חייבת עצות דחוף

ashli80

New member
חייבת עצות דחוף

הבן שלי(מאובחן כאוטיסט ) נמצא בגן בלוד ואני מזה לא מרוצה מהטיפול שלהם נגיד אם הוא לא אוכל משהו אז לא מכריחים ואם לא רוצה לישון כנ"ל וזה מזה מעצבן אותי בטירוף הם לא מבינים שהוא אחר כך מתנהג ככה גם בבית למרות הדיבורים שלי איתם זה לא עוזר הם טוענים כי אין באפשרותם להכריח כי אחר כך זה עושה רתיעה מאותו דבר שלהם הם התעקשו מה זה החרטה הזאת .... בבית אני מחנכת ומרגילה אותו לדברים נגיד שאני אומרת לישון אז לישון או לאכול והכל מהכל ומאז שהם בשנטי איתו בנוגע לענין הוא עושה לי בלאגן . בקיצור אובדת עצות ...

הי אשלי

חייבת לומר לך שבגדול אני מסכימה עם מה שאמרו לך בגן, אם תכריחי אותו לאכול הוא עלול לפתח "אנטי". בביה"ס של סיון, אני נותנת את ההוראה לא להכריח אותה...... יש כמובן, להבדיל בין דברים ויש דברים שכן חשוב להכריח כמו למשל "מסכני חיים" כמו לא לגעת בחשמל, להתקרב לאש, לקחת תרופות, שזה, אין מה לעשות וצריך להכריח אבל אם הוא לא רוצה לאכול או לישון בגן? לא צריך יאכל כשיהייה רעב, אם לא רוצה לישון בגן - לא צריך מי אמר שחייב לישון בגן? בלילה הוא במיטה כשאת מחליטה, אם הוא לא רוצה לישון, שלא ישן אבל ידע שעכשיו הוא במיטה ולא יוצאים

ashli80

New member
זה נראה לי לא בסדר

שילד לא יאכל או ישן בגן הוא אמור לישון בשביל שיבוא הביתה וישן בזמן שאמורים לישון , הוא עייף אז נרדם בהסעה בערך 45 דקות ואחר כך אני צריכה לריב איתו שעכשיו אני מחליטה שבשעה הזאת הולכים לישון ולא מעניין אותי שהוא לא עייף .. ואוכל הילד בן 3 ושוקל כמו ילד בן שנתיים ופחות אז כן חשוב לי שיאכל את האוכל בגן ושכן יתעקשו איתו על סוגי מאכלים שלא מתחשק לו כי הוא חייב לטעום ולדעת סוגי מאכלים שונים חוץ מגבינות שזה מה שהוא כן מוכן לאכול וחשוב לי שיעלהנ במשקל כי הוא מאוד רזה , וגם לא לכול מהבוקר זה נראה לא טוב .. האג'נדה הזאת שלא מכריחים ומה שאתה רוצה נלך לפי רצונתיך וללא נתינת גבולות וחינוך במיוחד לילד עם צרכים מיוחדים שאחר כך נראה לו שגם בבית צריך ככה להתנהג אני לא יודעת אם אפשר ליזרום נתתי שני דוגמאות האוכל והשינה שזה מה שכיביכול בולט אבל זה מתבטא בכל שאר הדברים החינוך שלי והדרך שאני מלמדת אותו הדברים נקטעים ברגע שהוא הולך לגן וחוזר ממנו אני צריכה שוב ושוב ללמד זה כאלו הם עושים לו איתחול בגן ועל זה אני כועסת כי נראה לי וזאת היא דעתי ותתקנו אותי אם יש טעות הגן אולי טיפה חייב להתנהג עם הילד פחות או יותר גם לפי מה שההורים רוצים ובגן הזה זה לא

היי שלי, תרשי לי לומר לך משהו שאולי לא חשבת,

מה דעתך לתת לו לבחור מה לאכול? זה גם מחנך לעצמאות , תני לו כמה סוגי מזון ואחד מהם את מה שהוא אוהב ולאט לאט להוסיף לו עוד משהו, אני באמת לא מכירה את הבן שלך, אבל יש דרכים להאכיל אותם, ולא כל הילדים אוכלים הכל , שיאכל מה שהוא אוהב, אני הכרתי ילד שאהב לאכול רק לחם בלי כלום ולא היית ברירה ולא קרה לו כלום אחר כך לאט לאט הוא למד גם לאכול דברים אחרים , את לא יודעת את חוש הטעם שלו אולי, גם לי היו " מלחמות עם קטרין שלי כיום בת תשע וחצי, וכמה ניסיתי , ולא עזר בסוף עזבתי אותה ומגיל שבע שמונה היא לבד רצתה לנסות הכל, אז חכי אל תילחצי הוא עוד קטן הוא לבד יגלה את הטעמים , מקווה שאת לא כועסת שאני כותבת לך את זה ככה, אני פשוט מכירה הרבה מקרים , אז אל תהי מודאגת מידי, יש גם ילדים רגילים עם אותה בעיה תאמיני לי

