חייב להוציא את זה...רגשני

• פותח הנושא ELP
  • פורסם בתאריך

ELP

New member
חייב להוציא את זה...רגשני ../images/Emo10.gif

אני שוכב לי במיטה, מהרהר ומהרהר, חושב וחושב, ואז בלי שום הכנה זה פתאום מופיע ומשתלט, אתם מכירים את תחושת המחנק שמתחילה בחזה ולאט לאט עולה לכיוון הגרון, תחושת המחנק שצצה לה כשמשהו ממש כואב, לא כאב פיזי אלא כאב רגשי, והמחנק הזה ממש כואב ואז פתאום אי אפשר לנשום ותחושת פאניקה מציפה את כולי, והדמעות מתחילות לזרום להן ועם כמה שמתאמצים ומנסים לחשוב על הדברים הכי משמחים אי אפשר לעצור את הדמעות האלו. וממה נובע התקף הפאניקה הזה? אני שוכב לי במיטה בשעה מאוחרת של הלילה, אבל זה לא לילה רגיל, זה ליל שישי, אמנם זה סתם מיתוס אבל עדיין קשה להיות לבד בליל שישי, ואז כשאני שוכב לי אני מדמיין איך מחבקים אותי ואיך אני אוהב ונאהב, ללא תנאים, התאהבות סוחפת, אבל אני לבד ואני לא מאוהב, ואין בשום מקום מישהו שמאוהב בי, ולמען האמת אני די איבדתי את התקווה להתאהבות כזו, אני לא חושב שאני יכול לאהוב, ואני לא מאמין שמישהו יכול לאהוב אותי, הרי אם אני לא אוהב אותי אז יש לזה סיבה ומי כן יאהב אותי? ואז מגיעה תחושת הפאניקה של "אני אשאר בודד" והדמעות פשוט לא רוצות לעצור. תמיד חייתי למען מטרה מסויימת, המטרה שלי בחיים הייתה משפחה חמה ואוהבת, כמה ילדים, כלב ובית עם חצר וגדר לבנה, אבל אני כבר לא מאמין בזה, אין לי כבר מטרה או כיוון, ואין לי תקווה שמה שרציתי פעם יתממש, פשוט התעוררתי והבנתי שזה היה חלום ילדותי וזה לא קיים, והדמעות זורמות להן בקצב מהיר יותר. אני כל הזמן מחפש מה לא בסדר, איפה אני טועה, מה אני עושה בצורה שגוייה, הפסיכולוגים לא עזרו לי להבין את זה, הדבר היחיד שהפסיכולוגים עזרו לי להבין זה שהם רק מדברים כמו תוכים בלי לחשוב על מה שהם אומרים, ואת זה הבנתי כשחקרתי כל תרגיל שהם נתנו לי, והפסיכיאטרית היא כמעט הרגה אותי, נתנה לי מרשם לכדורים אבל מסתבר שהמינון שהיא נתנה לי היה גדול מדי וחטפתי הרעלה, אני רק מצטער שגיליתי את זה בזמן. גם בספרי הפילוסופיה לא מצאתי תשובות, משם רק עלו לי יותר שאלות, אני לא חושב שאני יכול להתמודד עם עוד שאלות, אבל אני גם לא יכול להפסיק לשאול, עוד ועוד רק שאלות ועוד שאלות. בזמנו מצאתי מפלט בשירה, אבל אני לא יכול יותר לקרוא שירה, אני מבין את המצב שהמשוררים שרו בו וזה יותר מדי דיכאוני בשבילי. בכל אופן, אני מקווה שהדמעות יעצרו להן, ואני מקווה למצוא את התשובות לכל השאלות שלי, אני מקווה גם להתאהב ושיאהבו אותי, אני רק מקווה, הרי בלי תקווה איך אפשר לחיות?

Holy Devil

New member
איילי...

