חייבת עזרה

רוי בת

New member
חייבת עזרה

אני מתגייסת בספטמבר ואני חייבת לצאת לטיבט בדחיפות. מה עדיף יותר מאורגן או עצמאי? כמה זמן כדאי לשהות בה? יש משהו מיוחד שאני צריכה לדעת בקשר לטיבט? לפי מה שחיפשתי אין בטיבט שדה תעופה, מאיפה נכנסים? אם יש לכם מסלול נחמד הוא יתקבל בברכה. וכמובן מה המחיר שדרוש לטיול ברמה סבירה? תודה לכל העונים!!!!!!!!!!!!

חייבת?

אבל אם כבר חייבת אז לטיבט... בטיבט יש שדה תעופה, בלאסה, אבל יש לשם טיסות רק מנפאל ומתוך סין. הבעייה הטיבט זה הויזות - כדי להכנס צריך להיות חלק מקבוצה ולכן צריך ויזה קבוצתית (עם מדריך) - כל זה אומר שצריך לשלם יותר עבור "מדריך" ואירגון. לפני שנה היו 2 אופציות: דרך נפאל: דרך אחת מסוכנויות הנסיעות בקטמנדו מוציאים ויזה קבוצתית (לשבועים בלבד, אם יש ויזה קודמת לסין היא מתבטלת) + ג'יפ עם עוד אנשים ומדריך - בערך 150-200$ לאדם כולל ויזה, ל5 ימים עד ללאסה (דרך מדהימה!). ג'יפים יוצאים פעמים בשבוע. דרך סין: מוציאים ויזה לסין (הכי טוב בהונג קונג - ויזה ל3 חודשים), נוסעים ל צנגדו ומשם טיסה (+ויזה) ללאסה בסבובות 250$. יש גם אוטובוס מגולמוד ללאסה אבל ממש לא כדאי (150$, 48 שעות, לפעמים נתקע בגבהים של 4800 מטר). לדעתי הכי טוב זה לטוס להונג קונג, משם ברכבות לצנגדו (אפשר לטייל קצת ביונאן קודם...), לטוס ללאסה, לטייל באזור (+טיול לאגם נאם-צו) ואחר כך ב friendship highway לנפאל (דרך ה בייס קמפ של האברסט). מנפאל אפשר לטוס לתאילנד/הודו, או לנסוע להודו (רק לא לעצור בסונאלי...) טיבט קצת יקרה כי נוסעים בטרמפים (+תשלום, לא תמיד זה חוקי) או שוכרים ג'יפים. מגורים בין 4$ (dorm) ל 20$ (חדר+מקלחת חמה). אה, וכדאי לך לקרוא קצת על מחלת גבהים (ams)...

רוי בת

New member
אבא של טאשי:

ונניח אם אני רוצה רק לטיבט, בלי תוספת של הודו או כל ארץ אחרת, כמה זמן דרוש כדי להנות (נא לזכור שיש לי גיוס) וכמה הכל, אבל הכל, יעלה? יש בכלל טיולים מאורגנים לטיבט? הם מומלצים? תודה רבה על התשובה המפורטת...

רק טיבט

שבועיים עד חודש נראה לי מספיק, אבל זה תלוי בך... סביר שיש טיולים מאורגנים (לא אוהב ולא ממש יודע) בכל מקרה צריך לעבור דרך ארצות אחרות כדי להגיע, הערכה מאוד כללית - נראה לי בסביבות 2500$ לחודש (כולל טיסות מהארץ והכל) - בכל מקרה, תבדקי קודם אם לא השתנו הדרישות לויזה (הסינים לא ממש אוהבים שיש תיירות בטיבט) נראה לי קצת חבל להוציא כל כך הרבה כסף (על טיסות) ולא לראות עוד ארצות באזור (סין, צפון הודו, נפאל) - עד ספטמבר יש לך מספיק זמן... (אם את צריכה עוד מידע, את יכולה לפנות במסרים)

רק טיבט

שבועיים עד חודש נראה לי מספיק, אבל זה תלוי בך... סביר שיש טיולים מאורגנים (לא אוהב ולא ממש יודע) בכל מקרה צריך לעבור דרך ארצות אחרות כדי להגיע, הערכה מאוד כללית - נראה לי בסביבות 2500$ לחודש (כולל טיסות מהארץ והכל) - בכל מקרה, תבדקי קודם אם לא השתנו הדרישות לויזה (הסינים לא ממש אוהבים שיש תיירות בטיבט) נראה לי קצת חבל להוציא כל כך הרבה כסף (על טיסות) ולא לראות עוד ארצות באזור (סין, צפון הודו, נפאל) - עד ספטמבר יש לך מספיק זמן... (אם את צריכה עוד מידע, את יכולה לפנות במסרים)

לימור75

New member
למה בעצם טיבט עצמה?

אם מדובר על תרבות טיבטית, מומלץ להגיע לדרמסלה - מקום מושבו של הדלאי למה. אם מדובר על אוכלוסיה ונופים - אפשר להגיע ללדאק (לה). אי אפשר (או כמעט אי אפשר) לעשות טיול עצמאי בטיבט. טיולים מאורגנים מהארץ נדירים ומאוד מאוד מאוד יקרים. כך שצריך לטוס לנפאל (דרך הודו) ושם להכנס לאחד ממשרדי הנסיעות ולהצטרף לקבוצה שמתארגנת שם. יש שני סוגי טיולים: טיסה ללהאסה וטיול שמתחיל שם ואז טיסה חזרה, או נסיעה ארוכה מאוד ומתישה מאוד ללהאסה. קחי בחשבון שאין לך שליטה על אופי הקבוצה (לאומים, גילאים, וסביר להניח שתהיי הישראלית היחידה, הכי צעירה, והכי לבד). עלות הטיסות 1200 דולר ויותר. הויזה עולה גם היא כסף. הויזה היא ל 14 יום. והטיול עצמו יעלה גם הוא קחי בחשבון סדר גודל של 10,000-12,000 שקל לשבועיים טיבט + שבוע או שבועיים בדרכים (תלוי אם את טסה או נוסעת). וזה בלי קניות.

למעלה