חייבת עזרה

Nutti

New member
חייבת עזרה

שלום,אתמול השעה טובה ילדתי את בני. עקב כל מיני סממנים לזיהום שמצאו אצלי וקצב לב גבוה שלו הוחלט לאשפז אותו בפגיה לשלושה ימים.חטפו אותו ממני אחרי דקה ולא היתה לי אפשרות להכיר אותו ובטח לא להניק מיידית.בפגיה מאפשרים להורים להגיע בכל עת אך להאכיל מאפשרים רק בשעות קבועות ולא מעודדים הנקה בכלל. נותנים לי לנסות קצת ללא הכוונה בכלל ואז נותנים תמל.אין לי פרטיות שם, לא מאפשרים להוציא אותו מהחדר ולא מספקים שום אמצעי לפרטיות.אני מרגישה שהוא מתרגל לבקבוק ולי אין כרגע וגם לא יהיה חלב בקצב כזה. בהחלט שוקלת להביא יועצת הנקב הביתה אחרי שישוחרר אך חוששת שהורסים לי כל סיכוי להנקה.מה עליי לעשות כדי להציל את המצב?תודה מראש על התגובה.

הפרדה מהתינוק

שלום לך ומזל טוב,המצב שאת מתארת הוא נפוץ כשנוצרת הפרדה בינך לבין תינוקך. כרגע חשוב לדאוג לבריאותו והיותו בפגיה הוא אילוץ הכרחי, כמו גם ייצור החלב אצלך.כאשר מצב כזה קורה ולא מתאפשרת הנקה לפי דרישה ההמלצה היא להתחיל לסחוט קולוסטרום (החלב הראשוני שכבר יש לך), הסחיטה נעשית בצורה ידנית לתוך מזרק עם פקק או מבחנה, את הטיפות שאת אוגרת בשאיפה שהכמות תגדל מפעם לפעם הביאי לאחיות בפגיה שיתנו קודם את זה ואח״כ תמ״ל. העבודה בסחיטה ידנית היא לא פשוטה ולעיתים כואבת, במידה ויש יועצת הנקה במחלקה גשי אליה ובקשי ממנה להראות לך כיצד לבצע. את הסחיטה הידנית צריך לבצע כל שלוש שעות ע״מ להגביר את הגירוי לייצור חלב ומפעם לפעם תראי איך הכמויות עולות. אני מציעה בנוסף להתחיל לעבוד ביממה הקרובה עם משאבה (שוב, ע״מ להגביר את הגירוי), בשאיבה סביר להניח שלא כ״כ יצא הקולוסטרום אלא יגביר את הגירוי לייצר. כמעט בכל בי״ח יש משאבה שאפשר להשתמש בה, בררי בביה״ח שילדת והתחילי לעבוד.ברגע שהתינוק יצא מהפגיה ואת תייצרי מספיק חלב בהחלט ניתן יהיה לעבוד על חיבור לשד, רצוי כמובן בעזרת יועצת הנקה.אנסה לצרף ציור להדגמת סחיטה ידנית.שיהיה בהצלחה!

סחיטה ידנית

Nutti

New member
תודה רבה על העזרה

השתחררנו מהפגיה.נעזרתי ביועצת הנקה לגבי החזקה וחיבור אך רק אחרי השבוע התחיל להגיע החלב.להנקה ידנית אני לא מצליחה להתחחבר אבל התחלתי לשאוב ובינתיים משלבת תמל.מקווה לטוב.

למעלה