אתה יודע שאני תמיד פה, ובמרחק של צלצול ממך. אתה יודע, שאני מוכן תמיד להקשיב לך, לשמוע. אתה יודע שאני אוהב אותך. אומנם, לא רומנטית, אבל בצורה עמוקה ביותר. עברו עלייך חיים לא קלים כלל,אלוהים יודע רק כמה. ופסיכולוגים, היו ויהיו, רק אתה יכול לפטור את התסביכים שלך. והדבר שהכי מתמיהה אותי ,זה למה אתה לא אוהב את עצמך. אתה מוכשר, אתה יפה, אתה חכם- אז נכון, עשית אומנם טעויות בעבר, אבל יקירי- האדם מושתת ובנוי על בעיות, הן אם הוא נתל בהן בדרך והן אם הוא יוצר אותן לעצמו. אני רק מקווה, שנקבל תשובה כבר מ________ ושתתחיל לעבוד, ושתהיה לך נק´ ריכוז בחיים. תחילה של מטרה, התחלה חדשה והישגיות ואז מי יודע? אולי הכל לאט לאט יחזור למסלול? אני יודע, אבל יותר חשוב שאתה תדע, שאני ובטח הרבה אנשים אחרים, מוכנים לעזור לך באיזשהי דרך אפשרית. אני אוהב אותך, המון. ועכשיו, אם לא אכפת לך תרים לי צלצול ואני אשלח לך חיבוק גדול ואוהב. נו טוב, אני זז למיטה.

shirhayam

New member
מכירה מכירה מכירה

כתבתי על זה סיפור קצר....אתה מוזמן לקרוא... אני לא יודעת אם זה במקום לפרסם את הסיפור בשלמותו כאן אבל אני אתן כאן כמה שורות מהסיפור ואם הוא ימצא חן בעיניך אתה מוזמן להמשיך ולקרוא אותו בבמה... עקיפות מיותרות/שיר הים צלצול שעון מעיר אותה פתאום, השעה שש ארבעים וחמש כך על פי השעון, אך היא יודעת שאין זה כך השעה עוד מוקדמת, השעון הזה מקדים ברבע שעה במיוחד בשבילה, אפשר להמשיך לישון עוד שני נודניקים לפחות. דפיקה רועמת בדלת, לאחריה היא נפתחת ואביה עומד בפתח, מזכיר שהשעה כבר שבע וחצי והיא תאחר ללימודים. מסתכלת עליו מאשרת בעיניה והוא מתבקש לסגור את הדלת. טוב היא חצי עירומה, מוזר, מעולם היא לא הבינה עד כמה אין לה פרטיות עד לאותו הבוקר, בו היא הייתה עירומה חלקית (גופיה דקיקה ותחתון) והנה אביה פותח את הדלת "אפילו שדפק ממש בנימוס". ממשיכה לעצום את עיניה לעוד כמה רגעים והנה הצעקות מהסלון למטה אלו שמצליחות על הבוקר להוציא אותה מאיזון ועוד הם תמיד אומרים לה "למה את תמיד צועקת מלמעלה" אירוניה שכזו. קמה בלית ברירה, נו זהו יומה האחרון לשנת הלימודים האקדמיים הנוכחית, נכנסת למקלחת כדי לשטוף את ריח הלילה שאותה מגעיל באופן שיטתי מהרגע בו היא זוכרת את עצמה. יוצאת מהמקלחת כשמגבת גדולה בגוונים של ורוד עוטפת את גופה, ומחליקה לאיטה לעבר החדר הקטן זה עם המחשב, המיטה, הארון, הספרים והמחברות, כל-כך קטן שאין בו מקום לזוז, ומה שהכי יפה זה שהחדר הסמוך לחדרה מיותם מכל בעלים והוא גדול לפחות בחצי מהגודל של החדר הנוכחי. עירומה, טיפות מים נוטפות משערה על הרצפה, מסתכלת במראה וחושבת לעצמה "תמיד את יפה אחרי המקלחת של הבוקר, האמת שאת נראית רזה יותר, סקסית יותר" מחליטה בשניות אחדות מה לשים מעליה, מדליקה את המחשב תוך כדי שהיא שמה עליה את החזייה כדי לראות שאין שום דבר מעניין וסוגרת את המחשב. יורדת למטה, אביה מתפלל והנעליים שלה עושות לו רעש מעצבן על הבוקר, הוא מסתכל עליה במעין מבט כזה שמדגיש עד כמה הנעליים שלה צורמות לו באוזניים, היא מנסה להתעלם אך בתוכה היא יודעת שכסף לנעליים היא לא תשקיע אחרי שאלה עלו לה מאתיים שקלים לא מזמן. היא כרגע לא עובדת ומנסה לכלכל את עצמה בכל מיני חלטורות מזדמנות ומודעת לכך שמאביה אי אפשר עוד לבקש, נו באמת, כמה עוד אפשר לקחת מאבא שאת כל כולו משקיע בלימודים האלו, באוטו הזה, ועוד לצפות שהנעליים שלה יהיו לא רועשות. מכאן לשם היא מכינה לה קפה זריז מדליקה את הסיגריה, מכינה לעצמה פרוסה עם שוקולד (הכי מצחיק שאפילו לבית הספר היא לא הייתה לוקחת אוכל, זה תמיד היה לה מוזר לאכול מול כל כך הרבה אנשים שחושבים שהיא גם ככה שמנה והיא ממש לא צריכה לאכול, אבל מה שהיא לא ידעה זה שאם היא לא תאכל את ארוחת הבוקר כמו שצריך היא תגיע הביתה מתה ברעב ואז היא תטרוף את כל מה שאפשר וגם את מה שאי אפשר, הגלגל ברור והשאלה הנשאלת היא מה קודם למה הביצה או התרנגולת). תהנה...מקווה....

