חייבת עזרה...

M e R a V 2

New member
חייבת עזרה...../images/Emo53.gif

שלום לכולם, קוראים לי מירב ואני בכיתה י"א. עוד כחודש (סוף מרץ) יוצאת משלחת של תלמידי השכבה למסע לפולין. חשוב לציין שרק כחצי שכבה יוצאת אצלנו למסע. מחיר הנסיעה עומד על 5,560 שקלים, והמסע 8 ימים. כבר כמה שבועות אני עומדת בפני התלבטות קשה מאוד: האם לצאת או לא לצאת למסע? אני נורא חוששת ממה שהולך להיות שם, התכנים לא פשוטים בכלל, וכמובן התנאים הסביבתיים (קור, שלג - אני ילדה שסובלת מאוד מקור
). אני לא חושבת שאני בשלה עדיין למסע הזה, אבל מצד שני אני שומעת עליו ביקורות טובות מהרבה אנשים, וכנראה שחבל לפספס כזה דבר. בנוסף קיים גם הקטע של הריחוק מהבית, וכן העובדה שרוב החברות הטובות שלי לא טסות, חוץ מבערך 3 שכן טסות... ההורים שלי חושבים שכדאי לי ללכת, אבל אני עדיין מאוד חוששת ומתלבטת, ולא סומכת על עצמי שאשרוד את המסע הזה
דיברתי עם יועצת ביה"ס, היא ייעצה לי לחשוב טוב טוב לפני שאני מקבלת את ההחלטה הסופית, ושלדעתה לא כדאי לי לצאת אם אני לא מרגישה מספיק בטוחה בעצמי. כל-כך קשה לי עם הנושא הזה, אני כבר לא יודעת מה לעשות! מה אתם הייתם מייעצים לי ? תודה רבה מראש לעונים
שבת שלום.

Pukipsey007

New member
../images/Emo24.gifמירב

ההתלבטות היא על המחיר, מזג האוויר או התכנים במסע עצמו? 3 חברות זה המון, לי הייתה אחת או שתיים שטסו איתי עם קור אפשר להתמודד בעזרת ביגוד מתאים- פליזים, ציוד מיוחד נגד קור וכולי. אני די משוחדת בקשר למסע לפולין
לכן, בדרך כלל אני ממליצה לצאת בשביל החוויה והעניין והזהות הלאומית אבל אני לא יכולה להחליט בשבילך, את מכירה את עצמך הכי טוב. זה לא בלתי אפשרי, את לא הולכת שם מקבר אחים לתא גזים לקרמטוריום בלי הפסקות כדי לעכל את מה שראית ובדיחות ושיחות באוטובוס ושירים באמפי3 וארוחת צהריים במקדונלדס או משהו כזה. אבל את כן רואה הרבה דברים קשים ובוכה לפעמים (או בארץ, אחרי) ועצוב לך, אבל גם מעניין מאוד ומרגש וזהו. בהצלחה, מקווה שעזרתי

M e R a V 2

New member
../images/Emo51.gif../images/Emo140.gif

ההתלבטות היא בעיקר על התכנים ומזג האוויר, לא על הכסף. אני מניחה שכמעט כל מי שכן יצא למסע יגיד לי לצאת, אתם הרי משוחדים
הביקורות שאני שומעת על המסע מאוד טובות, אך עדיין קיימים אצלי הרבה חששות והתלבטויות [ואין לי מושג איך להתגבר עליהם]. תודה על התגובה, בהחלט עזרת לי

לא כולם יגידו לך לצאת

אני יצאתי, והצטערתי על כך. תראי מבחינת המחיר, זה יקר, אם אין לך בעיה עם זה אז סבבה. מזג האוויר-0 כן, קר אבל מתגברים על זה. התכנים- קשים, אבל מתמודדים. אני בכללי חושבת שבזמן תיכון זה מוקדם לצאת.

M e R a V 2

New member
אני מסכימה איתך.

