חייבת עצה...

חייבת עצה...

שלום לכולם.. מקווה שתוכלו לעזור לי...אז ככה, אני בחורה בת 24 שיוצאת עם גבר בן 32 שהיה ידיד טוב במשך שנה וחצי עד שהפכנו לחברים. במשך השנה האחרונה אנו יוצאים כזוג. אני בחורה שעובדת במקום עבודה כבר כמעט שלוש שנים וכן סטודנטית לתואר ראשון, אנו מסתדרים פשוט מצויין, אנו משדרים על אותו גל ומאוד מסתדרים והבעיה היא כזאת: לבן אדם יש מקצוע כאשר למד במשך השנים לתואר שנחשב מאוד קשה וכן תואר שמהווה מיקצוע מסויים אך הוא כבר שלוש שנים לא עובד!!! הוא לא מוצא עבודה בתחום ועד לפני שנה הייתי יכולה לומר שזה בגלל שאין עבודות ומצב השוק קשה, אך כרגע יש הרבה מאוד עבודות בתחום הנוכחי שלו והן מתפרסמות בהרבה מאוד עיתונים וכן באינטרנט, הוא מזומן לראיונות עבודה אבל אומרים לו שיחזרו איליו ולא חוזרים,מכאן שלא מקבלים אותו, פשוט לא!!! אני חייבת לציין שבעבר הוא עבד במקצוע במשך שנתיים בחברה מאוד גדולה, מאז פשוט כלום.. הבן אדם יושב בבית ומחפש ולא מוצא, אני מניחה שהדבר אולי נובע מזה שהוא עצמו אדם שקט ומשדר אולי קצת חוסר ביטחון-זה כן האופי שלו. אבל עובדה שלשום מקום עבודה במקצוע שלו הוא לא מתקבל..למה???? 3 שנים?? השאלה היא האם לעזוב את הקשר שכן דבר זה חשוב מאוד, לא יוכל להיות לי שום עתיד עם אדם שלא עובד! ואם אהיה נשואה לו מתישהו?? האם לקחת סיכון כזה? אני יודעת שלעזוב אדם על דבר כזה זה לא ממש נשמע אבל,זה העתיד שלי, אני מאוד מסתדרת איתו וטוב לנו ביחד וכואב לי לעזוב אך מה אני יכולה לעשות? אני כל הזמן מדברת איתו על כך והוא מודע לכך שיש לו בעיה והוא לא מתקבל.. אשמח לשמוע את עצתכם..

תראי..

אם אתם שנה ביחד, זה לא יהיה מופרע מצידי לנחש שאת אוהבת אותו, נכון? אני לא מכירה אותך, ולא יודעת בכמה קשרים היית וכמה פעמים בחיים שלך הרגשת באמת מאוהבת (וכמה פעמים זה היה הדדי) אבל אני לפחות לא פוגשת כל יום אדם שאני עשויה להתאהב בו. אבל את יודעת מה יותר קל למצוא? ספונסר... זה הכי קל. גבר שתוכלי להיות בטוחה שיפרנס אותך כל החיים אפשר למצוא כמו כלום. זה מה שאת רוצה? זה מה שישעה אותך מאושרת? אני נורא רוצה להאמין שהתשובה שלך היא לא. הכרת גבר שלפי מה שאת מתארת הוא הבן זוג האידיאלי בשבילך, אתם משדרים על אותו גל, מסתדרים מצויין, ואם את כבר שואלת את עצמך מה יקרה אם תתחתנו,זה אומר שאת באמת רואה את עצמך איתו בעתיד. וזה גם הדדי.. את אולי לא מודעת למזל שלך, אבל כנסי לכמה פורומים בנושאי אהבה ותראי כמה אנשים בודדים שלא זכו באהבה היו מתים להתחלף איתך. אולי עכשיו זה לא הזמן לחשוב על חתונה, בכל זאת, כדי להקים משפחה צריך בסיס כלכלי כלשהו. אבל המצב שלו לא נראה לי עילה לפרידה. חוצמזה, אם הוא היה עובד עכשיו ושנתיים אחרי שהייתם מתחתנים הוא היה מפוטר (ובמצב השוק בארץ זה לא כזה תסריט בדיוני..), היית נכנסת לפורומים ושואלת האם זה מצדיק גירושים? זה לא סיכון? עכשיו זה בדיוק הזמן שהוא צריך אותך, תהיי שם בשבילו, תתמכי בו. זאת תקופה לא קלה בשבילו, תהיי בטוחה שהוא מוטרד מהמצב הזה לא פחות ממך, אפילו יותר. אם את באמת אוהבת אותו, את לא תעזבי אותו עכשיו, בטח שלא בגלל זה.

את יודעת מה... חשבתי על זה שוב...

תעזבי אותו! לפי מה שזה נראה לי, את הרי לא באמת אוהבת אותו. אם באמת היית אוהבת אותו, זאת בכלל לא הייתה דילמה מבחינתך. כשבאמת אוהבים מישהו, אוהבים בטוב וברע. ואם לאחד מבני הזוג יש בעיה זאת בעיה של בניהם. בעיה שלו זאת בעיה שלך, מצוקה שלו זאת מצוקה שלך. בחתונות נוצריות יש קטע ששני בני הזוג מבטיחים להיות ביחד בטוב וברע, בעושר ובעוני, בבריאות ובחולי (חחח ככה זה כתוב בכתוביות לעברית.. אז שיהיה..). כנראה שאו שאת לא באמת אוהבת אותו, או שאת לא מספיק בוגרת כדי להבין את זה.. כך או כך- לחתונה את ממש לא מוכנה.

