חייבת תשובות לשאלות

חייבת תשובות לשאלות

אני בשבוע 37 ויש לי כמה שאלות מטרידות, אולי תוכלו לעזור לי מנסיונכן: # אנחנו רוצים לעשות הזמנה של ביגוד ראשוני. השאלה היא האם המצאות הגבס מצריכה בגד או מידה מיוחדת או שאפשר לקנות את המידה nb-3 בשילב למשל? זה יהיה קטן עליו? אין בעיה עם מכנסיים עם רגליות? #יש הכנות מיוחדת לגבי הברית? # האם פרופ' פורת יקבל אותנו אם אנחנו בקופ"ח כללית? ואפיליו שאלד במקום אחר? צריך לקבוע שם מראש?

תחיצ

New member
תשובות...

1. לגבי ביגוד ראשוני (בשלב הגבסים) צריך לקנות מכנסיים ללא רגליות, ולקנות גרביים במידה קצת יותר גדולה. לגבי המכנסים - לפחות בשלב הראשון בד"כ מדובר במידות שבכל מקרה גדולות מדי בשביל תנוקות שאך נולדו. בהמשך (בשלב הדניס בראון) כדאי לקנות מכנסים עם תיקתקים ככה יותר קל להחליף לו. 2. לגבי הברית - לא צריכה להיות בעיה. אנחנו גבסנו את מלאכי ביום השלישי להוולדו ואת הברית הוא עבר כבר בגבס. כדאי ליידע את המוהל שהילד מגובס. (הגבס גם מגיע רק קצת מעל הברך, כך שבד"כ זה לא מפריע לא לטיטול ובטח לא לברית). 3. לגבי קופ"ח כללית - גם אנחנו מבוטחים בכללית ואף פעם לא הייתה לי בעיה לקבל התחייבות מהקופה. כדאי שיהיה לך קשר עם רופא המשפחה (אולי כבר עכשיו) ושתהיינה לך הפניות לטיפולים (ממה שאני מבינה, כדי שקופ"ח תאשר טיפול שלא במרפאות שלה צריך הפניה של רופא - אנחנו הבאנו הפניה גם של הרופא המטפל "אני מאשר כי ..... מטופל על ידי, מוזמן לביקור נוסף להמשך טיפול בעוד..." משהו כזה, וכדאי גם שרופא המשפחה יכיר את הטיפול ויעביר את המלצתו. לי אף פעם לא עשו בעיות. היו כאלה שכן). זהו, מקווה שעזרתי. בכל אופן שיהיה ב
, אנחנו כאן לרשותכם

פרלמנים

New member
תשובות מניסיון שלנו (בקיץ)

הי, בהצלחה! דניאל נולד בקיץ אז לא הינו זקוקים למכנסיים בגלל החום... הגבס שימש כמו מכנסיים ואפילו יותר מזה... אני חושבת שכנ"ל בחורף, הגבס מבודד היטב, אולי לא תזדקקו למכנסיים. בכל מקרה לנו מאוד נוח בגדי גוף עם כמה שיותר "תיק תק" כדי להקל עלייך את ההחתלה, גם בשלב הגבס וגם בשלב הדניס. לגבי המידה, בכל מקרה שיהיה ברור שהגבס מגדיל את "נפח" הרגליים, עדיף לחכות ולראות. אנחנו לא קנינו עד שדניאל נולד כדי להבין במה מדובר. לגבי הברית, לדבר עם המוהל ולשאול אותו אם יש לו העדפות מיוחדות ועצות, מאיתנו ביקשו להחזיק לו את הרגליים טוב טוב שלא יזוז ויתן "זבנג" למוהל. (גם ככה הברית קשה, אל תחפשי עוד צרות...) תהני, זה הכי חשוב! בטח לכולם יש עצות, רעיון טוב להיעזר בפורום! ג'סיקה

אתן ממש מקסימות

תודה רבה על התשובות המהירות!! אולי באמת כדאי שנחכה עם הבגדים ונראה מה זה בדיוק... ושאלה לתחיצ (או איך שקוראים לך..)- את גם מטפלת אצל פרופ' פורת?

nush האחד

New member
אנחנו דווקא כן משתמשים במכנסיים..

עם רגליות, אין לנו עם זה בעיה בכלל.

תחיצ

New member
לא

אנחנו מטופלים בהר הצופים. פעם או פעמיים היינו בעין כרם אצל פרופ' פורת (כשהרופא של מלאכי היה בחופש). בעקרון הטיפול הוא אותו טיפול, והרופאים הם אותם רופאים.