amet

New member
אולי הגישה ההוליסטית

תוכל לעזור לך להבין את המקום הזה קצת יותר טוב. כאשר אנו מרגישים מין סוג של מחנק, חוסר אמון בלהיות מאוהב, חוסר אהבה עצמית, פאניקה, בכי ללא שליטה. אלו תסמינים של זרימת אנרגיה מעוטה באזור הלב (צאקרה- מרכז אנרגטי הנע כגלגל עם כיוון השעון ובמצב של חוסר כנגד כיוונו לא תמיד) כאשר מרכז זה חסום היכולת שלנו לקבל אהבה או לתת אהבה מוגבל, ואז מתחיל כאב פיזי, חוסר אנרגיה בלעשות דברים, היכולת לשמוח יורדת, וסוג של עצב אופף אותנו. מהבחינה ההוליסטית: הלב הוא מרכז האהבה, החמלה, האיזון והשלום. היסוד הקשור אליו הוא האוויר, היסוד הקל ביותר. האוויר הוא היסוד של הנשימה, המזרים לדם חמצן עם כל פעימה. לכן כאשר אנו מרגישים חסומים אנו חווים סוג של מחנק, וכאשר אין לנו אוויר אנו מרגישים סוג של איבוד מהיאזון שלנו וכח ההישרדות שבנו מתחיל לפעום ובמקרה שלך זה הפחד -פאניקה שעולה. התאור שלך שאתה יושב ומהרהר וחושב איך מישהו יכול היה לחבק אותך אותך באותו רגע. הגישה ההוליסטית קוראת לזה התבוננות. מהלב אנו מגיבים פחות ומתבוננים יותר, אנו חווים את האירועים במונחים של קשר גומלין- האופן שבו דבר מתקשר אחד לשני. היחסים בין הדברים חשובים יותר מהדברים עצמם. עכשיו למילים פשוטות יותר. יש נם הרבה תרגילים אשר יעזרו לך להזרים או להרים את הרטט האנרגטי באזור זה ובכך ליצור זרימה מלאה בכל הגוף- סוד של הוויה הרמונית בכל חלקי גופך. שכב על הגב והתחל לנשום שים לב לאיפה נכנס אוויר ולאיפה לא "נכנס" אוויר. לאחר מספר נשימות והתבוננות, התחל לנשום לאותו מקום ש"חסר" באוויר, יכול להיות שתחוש קצת כאב, אך זה יסמן לך כי המרכז נפתח. אולי יהיו לך גם קצת סחרחורות, אל תבהל, זה קורה כאשר אנו מתחילים לנשום במודע, וכך אנו מגלים עד כמה אנו לא נושמים בצורה הלאה. הנשימה הוא "האוכל" הרוחני שלנו ככל שנלמד לנשום טוב יותר ולהכניס אוויר לכל חלקי גופנו (הוויתנו) כך נחוש אנרגטיים יותר, מלאי שמחה, סיפוק, כוח רצון, ויכולת הישרדות חזקה יותר. התרגיל השני- זה כל בוקר כאשר אתה קם פשוט ברך את עצמך ליום נעים נפלא, שמח, ומלא השראה. וכמובן תודה ליקום. אחרכך התבונן בעצמך בראי הסתכל אל תוך העיניים שלך, ואמור לעצמך מהי התכונה שאתה אוהב בעצמך. וכך כל יום התבונן בעצמך ולמד להכיר את כל הצדדים הטובים שבך, זה נמשע אולי מוזר , אך אני מבטיח לך שאתה תחוש הרבה יותר נעים, שמח, אוהב, ואפילו נאהב. האנרגיה שתצא ממך אל העולם כאשר תתחיל לקבל את עצמך, תהיה אנרגיה של אהבה וזימון האהבה שאתה כה רוצה. בהצלחה באהבה, אמט

amet

New member
הילינג

זוהי שיטת טיפול אנרגטית שעובדת על מרכזי אנרגיה בגוף.

ELP

New member
מסכים...אבל...

