חייבת עזרה

shachaf47

New member
חייבת עזרה

שלום לאנשי הפורום
אני ממש מבולבלת וחייבת עזרה
אני אשה , גרושה שנים רבות (מערכת סטרייטית לחלוטין)
ניהלתי מערכת זוגית עם אישה לאחר מכן גם ארוכת שנים
בכל אחת מהמערכות יחסים לא הרגשתי שלמה עם עצמי , זאת אומרת :
תמיד הרגשתי "גבר" בתוכי , עצם המחשבה ,על שני גברים ,תמיד הדליקה אותי
אני תמיד אעדיף שיער קצוץ ובגדי גברים (למרות שאני אשה ,מבחינת המין שלי)
הצלחתי לבלבל את עצמי עם הגדרת הזהות
אולי מישהו יוכל לעשות לי סדר?
תודה

שלום

קודם כל אני ממליץ לך לבדוק את המאמרים בפורום וגם באינטרנט להסבר קצת יותר מפורט, אבל בכל מקרה, אני אנסה לתת מעט הסבר בנושא.

המטרייה הטרנסג'נדרית: תחת המטרייה הטרנסג'נדרית קיימים אנשים שונים בעלי זהויות שונות. אצל רובם המין הביולוגי (זכר/נקבה), לא תואם את ההרגשה הפנימית שלהם - איך שהם תופסים את עצמם מבחינה מגדרית. התפיסה המגדרית של האדם היא איך שהוא תופס את עצמו מתפקד בחברה מבחינה מגדרית. בחברה שלנו יש שני מגדרים: גבר ואישה. אדם שאינו טרנסג'נדר ממין זכר יתפוס את עצמו כגבר, אדם שאינו טרנסג'נדר ממין נקבה תתפוס את עצמה כאישה. התפיסה הרווחת בחברה שלנו היא שהמין והמגדר אחד הם, וחלק מהבלבול נובע מכאן. התפיסה המגדרית שונה מהזהות המינית שבעצם מגדירה לאילו אנשים אדם מסוים נמשך. למשל: גבר נמשך מינית לנשים. הזהות המגדרית והזהות המינית לא מעידות אחת לגבי השנייה. כלומר, אדם ממין זכר שתופס את עצמו כגבר יכול להימשך לגברים ולא רק לנשים. החברה שבה אנחנו חיים מניחה שאנשים ממין מסוים נמשכים למין ההפוך, ומכאן נובע רוב הבלבול. כלומר, אישה טרנסג'נדרית (מזכר לנקבה) יכולה להימשך לנשים ולא בהכרח לגברים, והיא תגדיר את עצמה כלסבית.
יש המון סוגים של טרנסג'נדרים, חלקם הם טרנסקסואלים - אנשים שעברו שינוי מין, חלקם לא עברו שינוי פיזי כלל וגם לא מתכננים לעבור, וחלקם בתהליך של שינוי. חשוב לי להדגיש, שלא כל הטרנסג'נדרים תופסים את עצמם כגבר או אישה, ישנם טרנסג'נדרים שרואים בעצמם את שני המגדרים או חלק מהם, או אפילו, יש טרנסג'נדרים שכלל לא מגדירים את עצמם באף מגדר. כלומר, לא אישה ולא גבר. יש גם אנשים שאוהבים ללבוש בגדים של המגדר ההפוך מבלי לתפוס את עצמם כמגדר ההפוך.

סיכום: 'גבר' ו'אישה' הם שמות של שני המגדרים בחברה. 'זכר' ו'נקבה' מעידים על מין ביולוגי והם לא תמיד חופפים לתחושות הפנימיות שלנו לגבי המגדר שלנו.

אני מקווה שהמידע הזה עזר לך ובהצלחה.

hatzilonit

Member
מנהל
בהמשך למה שכתב "גבר טרנסי"

אף אחד, חוץ ממך עצמך, לא יכול לקבוע מה ומי את.
ולא כי אנחנו לא אנשי מקצוע פה, אלא כי זה מתחיל ונגמר בך. במה שאת רוצה עבור עצמך.

אנחנו יכולים רק לשאול שאלות מכוונות ולתרום מהנסיון האישי שלנו.