טאניוש

New member
תשובות

לא צריך ביגוד ראשוני מיוחד. רק תתכוננו שהכל יתלכלך בגבס
. לדעתי אין מכנסיים בלי רגליות במידות כאלה פיציות. בלי שום קשר לקלאב פוט, לא ממליצה על מידה nb, אפילו לתינוק שלי שנולד פחות מ-3 קילו בשבוע 37 הבגדים האלה נהיו קטנים מהר מאד. תקנו ישר 3-6. בשלב הנעליים באמת צריך עם תיקתקים, הכי נוח. אני ילדתי בתחילת דצמבר, תחילת שלב הנעליים נפלה על הקיץ, וויתרתי על מכנסיים לגמרי, היה עם חיתול וגופיה. ברית- לא זכור לי משהו מיוחד, רק היה בעיתי לשטוף את האיזור עם הרבה מים כמו שהמליץ המוהל. אני בכללית, התינוק אוטומטית נרשם בכללית אחרי הלידה. היה ממש סיוט להוציא התחייבות. משום מה להדסה הר הצופים לא צריך אישור מוקד (לפי הרופאה שאצלה היינו), ולהדסה עין כרם כן צריך. אחרי שבוע של התרוצצות, והכל כדי להשיג התחייבות רק לביקור אחד (שזה אומר לעבור את זה כל שבוע, עם תינוק בן יומו!) העברנו את הילד למכבי. בעלי עבר למכבי עוד כשהיינו בהריון כדי שנוכל לטפל בעין כרם. <אנחנו מטופלים אצל פרופ'פורת>

תתקשרו לשאול בכללית לגבי הטיפול

טניה אני זוכרת איך נראה החדר/ים שהיית בהם בבית החולים אבל זכור לי שערי צדק לא? אם כן אולי בגלל זה עשו בעיות? נראה לי שזה באמת סיפור אם לא יולדים בהדסה. מה קורה אם יולדים בהדסה? אני ילדתי בבית ואני במאוחדת. הגענו לפורת לגיבוס ראשון (אחרי שהתייעצנו איתו בהריון) ושילמנו להדסה סכום של כ100-200 ש"ח, אני כבר לא זוכרת. במאוחדת לא אישרו לנו להמשיך שם את הטיפול. אחרי שבוע העברנו את אושרי למכבי, יחד עם עודד ומאז הכל חלק. אולי תקשרי להדסה ותבקשי שיפנו אותך לקבלה של "אם וילד". הם אולי יוכלו לענות לך. או בטי מאורטופדית ילדים. שווה לנסות. שלחתי מסר לנעמה (namori) מהפורום. היא ילדה בהדסה אך היא לא במכבי. שאלתי אם היא בכללית ויודעת מה עושים. אחכה לתשובה. איפה את מתכננת ללדת? לגבי הברית, והביגוד, זה כבר כל כך רחוק... יש בטח מידע באתר. נראה לי שאפשר לקנות בגד עם רגליות שיהיה טיפה יותר גדול. הברית, אולי לתזמן כך שהחלפת בגבס תעשה לפחות יומיים לפני או אחרי הברית כדי שאי נוחות של התינוק תוכל להיות יותר ספציפית. כלומר אם הוא יהיה לא נינוח תוכלו לדעת ממה זה נובע יותר במדוייק. WOW קרוב... |

טאניוש

New member
לא, לא קשור במקום לידה

אכן ילדתי בשערי צדק (את עוד שואלת?), אבל גם שערי צדק לא שייך לכללית, וגם כדי לטפל בשערי צדק הינו צריכים לקבל אישור מוקד להתחייבות, כלומר ממש אותו סיפור כמו עם הדסה עין כרם. זה קשור לחיה המוזרה שקוראים לה מוקד של כללית. אף פעם לא הצלחתי להבין את ההגיון שלהם. אין לי מושג למה להר הצופים אפשר לקבל התחייבות בלי בעיה ולעין כרם צריך אישור של מוקד, הרי זה אותו בית חולים.

תשובה מנעמה. היא במאוחדת

ילדה בהדסה ועושים לה בעיות כל פעם להגיע לשם לטפל, אבל היא בכל זאת מצליה. בגלל שהיא ילדה שם כנראה. כך שבאמת צריך לבדוק טוב בכללית קודם מה הפרוצדורות שם... בהצלחה.

simchamiryam

New member
אני בכללית ואצל פורת

ילדתי בהדסה ומהלידה היא טופלה אצל פורת ומעולם לא הייתה לי בעיה לקבל התחייבות, ממש מוזר... אולי זה תלוי ברופאת הילדים, אני יודעת שבכל פעם צריך אישור מהמוקד, אני שולחת פקס לקופ"ח מדברת עם הרופאת ילדים בטלפון, והיא דואגת לאישור מהמוקד וכעבור יומיים שלושה אני מקבלת את ההתחייבות בפקס. אני לא גרה בירושלים ושמחה מרים רשומה בקופ"ח בירושלים על מנת שתוכל לקבל התחיבות להדסה. אני בקופ"ח במחוז פתח תקווה והם מוכנים לתת התחייבות רק לשניידר ולא רצינו, אז רשמנו אותה בירושלים. רופאת הילדים מעולם לא ראתה אותה... בהצלחה יונה

למעלה