חייב להגיד

אור or

New member
חייב להגיד

אני בן 11 בכתה ה' אמא שלי חולת אפילפסיה ולפעמים יש לה התקפים כאלה מפחדים כבר יותר משלוש פעמים לקחו אותה לבית חולים אני לפעמים בוכה לילות שלמים אני מדוכא ומיתפרץ בזמן האחרון זה מתחיל להיות חמור יש לי חבר אחד שיודע על וגם המחנכת שלי כמה פעמים התפרצתי על ילדים ונתתי להם מכות בלי סיבה אחרי כל התקף שיש לה אני בלילה בוכה היא כל הזמן לוקחת כדורים נגד המחלה ההורים שלי מנסים להסתיר ממני את זה תמיד לפני שבועיים היה כזה התקף והיא שברה את הכתף לפני חודש פנס זה מפחיד אותי מאוד זהו זה כל מה שרציתי להגיד.

גן חיות

New member
לאור

המחלה של אמא שלך באמת נשמע מפחיד. ההורים כנראה מסתירים ממך כי הם חוששים שתפחד. אולי כדאי להגיד להם מה אתה יודע וכמה זה מפחיד, במיוחד כאשר יודע רק קצת, ובקש מהם לשתף אותך במידע כדי שתדע ואולי אפילו תוכל לעזור לאמא שלך. אולי כדאי גם לפנות בבית הספר ליועצת או לפסיכולוג ולבקש תמיכה. מאד חשוב שאתה תרגיש שיש לך מקום לדבר ולשתף בלי להדאיג שוב את ההורים. יש גם קווי מצוקה לילדים (לא יודעת את המספרים אבל זה אמור להופיע בספר טלפונים או ב-144. יש שני סוגים - אחד זה ילדים מקשיבים לילדים והשני זה בוגרים מקשיבים לילדים. שניהם טובים - תלוי מה יש באזור שלך ומה מרגיש יותר נוח לך. טוב שאתה מספר פה. התפרצויות הם בדרך כלל רגשות שניסינו להסתיר מאחרים ו/או מעצמינו שחייבים להתפרץ החוצה. אני מאחלת לאמא שלך בריאות ולך כח והצלחה ושמחת חיים.

לב אם

New member
אור יקר

אני רק יכולה לחזק את הדברים הנכונים שאמרה לפני גן חיות. אמא שלך ודאי מנסה מאד לחסוך ממך את החששות לה, ולא מודעת שבכך היא גורמת לך רק לכאוב ולדאוג יותר. אם קשה לך לגשת ולחבק אותה ולהגיד לה "אמא אני מאד דואג לך, תספרי לי על המחלה שלך", כדאי לך מאד להפגש עם היועצת בבית ספרך (או אולי עם המחנכת) ולהתייעץ אתה מה לעשות. חשוב מאד שבבית הספר ידעו שיש לך בעיה, כך שיוכלו לסייע לך להתגבר עליה, בלי להגיע למצב שחבריך והמורים כועסים עליך בגלל ההתפרצויות שלך. אני מכירה מקרה אחד בו ילד שהיה לו קושי שיתף את המחנכת, ויחד הם בנו תוכנית, בעזרתה שיתפו את ילדי הכתב בכך שהוא עובר תקופה קשה, וכל הילדים התגייסו לעזור לו - ולהזכיר לו כששכח את עצמו. חשוב מאד אור: יש קוי מצוקה טלפוניים, שאפשר להתקשר ולקבל יעוץ מיידי, אם אתה מרגיש רע ולא יודע מה לעשות. אם אתה לא מצליח למצוא או להתקשר תחזור לכאן וננסה לעזור לך.

למעלה