חייבת עזרה

Dafna101

New member
חייבת עזרה

אם היו נותנים לכן לבחור מה הייתן בוחרות DBA oracle או תשתיות לינוקס יוניקס ? ולמה? תודה :)...

T i k t a k i t

New member
מה,מי ,מו איפה ולמה ?

כלומר -בחירת קורס? באזרחות ,או בצבא? בחירה בין 2 משרות ? ובלי קשר ,לשאלה עצמה .....מה זה בדיוק "תשתיות" ? משהו כמו SYS ADMIN? אם כן ,בטוח שהייתי בוחרת בoracle dba על אף שזה לא התחום המועדף עליי.

yaelgro

New member
תשתיות לינוקס/יוניקס

זה לא SYS ADMIN. זה להיות איש סיסטם ולכתוב סקריפטים, ניהול דיסקים, שרתים וכד'(לעניות דעתי מעניין ונחמד מאוד). DBA/ORACLE - גם להיות איש תשתיות, גם לעסוק הרבה ביוניקס(הרוב יוניקס, אבל יש גם מול שרתי WIN). שני תחומים קרובים ומעניינים. יצא לעבוד הרבה עם אנשים משני התחומים, ואותי אישית מעניין יותר UNIX/LINUX.

yaelgro

New member
אני אישית

התנסיתי בשני התחומים, ויותר נהניתי מתשתיות לינוקס יוניקס(אבל זה לא אומר שאני לא אוהבת DBA ORACLE). תבדקים אם יש אפשרות בעתיד של מעבר בין הצוותים. ככה תוכלי להנות משני העולמות.

nina1

New member
DBA ORACLE רולז

אני DBA אורקל, ככה שאני די משוחדת. כבר שנתיים כמעט עוסקת בזה ולא הגעתי למיצוי בתור DBA יוצא לך להתמחות גם בתחומים שהם יותר אפליקטים ( כתיבת PL\SQLים, עזרה ביעול שליפות, יעוץ לתוכניתנים על הדרכים הנכונות לכתוב דברים וכו') ומצד שני יש לך גם התעסקות רבה בסיסטם, כלומר במערכת ההפעלה עליה יושב הDB שלך ( במקרה של אורקל זה יהיה לרוב לינוקס\יוניקס או במקרים בודדים WINDOWS ) את חייבת להבין ולדעת לעבוד במערכות, לדעת לזהות בעיות, לכתוב סקריפטים וכו'. שני התחומים האלה הם תחומים תשתיתים שנותנים לך מספר אפשרויות התפתחות כמעט בלתי מוגבל. הם גם מאוד קשורים זה לזה. אנשי הסיסטים שאיתם אני עובדת צריכים להבין ORALCE ברמה בסיסית כמו שאני צריכה להבין מערכות הפעלה. שיהיה בהצלחה ואני מקווה שעזרתי לך.

למעלה