מזה אני בדיוק חוששת, שאצא ובסוף אצטער על כך.. ואז בהחלט יהיה ממש חבל על הכסף שאשלם. גם אני חושבת שבזמן תיכון זה מוקדם מידי לצאת
אני לומדת פסיכולוגיה וסוציולוגיה, ויצא לי לדבר על הנושא של הנסיעה לפולין עם המורה שלי לפסיכו'-סוציו' לפני כמה שבועות.. גם לפי דעתה זה מאוד מוקדם לצאת בתיכון, היא טוענת שיותר טוב לצאת בשלבים מאוחרים יותר - כמו סטודנטים, חיילים או סתם טיול מאורגן. היא גם טוענת שלעיתים המסע פוגע בעיצוב הזהות האישית, בייחוד בשלב הזה של גיל ההתבגרות... אני כבר יותר נוטה ללא לנסוע... החששות שלי גוברים על הרצון לנסוע.

M e R a V 2

New member
כמו שאמרתי בהודעה הקודמת,

החששות שלי גוברים על הרצון לנסוע.. אני מודעת לכך שאני עושה כאן ויתור מאוד משמעותי, אבל כרגע אני עדיין לא בשלה מספיק למסע הזה..

Pukipsey007

New member
../images/Emo50.gifמירב,

העיקר שתהיי שלמה עם עצמך, תמיד יש הזדמנויות לנסוע למסע לפולין, ואם אין
יוצרים אותן ומתכננים מסע עם משפחה או חברים חג שמח

M e R a V 2

New member
תודה רבה../images/Emo70.gif

את צודקת, הכי חשוב זה להיות שלמה עם עצמי (אני עדיין עובדת על זה
). עוד כמה שנים כשאתבגר קצת, אני בטוחה שאמצא את הדרך לעשות את המסע כשארגיש מוכנה אליו. כמו שאמרת - תמיד יש הזדמנויות ודרכים, רק צריך כוח רצון
שוב תודה על הכל , ומקווה שהיה פורים שמח

We Never Close

New member
בנוגע לחברות אני רוצה להוסיף

אני לא יכולה להכליל באופן גורף, אבל שמעתי מהרבה אנשים שיצאו למסע [וגם המסע שלי], היה מאוד מגבש מבחינה חברתית. אישית, אצלי זה הגיע לרמה שהרגשתי שטסתי עם 3 חברות, וחזרתי עם עוד 20.. אני מאוד ממליצה לך כן לצאת, ולא להפסיד את החוויה המיוחדת הזאת, למרות שזה באמת לא קל. בהצלחה בהחלטה

M e R a V 2

New member
תודה../images/Emo24.gif

יכול להיות שאת צודקת, גם אני שמעתי הרבה על כמה שהנסיעה הזו מגבשת... אבל החששות שלי גוברים על הרצון לנסוע. אני פשוט לא סומכת על עצמי שאצליח להתמודד עם כל התנאים שם.. יכול להיות שאחליט החלטה שבסוף אצטער עליה, אבל כרגע אני באמת לא מרגישה מספיק מוכנה לנסיעה הזו.

tudu

New member
אז את מפונקת ?

"אני פשוט לא סומכת על עצמי שאצליח להתמודד עם כל התנאים שם.." איזה תנאים ? שמים את התלמידים באוטובוסים סופר מפוארים. מלונות 4 כוכבים מפוארים, אוכלים כל יום במסעדות (בערב) כל הזמן צמודים להמון חברה ישראלים, 70% מהמסע זה נסיעות, קניות, בתי כנסת וקישקושים. 30% זה סיורים במחנות וגם זה עם הדרכה צמודה. תאמיני לי ביקור 'ביד ושם' יותר קשה.. הדבר היחיד שבישבילו שווה לסוע - זה לראות את המקום בעיניים, לדרוך במקום עם הרגליים - שלא יבלבלו לך אח"כ עוד 20 שנה ויגידו שהשואה בכלל לא היתה. רק מי שעמד שם, ממש שם וראה בעיניים יודע למה טוב שיש לנו מדינה. מי שלא היה שם - עוד יכול להאמין 'שאחרים ישמרו עלינו'.. "החששות שלי גוברים.." ממה החששות מזה שיהיה קצת קר, נו.. לוקחים מעיל ועוד זוג גרביים. המראות הקשים ? תאמיני לי לא תראי גוויות.. נשאר שם רק הריסות ומדשאות.. כמו שאמרתי ביד ושם יותר קשה. להצטער ? את תצטערי כי לפולין לא חוזרים אח"כ. מתי ? אחרי הצבא ? נוסעים לנקות את הראש בתאילנד או דרום אמריקה ! באוניברסיטה ? למי יש כוח לסוע לבד לפולין.. מירב. עם זה לא עכשיו זה לא יהיה בכלל. אם אין לך בעיה עם התקציב (שזאת סיבה מעולה למה לא לסוע.. לצערי) כל השאר זה פיטפוטי פינוק.