ashli80

New member
אולי אני די לחוצה

כי אני לא רוצה שישאר רעב כי הוא לא ממש מבקש אוכל ואם כבר אני נותנת אוכל אז אני רוצה שיהיה שבע כי נראה לי שהוא רעב מידי , הוא אוהב הכל אין לו משהו מעודף זה שהוא אוכל רק גבינות זה מה שמספרים לי מהגן ואני בשוק מהם כי אצלי יחסית הוא כן אכל הכל מהכל ומרגע שנכנס לגן הוא מתחיל להראות סימנים שלא בא לו על מה שאני מכינה שבדרך כלל לא היה בעיה שנתתי לו לבחור הוא לא נגע בכלום והעדיף את סוגי הגבינות והמעדנים לבד בלי שום תוספות ואני גם מרגישה שאין שיתוף פעולה עם הגן לגבי העניין :( חשבתי ללכת לקנות יש את הקופסאות האלו של האינשור שזה תוספת של קלוריות ודברים חיונים השאלה אם צריך מרשם מרופא ? אני מתחילה להבין שאולי זה מתחיל להיות בעית התנהגות יותר מבעיה שנובעת ממשהו פיזי אם אתעלם זה לא יביא אותו למצב של בכי לא מובן כי הוא לא ממש מתקשר אמאל'ה ... אני כל כך מתוסכלת אוף איזה הרגשה שלא יודעים באמת מה לעשות ודואגים יתר על המידה אני מצטערת אם בלבלתי אתכם

בקשר למשקל, את יכולה להעשיר לו את האוכל שהוא

כן מוכן לאכול, בתוספות קלוריות שונות (ההרצאה ביום חמישי בטח תוכל להועיל גם לך) כמו סקנדי-שייק נטול טעם או עם טעם אם יאהב, או אבקת פוליקוז. מנסיון אני אומרת לך אם מתעקשים עם ילדים על אוכל, הם מפתחים אנטי וזה מתכון מצויין להפרעות אכילה בעתיד. (סיון אגב, בת 15 ושוקלת כמו ילדה בת 7 לכל היותר.... יש לי אחיין, ילד רגיל לחלוטין, בן 10 לא אוהב לאכול ושוקל כמו ילד בן 8)

רובי א26

New member
הייי אשלי מה שלומך?

האמת אני דיי מבין את התיסכול שלך... מכיוון שנושא האוכל נוגע גם לאחיין שלי .ואני מכיר הרבה ילדים אוטסטים וכו" שנושא האוכל עומד במרכז ... התיאור שלך דיי דומה לאחיין שלי יש לו הרגלי אכילה למוצריי חלב שאותם מעדיף לפניי הכול ...ואינו לועס כנראה התחושה של הלעיסה לא גורמת לו לטוב... אוו הטעם ולזה יש פתרונות מרפא בעיסוק וכו" אבל אני רוצה להגיד לך היום אחיין שלי בן 6 שנים. ועדיין נושא האוכל במרכז .מלחמה אין סופית .למרות שהיום אוכל יותר מגיון של אוכל והאמת בהרבה עבודה.ועים שיתוף של הגן. עכשיו למה אני מספר את כול זה?גם אנחנו היינו דיי מתוסכלים מזה מה יהיה ?אי אפשר שימשיך עים המעדנים וגבינה שאותם מעדיף ..ולא בשר .וכו" לחם לעיסה .... אבל אני חושב שעים הזמן. ולא בכוח!!!!!! אחרת מפתח אנטי והסיפור הוא יותר גדול .אני לא יודע מה הסיפור של הגן אני חושב שהם צריכים לזרום איתו בנושא אכילה וכו" ולגרום לו להתנסות במאכלים אחרים ולא להרפות .ועים את אומרת שהם לא מנסים זה כבר סיפור אחר!!!! ועוד משהוא את מצליחה להאכיל אותו חוץ מהגבינה מעדנים במזון אחר?ועים כן איך הולך לך? לועס? ועים בבית כן אין סיבה שבגן לא!!!!!ואת מכירה את בנך יותר טוב מכולם!ויש גם את הסיפור ההיתנהגותי שלזה לא ניכנס:)תעשי חושבים טוב שיהיה בהצלחה אשלי ...ורק לא בכוח לזרום עים הילד ולפתח לו הרגלים אחרים.....:) רובי

למעלה