חייבת עיצה דחוף!!!

ביטול צ´ק

אם הצ´ק היה "למוטב בלבד" (עבור המכללה שפשטה את הרגל) יש לך "עסק" רק מול המכללה, ואם הם אכן הגישו את הצ´ק לביצוע בהוצל"פ, זכותך להתנגד (רצוי תוך 20 יום מרגע שקיבלת את האזהרה, כדי שיהיה גם עיכוב הליכים ללא הסברים מיוחדים) בטענה של "כשלון תמורה", מלווה בתצהיר על הנסיבות שפירטת כאן. אם לא המכללה היא "הזוכה" בתיק ההוצל"פ והצ´ק הוא לא "למוטב בלבד" ייתכן והצ´ק התגלגל הלאה לצד שלישי שלא ידע על מעללי המכללה, ובמקרה כזה לא תהיה לך טענת הגנה כנגד אותו צד שלישי (בהנחה שהוא לא ידע ולא היה מעורב בתרמית) ובמקרה כזה תצטרכי, לצערך, לשלם את החוב בתיק ולנסות אח"כ לפתור את העניין. בכל מקרה, זהירות!!! אם את לא משלמת את החוב וחולפים 20 יום ממועד שקיבלת את האזהרה, לא רק שאפשר להתחיל להפעיל כנגדך הליכים (עיקולים, בנקים וכו´) אלא גם שכה"ט בתיק קופץ במאות שקלים נוספים באופן אוטומטי. בהצלחה ושבוע טוב, גיל איכבום, עו"ד

האם יש מגבלת זמן להגשת הצ´ק להוצ"ל?

אם ביטלתי לפני חצי שנה צ´ק מזומן שתוקפו חצי שנה מיום הערך שלו, האם אני עדיין חשוף לתביעה של הוצאה לפועל? או שהצ´ק הוא כבר "פג תוקף"?

מיצי123

New member
חייבת עיצה דחוף!!!

לפני חצי שנה לשכת התעסוקה שלחה אותי לקורס מטעמה במכללה באור עקיבה. כל מי שהשתתף בקורס היה צריך בתשלום סמלי של 173ש"ח לחודש. המכללה כאמור פשטה את הרגל חודשיים לפני סיום הקור והעבירו אותנו למכללה בחדרה להמשך וסיום הקורס. מנהל המכללה בחדרה נתן לנו טיפ "אוף דה רקורד" שאנחנו יכולים לבטל את הצ´קים שנותרו לתשלום למכללה באור עקיבא. צ´ק אחד שלא קיבלנו עבורו שירות כבר נפדה ואילו את הצ´ק האחרון היה ביכולתנו לבטל (מי שהכסף היה חשוב לו הלך וביטל - וגם אני). ביטלתי את הצ´ק בבנק בתמימות דעים, אף אחד מסביבי לא רמז אפילו על ההשלכות של ביטול צ´ק ובדיעבד לא הייתי מבטלת אם היתי יודעת. לפני שלושה ימים קיבלתי הודעה מהוצל"פ שאני חייבת בתשלום של 444 ש"ח . אין לי כסף.אני מובטלת ועכשיו אני אפילו לא מקבלת יותר דמי אבטלה זאת הוצאה רצינית מאוד בשבילי. שאלתי היא - האם יש טעם להגיש ערעור שעולה לי ארבעים שקלים נוספים? או עדיף לי לשלם ולהלחם בזה לאחר התשלום בדרכים השמורות לי כרגע.

למעלה