קודם כל הייתי ממליצה לנסות להפריד את ההתלבטות לגבי המין\מגדר מהשאלה של נטיה מינית והפנטזיות המיניות. אומנם שני הנושאים האלו קשורים ומשפיעים אחד על השני, אבל מין\מגדר צריך לכלול את כל תחומי החיים, לא רק את המיניות.

אז מה בדיוק מטריד אותך ומבלבל?
- מה שאת רואה במראה?
- איך שהאנשים סביבך מתייחסים אלייך?
מה את מרגישה שחסר לך כרגע כדי להיות שלמה עם עצמך?

shachaf47

New member
תודה לתשובתכם

הבלבול רק בתוכי ומאוד לא הכפת לי מה יגידו
אני מאוד מצטערת שלא נולדתי זכר , אבל כפי הניראה כיום כבר לא אעשה שינוי שמצריך ניתוח
המחשבות יצרו בתוכי קונפליקט לגבי הזהות

AlmaGentil

New member
היי

היי לך :) קראתי את מה שכתבת והזדהיתי מאד.
במשך שנים הרגשתי שאני לא יודעת מי אני. ביולוגית נולדתי נקבה אך מעולם לא הרגשתי כאשה, מעולם לא הייתי נשית וגם לא הרגשתי כך וכל סממן נשי או פנייה אליי ל-"להיות נשית יותר" גרמה לי לסבל. מאידך, לא הייתי מעוניינת שיפנו אליי כגבר (זה צורם לי) - למרות שכן רציתי להיות גברית יותר, לבושה בבגדים גבריים, תספורת קצרה, חזה שטוח, שרירים וכן, גם פין. קינאתי מאד בגברים (עד כדי כך שבפנטזיות שלי בניתי לי "אלטר אגו" שהיה גבר והיה לו שם, מקצוע וכו') שיכולים להתלבש ולהיראות כך אבל אני לא יכולה כי זה לא מקובל בסביבה וזה גורר המון תשומת לב שלילית. אחרי הרבה חיפושים באינטרנט בכדי להבין את התופעה שקרויה "שירה" (זה השם שלי), התחלתי לקרוא יותר על מגדר והגעתי למונח שנקרא "ג'נדר קוויר". קראתי באינטרנט את ההגדרה היבשה אבל זה לא דיבר אליי, הרגשתי שזה משהו רחוק ממני. כשקראתי בלוגים ועוד הרהורי לב של אנשים המגדירים עצמם כ-"ג'נדר קווירים" שמתי לב שהרבה מהם/ן מתארים את מה שאני מרגישה בפנים.
לאט לאט עשיתי את השינוי הפנימי והחיצוני שלי - הכרתי בעובדה שאני גברית מאד (היה לי יותר קשה לקבל את זה מאשר את העובדה שאני לסבית) ושאני אוהבת ספורט אגרסיבי, ובגדים גבריים, ושיער גברי וריח גברי ואפילו דילדו מסיליקון שנראה אמיתי.
עכשיו אני במקום אחר בחיי שבו אני מרגישה הרבה יותר טוב עם עצמי מבחינה רגשית, שסוף סוף אני מבטאת את עצמי כפי שלא יכולתי לעשות כל השנים האלו. הדרך עוד רחוקה, וההתמודדות עם הסביבה לא קלה, אבל אני חושבת שברגע שהגעתי להשלמה עם מי שאני ואיך אני רוצה להיתפס על-ידי ועל ידי אחרים (מכל הבחינות, לא רק הפיזית), הצעד הראשון והאמיץ (לקנות בגדי גברים) פתח את הסכר לשינוי הגדול והביא איתו פוקוס לחתור למען המטרה - לחיות לפי איך שנוח לי ולא לפי איך שהסביבה חושבת שכך אני צריכה להתנהל, ויותר ביטחון ופחות אפשרויות לערער אותי. אגב, ה-"אלטר אגו" שלי כבר ממזמן לא צץ לי בחלומות.
- מתנצלת על החפירה. מאחלת לך שתצליח/י בכל דרך שתבחר/י.

למעלה