המממ תשובה...

הרבה זמן לא הייתי פה... טוב נו תראי אני חושב שאת לא באמת רוצה לעזוב אותו כי מה שנגיד פה לא ממש ישפיע על ההחלטה שלך... ואם כן אז הקשר שלכם ממש לא טוב... אבל אם הקשר טוב ואני מקווה.. אז מה שנשאר לי להגיד לך זה שמי כמוך מכיר את הבנאדם ויודע מה הבעיה אצלו נכון..?? אז את צריכה לחשוב עם אנשים שקרובים אלייך ולהתייעץ ולשבת איתו ולחשוב מה הלאה הרי סך הכל גם אם מחר הוא מוצא עבודה.... אז מה תישארי איתו..?? ואם יפטרו אותו... ואם חס וחלילה תעשי תאונה ותהיי נכה... חס וחלילה אבל תראי יש דברים שמשנים תחיים ברגע ואנחנו פה בשביל לחיות ואם את חושבת שהוא הבנאדם המתאים בשבילך אז תנסו לפטור את הבעיה כי לא סתם לא מקבלים אותו אולי תנסי לבקש מקרובים או חברים וכאלה שיסדרו לו או כל דבר אבל תנסי לחשוב איך פותרים את המצב ותכלס כאילו אני חושב שסך הכל את די צעירה כאילו אז את יכולה להחזיק איתו עוד קצת זמן ולראות לאן דברים מתגלגלים... רק בלי ילדים וכאלה.. כאילו בטעות ואת יודעת.. קיצר נו תהיי קצת אופטימית... אני מוכן להתערב שיש הרבה אנשים במדינה שהיו רוצים להתחלף איתך ובכל.. אז תני צאנס.. וואי איזה תשובה ארוכה רשמתי.... :) לקחתי ללב אותך... חיחי :)...

31vered

New member
דילמה

השאלה אינה כן או לא, השאלה היא להתבונן מספיק עמוק ולראות מה במצב הזה בעייתי. או לעומת זאת מה האתגר העומד לפניכם... החשש שלך מפני העתיד מובן, את לומדת ועובדת והיית מצפה ממנו לפחות לעבוד בעבודה כלשהי. נכון? השאלה מה הוא עושה בינתיים? ואיך הוא חי עם זה.. זה שהוא לא מצליח להשיג עבודה במקצוע שלו, לצערנו זה זה שכיח למדי, אך גם פתיר. אפשר ללמד אותו טכניקות לראיונות יעילים יותר. נשמע לי שהבעיה שלך היא לא שהוא לא עובד כרגע מזה שנה, אלא זה שהוא השלים עם המצב הזה.ולא רואה דרך לשנות את זה. מקבל את הביישנות שלו כדבר סופי, לא מוכן למחול על כבודו ולעבוד בעבודה אחרת? לימדו אותנו שנלך ונשיג תואר (נבזבז כמה עשרות אלפי שקלים.. בדרך) נתפתח וככה נתקדם... נכון? אז מה עושים שהמציאות מתנפצת בפנינו? אדם שיש לו חלום מספיק גדול או שאיפות מספיק גדולות קם ועושה זאת, רק שרובנו למדנו להפסיק לחלום. ואנו חיים בויתור ולא גומרים את החודש. מה שאני שומעת מדברייך זה לא את הפחד הרגעי הקיומי שכרגע אין עבודה אלא המצב המתמשך שאינו מצליח ליצור מציאות אחרת עבור שניכם ועל כן העתיד נראה מעורער. אז כל זמן שאת איתו, חשוב לתמוך בבן זוגך, ולנסות למצא ביחד את כל הפתרונות, כולל עבודות שאינן במקצועו. כיון שכמו שאמרו פה אנשים, לא כל יום אנו מוצאים אהבה אמיתית... אבל ההחלטה אם להמשיך יחדיו בחיים משותפים ולהקים משפחה היא מאוד משמעותית, והיא עוד לפניך וראוי לבחון איזה יעדים יש לך בחיים, ומה הדרך שאת מתכננת, ולבדוק אם הוא אכן מתאים להיות הבן זוג לחיים לאותם יעדים כי אם לא זה עשוי להיות מתכון לבעיות. אני מדברת מנסיון לצערי. מה לעשות שעם כל המחשבות הרומנטיות שאנו חיים בהם... אהבה לא תמיד מנצחת...

roee10001

New member
תישארי איתו!!!!

אז מה אם הוא לא מוצא עבודה כרגע, ומה יקרה אם תהיה לו עבודה בהמשך שכבר תהיו נשואים ופתאום בגיל 50 יפטרו אותו והוא לא יצליח למצוא עבודה בכלל. מה זאת אהבה בכלל אם לא לחזק בתקופות הקשות ביותר , לאהבה אמיתית מספיקה פת לחם וכוס מים. כל ההסתכלות החומרית מסביב כלפי העתיד מעידה לפי דעתי שאת לא ממש "סגורה" על האיש כי באהבה אמיתית לא שמים לב לשאר ותמיד אופטימים.

למעלה