אני מיישם יום יום את שיטת ההתבוננות העצמית ללא שפיטה, כלומר פשוט להרגיש את מה שיש מבלי לשפוט אם זה טוב או רע פשוט להיות, אני משתמש בשיטות מדיטציית דמיון מודרך, פתיחת הצ´אקרה העליונה(סליחה שאני לא זוכר את שמות כל הצ´אקרות) לתת מודע וגם למאגר המידע הקוסמי, אני אפילו עושה פעם ביום הליכה במסלול אינסוף, דבר שעוזר לזרימת האנרגיה, אני מסוגל להכניס את עצמי לכל מצב מהר מאוד, אבל לפעמים הדיכאון כן משתלט ואין מה לעשות, ובנוסף, אני בנאדם של תוצאות תכלס, אני אוהב לראות נוסחאות מול העיניים, אני אוהב לראות סיבה ותוצאה, אני לא כל כך פירטתי בהודעה הקודמת, אבל רוב הדברים שמטרידים אותי נובעים מעודף מחשבה, ואני מדגיש מחשבה, כי גם הרגשות שלי מונעות קודם כל מהמחשבה, אני יוודע שזה פאק רציני אבל לפני שאני נותן לרגש להשתלט עליי אני בדר"כ עושה חישובים של איזה רגש מתאים, בהקשר להילינג, אבא שלי מטפל בהילינג ואולי בגלל זה הסלידה הגדולה שלי מהתחום (קשה לי לראות בנאדם שהתעלל בי בתקופת הילדות שלי מטפל בהילינג), וגם חלק מאוד גדול זה היכולת לסלוח, ומאוד קשה לי לסלוח לאנשים ובטח שמאוד קשה לי לסלוח לעצמי, וזה עוד דבר שמוציא את זרימת האנרגיה מאיזון. התחלתי לחשוב על לנטוש את התחום המטאפיסי ולעבור לכיוון הפיסי אולי שם אני אמצא תשובות... דיברתי עם הולי דאויל המתוק
על זה, והוא אמר לי הרבה דברים נכונים, שלשאלות שיש לי אין בעצם תשובות, אבל אני לא יודע אם אני יכול להפסיק את החיפוש שלי אחרי "למה אני פה? למה נועדתי? למה אני עושה מה שאני עושה, ולמה אני חושב כמו שאני חושב?" אני פשוט חייב למצוא את התשובות ואני לא יכול להרפות, מצב ביש מתסכל, בתקופתו השתמשתי בסמים לפתיחת המודעות, הגעתי לפריצות דרך ענקיות לגבי עצמי, הגעתי בשנה לגילויים עצמיים שלוקח בדר"כ 10 שנים להגיע אליהם, ואני חושב שלא הייתי מוכן לקצב כזה, ובגלל זה גם הגדלתי את כמות הסמים אז, בשביל לברוח ממה שגיליתי... זה מצחיק שמה שאנחנו רוצים לגלות הוא בדר"כ הדבר שהכי מפחיד אותנו... זה די אירוני או טראגי או מה שזה לא יהיה, אבל אני לא מתכוון לוותר, אני אמשיך במסע, ואני אתקדם עוד ועוד פנימה לתוכי, עד שאני אגלה הכל ואהיה שלם עם הכל... וואוו זה יצא כמו נאום של טקס פרסי האוסקר, רק חסר היה שהייתי מודה להוריי שהביאוני עד הלום, רק שהם לא עזרו בכלום הנבלות....

.m

New member
מי אמר שאין תשובות?

ודאי שיש תשובות, הן רק משתנות מאדם לאדם... כמו שאמרת "מה שאנחנו רוצים לגלות הוא בדר"כ הדבר שהכי מפחיד אותנו" - אתה כבר יודע את התשובות, אתה רק לא מוכן להתמודד איתן. וגם זה בסדר, כל דבר בעיתו, ואין סיבה לזרז תהליכים (ע"ע סמים), צריך פשוט לאפשר להם לקרות.
ו-
mai

ELP

New member
היום היה טוב../images/Emo24.gif

ויהיה גם מחר?!?! היום פגשתי את החבר הכי טוב שלי שחזר מחו"ל ודיברנו הרבה על הכל, וזה היה כל כך כיף, כבר שכחתי איזה כיף זה לשבת מול בנאדם בשר ודם ולדבר, רק שהייתה לי בעייה אחת, כל הזמן התאפקתי לא לנשק אותו |גיחוך נבוך| כי הוא סטרייט למהדרין, בכל אופן החלטתי שאני מפסיק עם הכדורים הפסיכיאטריים המחורבנים האלה, נמאס לי מהאפטיות שהם משרים עליי, נמאס לי שלא אכפת לי מכלום, והגיע הזמן לבעוט לעצמי בתוכעס |מבטא פולני של סבתא| ולהזיז את עצמי מהצורת מחשבה הפאסימית הזאת... וגם רציתי להגיד, שכולכם כמו משפחה בשבילי

תארתי לעצמי שמישהו ישאל את זה .

