חייבת עזרה

הדרומית

New member
חייבת עזרה

יש לי מיני מגן בהיסטוריה, יחידת השלמה חלק ב´. ואני עונה על כמה שאלות בנושא רפובליקת וויאמר. בקיצר יש פה שאלה, שאני חייבת שמישהו יעזור לי, אבל תענו לי כאילו אתם עונים במבחן. תפתחו מחברות וזה... לענות באופן מורחב. כי זה חשוב לייייייי "ציין והסבר שני גורמים להתמוטטות רפובליקת וויאמר בשנים האחרונות 1919-1929 והסבר במה הם סייעו להיטלר לעלות לשילטון" או קיי, אז על הגורמים להתמוטטות עניתי (המשבר הכלכלי השני ותחלופת ממשלות) אבל אני לא יודעת איך זה לעזאזל עזר להיטלר לעלות לשלטון??? תודה אם תענו לי אני אתן לך צרפתית במתנה
ואני אוהב אתכם מאוד!

לימוד במקום עזרה

דרומית, אני לא מתכוון לכתוב לך את המבחן, אך אולי כדאי שתוסיפי יותר על "המשבר הכלכלי השני ותחלופת ממשלות". אולי כדאי לדבר על המבנה הקונסטיטוציוני של המשטר בוואימר ויחסי הכוחות בין הקנצלר לבין הנשיא. כדי גם להוסיף פרטים על האישים המעורבים ועל הסיבות שהובילו יצירת וואימר (הפסד במלחמה העולם I) וכן העובדה כי היא נחשבה הרפובליקה של האינטלקטואלים. כדי גם לדבר על התנועות המהפכניות שפעלו בוואימר (ברית ספרטקוס וכו´) ועל האווירה המהפכנית בכלל באותה התקופה באירופה (המהפיכה הרוסית וכו´). אם תתעמקי בחומר תראי שיש מספיק סיבות וגורמים אשר עזרו להיטלר לעלות לשלטון. כדאי לציין בתשובה גם את העובדה כי המפלגה התחילה בתור מפלגה ´נציונל סוציליסטית´ כלומר ביומרה של מפלגת ´פועלים´. הפיכת אולם הבירה, כתיבת מיין קאמפ בכלא, אי קבלתו של היטלר לבית ספר לאומנות באוסטריה - כולם יכולים לתרום לתשובה של מה עזר להיטלר לעלות לשלטון. בקיצור - תלמדי קצת, אף אחד לא הולך לכתוב לך תשובה למבחן - לפחות לא אני. ידע דורש זיעה - לא רק תחכום. מאיר

ציפי ג

New member
אם את אוהבת לקרוא ../images/Emo104.gif

מציעה לך לקרוא את הספר שאול ויוהנה של הסופרת נעמי פרנקל המתארת את הווי החברה היהודית בגרמניה בשנים אלו. בין השיטין צפות ועולות עובדות היסטוריות על התקופה שיביהרו לך את המציאות אז.

masorti

New member
אני גם מציע לך להתעמק..

בשאלת כוחן של מפלגות השמאל בסוף שנות העשרים ותחילת שנות השלושים (רמז: קבוצות של סוציאליסטים/קומוניסטים התקוטטו ברחובות עם בריונים נאצים) ועד כמה היתה השתלטות קומוניסטית על גרמניה ענין ריאלי. ואז תשאלי את עצמך מה היה יחסם של התעשיינים והאריסטוקרטיה הגרמנית לאפשרות שגרמניה תהפוך לתואמת-ברה"מ, והאם כדי לעצור את הסכנה הזו הם לא היו מוכנים לתמוך בקבוצת בריונים אולטרה-ימניים שמתחזקת בסקרים. ומכאן והלאה - תקראי בספרים.. נ.ב. תבדקי מי היתה רוזה לוכסמבורג ואיך היא מתקשרת לגרמניה של 1919.

ezer

New member
מאמר נפלא על הבעיה הקומוניסטית בגרמ

יש מאמר שאני זוכר אוות היטב, הבא להמחיש מדוע לא הצליחה המהפיכה הקומוניסטית בגרמניה בתחילת המאה העשרים. וכמובן הציר שעליו סובב המאמר זו אישיותה של רוזה-היהודיה.

ezer

New member
מאמר נפלא על הבעיה הקומוניסטית בגרמ

יש מאמר שאני זוכר אוות היטב, הבא להמחיש מדוע לא הצליחה המהפיכה הקומוניסטית בגרמניה בתחילת המאה העשרים. וכמובן הציר שעליו סובב המאמר זו אישיותה של רוזה-היהודיה.

למעלה