חייב את עצתכם (מעט ארוך).

ori 6

New member
חייב את עצתכם (מעט ארוך).

שלום לכולם,
אני בן 28, כחודש לאחר השחרור שלי מהצבא נכנסתי לעבוד בחברת תקשורת גדולה, ופשוט התגלגלתי שם בתפקידים שונים מעל ל-7 שנים. אני מניח שחלקכם מכירים את הדינמיקה בחברות כאלו, זה חבר'ה צעירים, והכיף והביחד הוא חלק בלתי נפרד מהעבודה.
במקביל התחלתי וסיימתי במקביל לעבודה שם לימודי תואר ראשון, ואף סיימתי שנת התמחות באותה חברה בתחום.
לפני מספר חודשים, עקב מבחני הסמכה נאלצתי לעזוב את מקום העבודה, עברתי תקופה אינטנסיבית שבסופה צלחתי את המבחנים, וכעת אני מחפש את מקום העבודה הבא. עובדתית, עקב מצב השוק, החיפוש הולך לקחת זמן רב, ייתכן שמדובר בחודשים לא מעטים.
אני כרגע מקבל דמי אבטלה לכן עבודה זמנית "כללית" אינה על הפרק כ"כ, והבעיה האמיתית שלי היא (וזו הסיבה שאני כותב) היא עודף הזמן. אולי זה נשמע מוזר, במיוחד לאלו מכם שנמצאים בשגרה מעייפת והייתם הורגים לכמה ימים של חופש אמיתי, אבל...זה יותר מדי עבורי.התרגלתי לשגרה של עבודה יום יומית, קשה ומהנה, ואז לימודים, וגם חופש במידה. אני כרגע במצב שעשיתי כל מיני סיבובים לפה ולשם והגעתי למצב שגם...יש גבול כמה דברים אתה יכול לעשות לבד שכל החבר'ה שאתה מכיר בעיסוקיהם וגם כלכלית, זה כבר לא חכם להמשיך ולבלות ברמה יום-יומית, וכך יוצא שאני קצת "מסתובב סביב עצמי" ולא יודע מה לעשות עם הזמן. כלומר, התחושה היא שעוד שבוע עובר ולא "עשיתי משהו" עם הזמן שלי, אני מרגיש שאלו ימים נורא נורא מבוזבזים וממש קשה לי עם זה, גם בסיכומו של שבוע וגם ההתמודדות היום יומית.

מה הייתם עושים במקומי?
יש עצות/כל דבר?

תודה רבה בכל מקרה,
שבוע טוב ושקט.

תפתח תחביבים

תרשם לחוגי לימוד בתחביב כלשהו
בטח יש משהו שתמיד רצית לעשות ולא עשית כי לא היה לך זמן...
עכשיו זה הזמן לעשות את זה

oromer

New member
מנהל
שני הסנט שלי

אני הייתי מציעה לך לחפש עבודה רצינית ולא זמנית במקצוע שלמדת. דמי אבטלה נועדו לאפשר לך רמת מחייה נאותה עד שתמצא עבודה חדשה. ולמצוא עבודה טובה לוקח זמן. זה לא מהיום למחר. לשבת בבית, זה מנוון ויותר קשה לצאת מהמצב הזה אחרי תקופה מסוימת.
לדעתי כל יום תקדיש זמן מסוים לחיפוש עבודה- באינטרנט, בחברות כוח אדם, בראיונות.

ובנוסף, כמו שכבר כתבו לך, תנצל את הזמן לעשות דברים שלא היה לך זמן- תחביבים, לצאת לחופשה? לטייל, לעשות צלילה, צניחה חופשית או כל דבר אחר שרצית ולא הספקת.

מעבר לכך, אם עוד אין לך עבודה, אולי שווה להמשיך ישר לתואר שני או ללמוד עוד משהו. אחר כך תוכל להיכנס למסלול ועבודה ולימודים לא יפריעו אחד לשני

למעלה