שפן אני לא (ברוב המובנים...),קטן בטח לא, לבן דווקא כן (הגנים של פולניה והסביבה).הזדהתי עם הקטע של ההורים,שלא
הביאונו עד הלום.

EyeSeeYou

New member
תארתי לעצמי שבטח תארת לעצמך

ומאחר וראיתי שממש מת פה ואף אחד לא לוקח את זה על עצמו, הייתי חייב אסור לאכזב את הנסיך

Holy Devil

New member
שני דברים,

1. אני חמוד? תודה, גם אתה איילי
. 2. מאי, איך את יכולה לומר שיש לך\ למישהו אחר את התשובות? תשובות לשאלות קיומיות כמו למשל איך כדור הארץ והחלל נוצרו, מה זה ´נשמה´ או כל דבר אחר שמפיח בנו חיים, מה התפקיד שלנו פה וכן הלאה? איך בדיוק יהיו לך את התשובות להנ"ל? אלה דברים, בילתי מוסברים. לכל טענה שתתני, אחרים יכולו לתת חמש טענות נגדיות. אז נכון, יש דברים שאכן תבועים בנו, ובהתנגות שלנו בהתאם לסביבתינו- אבל אנחנו עדיין רחוקים מלענות על חצי מהשאלות שפשוט אין להם תשובה. עכשיו, מה זה "אין להם תשובה", ברור שיש להם תשובה- פשוט אף אחד לא הצליח להסביר אותה או לגלות אותה. הרי, איך נוצר החלל? לאן הולכים אחרי שמתים? לי אין תשובה על זה, לך יש? **סליחה אם אני נשמע תוקפני, אני לא מתכוון..
**

.m

New member
מצחיק שבחרת דווקא בשאלות האלה

או שמא צפוי...? התשובות קיימות. חלקן אישיות("מה התפקיד שלנו פה"), ולכן רק אתה עצמך תוכל להשיב עליהן עבורך, ורק אני עצמי אוכל להשיב עליהן לי, וחלקן כלליות (מזה ´נשמה´), אך גם אלו וגם אלו פרושות לפניך, כל שעליך לעשות הוא לבחור לראות, וזה כמובן החלק הכי מסובך...
אשר לי - כן, למרבית השאלות האלה יש לי תשובה ברורה. אבל, אתה יודע, כל אחד צריך לגלות את התשובות בדרך שלו...
mai

Holy Devil

New member
לא מצחיק, אלא אולי צפוי.

אלה גם מבין השאלות שאיילי שאל אותי, ואלה כן שאלות יחסית נפוצות- אנשים מבלים את רוב החיים שלהם בשביל להבין אותם. לנתח אותם, אולי -וקצת קשה לעשות דבר כזה, הרי איך אפשר, מבחינה לוגית- לנתח כזה נושא? לא באמת, עזבי תשובה ריגשית, חפשי תשובה לוגית לחלוטין, מטה-פיסית וחוקתית. דברים על בסיס E=mc², תורות מתפתחות כמו למשל מבוא מ´מסמריזם´ להיפנוט או\ו פסיכולוגיה או סתם דברים שמשתמעים אחד מהשני, סדר כרונולוגי וכדומה. מה שניסיתי לשאול, בעצם, זה רמה אחת מעל למה שענית. ענית תשובה מספקת מאוד, אך לגבייך- אני ציפיתי לתשובה שתכלול את רוב בני האדם, כי זה די ברור שאי אפשר לכלו את כולם. אז אם כך, יש לך עדיין את אותן התשובות? או תשובות בכלל בנושאים הללו? כי לי אין. אני לא יודע מה בקשר לשאר האנשים בפורום (*רמז רמז, תתחילו להשתתף- אולי נעשה מזה טופיק לדיון חדש במקום ג´וקים!*) יש לענות, מישהו?

.m

New member
למעשה - כן.

התשובות לשאלות הכוללניות תקפות לכולם. התשובות לשאלות האישיות, מן הסתם, תקפות לגבי בלבד.
mai

ELP

New member
אם כבר ג´וקים...

היום אזרתי אומץ ודרכתי על ג´וק
אני גיבור

למעלה