M e R a V 2

New member
אני מרגישה כאן נימה של זילזול...

אלה הרגשות האישיים שלי, וקשה לי מאוד לקרוא תגובה כמו שלך שמביעה מן נימה של זילזול בברגשות ובתחושות שלי. תאמין לי שאלה לא פיטפוטי פינוק. אף אחד בעולם לא מודע לזמן הרב שהשקעתי במחשבה על הנסיעה הזאת, התלבטתי שבועות על גבי שבועות, בכיתי המון, בחיים לא קיבלתי החלטה כזו קשה, ואני רצינית... הרגשתי שזו החלטה של חיים ומוות בשבילי. אולי תקראו לי מפונקת, אבל זה לא מעניין אותי. אני לא מהחבר'ה האלה שמתכננים לטוס לדרום אמריקה, להודו או לתאילנד. אני ממש רחוקה מלהיות כזאת.. פולין הרבה יותר חשוב לי מלטוס "לנקות את הראש", אבל כנראה בשלב שאני נמצאת בו כרגע פולין לא בדיוק מתאים לי. אני בטוחה ב-100 אחוז שאעשה את המסע הזה כשאגדל במסגרת שונה. כמה שאני אסביר לאנשים את החששות שלי, הם לעולם לא יבינו אותי. אז כן, יכול להיות שעשיתי ויתור ענק ומשמעותי מאוד. אבל המסע הזה כרגע לא מתאים לי, לא משנה עד כמה המלונות והאוטובוסים מפוארים. ולא חשוב לי בכלל כל הקטע הזה של הפאר, הקניות והקישקושים למיניהם. אני לא חושבת שזה בכלל אמור להיות חלק מהמסע הזה, זו לא המטרה לבוא ולעשות קניות בחו"ל. ואם זו המטרה, אז זו בושה לעם ישראל. וכן, מה לעשות שאני סובלת מקור? יש גם אנשים כאלה. ולפי דעתי "יד ושם" לא יותר קשה. בכל מקרה , התגובה שלך רק חיזקה בי את הרצון לא לנסוע. הרי רק 30 אחוזים הם סיורים, לא? אז למה אני אנסע? כדי לעשות שופינג 70 אחוזים מהזמן? על זה אבזבז 6000 שקלים ? לא תודה.

hadas8292

New member
מירב

אני עברתי את המסע הזה לפני פחות משבועיים. כן, הוא חשוב. כן, יש בו משהו מעבר למה שאפשר לראות או להבין בסיורים בארץ. אבל מה שהכי חשוב בעניין הוא איך כל אחד עובר את המסע הזה, עד כמה הוא משפיע באופן אישי. לפי מה שאני מבינה, את בעצמך עברת מסע נפשי לא קטן בדרך להחלטה שלך. אני לא אשקר ואגיד שאין במסע הזה רגעים קשים, כי יש, ולא מעט (תלוי איך כל אחד לוקח את זה). אבל מה שהכי חשוב הוא רמת המוכנות. עד כמה אתה מוכן באמת לעבור מסע כזה. אז את לא. ביג דיל. לא עכשיו בכל אופן. לפי מה שזה נראה, זה חשוב לך מאוד אז תמיד יהיו ההזדמנויות. בן דוד שלי סיפר לי על מה שרואים שם והוא בכלל לא יצא במסגרת בית ספרית אלא עם חברים באופן עצמאי. המסע הזה חשוב אבל לא כי חייבים לעבור אותו בתיכון, אלא כי חשוב להבין מה קרה שם, בכל שלב בחיים.

M e R a V 2

New member
בדיוק! סוף סוף מישהי שמבינה עניין../images/Emo9.gif

תודה רבה, שמחתי לקרוא את התגובה שלך
היא עזרה לי מאוד

למעלה