתעודת שחרור כתוב לו שרות של שנתיים וסיבת שחרור "טעמי בריאות". הוא בלחץ היסטרי שהעובדה שזה קרה הרסה לו את החיים ! הוא טוען שיקראו לו משתמט, שהוא לא יוכל לעבוד בשום מקום ממשלתי כי הוא כיביכול לא עשה שירות צבאי מלא של 3 שנים ולא כתוב לו בתעודת שחרור "תום שרות חובה" כמו לכל השאר, הוא טוען שגם במקומות אזרחיים כשיראו שהוא השתחרר אחריי שנתיים "מטעמי בריאות" עוד יחשבו שהוא השתחרר על נפשי ולא יקבלו אותו, או אפילו אם הוא יגיד שזה היה עקב בעיה רפואית עדיין לא ירצו לקחת אותו - כי יחשבו למה אנחנו צריכים מישהו חולה. הוא ממש מדוכא מהעניין. הוא רצה לשרת, הוא שירת יותר משנתיים. והחליטו לזרוק אותו החוצה כדיי לא לקחת אחריות. * לא רוצים שהוא יתנדב גם. לדעתי אין שום הבדל שבעולם משום בחינה שהיא אם הוא היה משרת עוד שנה לבין זה ששיחררו אותו על 21 רפואי עכשיו, חוץ מהגובה של הפיקדון והמענק כמובן. אני לא יודעת איך לעזור לו, אנא כל פיסת מידע שיש לכם בנושא תעזור המון. אני פשוט לא מכירה את הנושא ולכן לא יודעת איך לעזור לו... אנא תענו בעובדות ודברים שאתם יודעים בוודאות ולא ספוקולציות, אני לא רוצה סתם לעודד אותו אלא להגיד לו דברים אמיתיים. תודה ענקית !!!

אין שום בעיה (כל עוד זה לא נפשי)

אני "עפתי" אחרי חודשיים וחצי (לפני למעלה מחמש שנים) מאותה הסיבה, וזה לא הפריע לי לעבודה ולקשרים עם ובמשרד הבטחון.

אני דווקא הכרתי מישהו

שעבר באבטחת טיולים. אחרי שהוא כל כך פחד לעלות במעלה פלמ"ח עד שתלמידים נאלצו לסייע לו, ובגלל הרושם הלפלפי שיצר עלי שאלתי אותו איפה הוא שירת בצבא. התברר שהוא שירת בקריה והשתחרר עם 21 נפשי, ובכל זאת מישהו במשרד הפנים החליט שאפשר לתת לו נשק.

galgal21

New member
אני שמעתי על אנשים שהתחמקו

משרות צבאי ובכל זאת מצאו עבודות טובות. אם הבעיה החמירה עקב השרות כדאי לו לתבוע את הצבא, הוא יכול לקבל פיצויים.

למעלה