חייבת עיצה
בעיית אמבטיה

חייבת עיצה ../images/Emo92.gif בעיית אמבטיה

חייבת את עצתכם - עד לפני כמה ימים לא הייתה לנו שום בעיה עם הרחצה באמבטיה. בדרך שלל אנחנו משתמשים באמבטיה גבוהה ובמתקן טפ-לי. אורן בד"כ יושבת וכשאני חופפת לה, אני משכיבה אותנו במתקן כדי שהמים עם הבון לא ייכנסו לעיניים. הכל היה טוב ויפה עד שלפני כשבוע היא התחילה לבכות כל פעם שעושים אמבטיה. חשבנו שאולי קר לה, אז קנינו תנור לאמבטיה. הכנסנו עוד צעצועים למיים - וכלום
אתמול זה הגיע למצב שהיא פשוט נעמדה לה באמבטיה בבכי וכמעט עפה למטה
מה עושים??

מירי,

New member
קודם כל מורידים את האמבטיה

אנחנו עשינו את זה לתוך האמבטיה הגדולה (כלומר את שלו בתוך האמבטיה שלנו) , אולי גם מה שמפריע לה זה מים בעיניים או סבון , למרות שלא הישתמשנו בזה אני יודעת שיש גומי מיוחד ששמים על הראש למנוע כניסה של סבון ומים לפנים - נסי את זה.

_גלית_

New member
גם לנו זה קרה לפני חודש בערך...

פתאום בלי שום סיבה, תומר התחיל לצרוח באמבטיה, לא רצה לשבת וממש רעד מבכי (כשכל זה ממש לא אופייני לו אף פעם!) חשבתי שהמים קרים/חמים מידי, או שקר בחוץ, או ששורף לו בטוסיק, בקיצור לא ידעתי מה לעשות... כל מה שניסינו לא עזר ולבסוף, אחרי כמה ימים, זה פשוט התחיל להשתפר לבד, בהדרגה... עד היום אני לא יודעת מה זה היה, אני משערת שהוא נבהל ממשהו כשלא שמתי לב והוא לאט לאט שכח.. בכל מקרה כדאי שהאמבטיה תהיה למטה, זה נראה לי יותר בטיחותי.

odeia

New member
חגית, תנסי לשים בד כמו חיתול או

משהו כזה על המתקן שעליו את מניחה את הילדה, אולי זה פשוט לט נעים לה.

נסי לבדוק האם היה לה משהו לא נעים

באחת הרחצות בעבר. (אולי היו מים חמים או קרים? אולי עשתה קקי באמבטיה? אולי השפריצו לה מים לעיניים?). אם תגלי את הסיבה אולי תוכלי להרגיע אותה יותר טוב באותו ענין. בהצלחה!!!

אולי הזמן לעבור לאמבטיה גדולה?

אורן כבר כמעט בת שנה, נכון? היא כבר נעמדת ורוצה חופש גם במים. תנסי לעשות לה אמבטיה באמבטיה הגדולה, תכירי לה את הטוש, צעצועים משפריצים זה להיט אצלנו. בהצלחה, ותעדכני אותנו!

ברלה

New member
פתרון שמצאנו

גם לנו היה מצב דומה, כשנבו פתאם החליט שהוא שונא אמבטיה. לאחר תקופה ארוכה שהוא התענג עליה. הוא היה בן 9 חודשים בערך, ושום דרך לא עלתה יפה. עד שקנינו גלגל הצלה (במקרה שלנו בצורת סירת מירוץ), שהרגליים של התינוק נכנסות לשני חורים. הצבנו את הסירה בסלון, והושבנו אותו בתוכה (כשהרגליים לא מושחלות, כמובן, לתוך החורים). תחילה מול קלטת שהוא מאד אהב. אחר כך בעלי הכניס את רגליו לתוך מקומן, והרים את הסירה גבוה וטייל עם נבו בבית. הוא מאד אהב את הטיול החדש הזה, ובמהלך היום נקשר לסירה. בערב, שעת האמבטיה, היה רק טבעי להכניס אותו עם הסירה אל תוך האמבטיה (שלנו). באותו יום נפרדו מהאמבטיה שלו. נבו בן שנה, ועד היום אנחנו משתמשים בסירה. ממלאים את האמבט במים, הסירה בתוכה ממתינה, ואנחנו מכניסים לתוכה את נבו. כך רוחצים את פלג גופו העליון. בהמשך, מוציאים אותו ממנה, מרחיקים את הסירה ואת פלג הגוף התחתון משלימים כשהוא מעין עומד על ארבע, או כאילו שוחה. היום קשה להוציא אותו ממנה. פתרון פשוט שאותנו הציל. בהצלחה.

זה הזמן לעבור לאמבטיה הגדולה...

אני מציעה לך לקנות שטיחון נגד החלקה לאמבטיה הגדולה ומשחקים להדבקה על דפנות האמבטיה וכוס פלסטיק או דלי ואולי השינוי ייטיב עימה. ואולי אפשר שהיא לא רוצה ממש אמבטיה אלא יספיק לה רק להתקלח באמבטיה הגדולה.

למעלה