חייב להתייעץ עם מישהו דחוף!

gsgsab

New member
חייב להתייעץ עם מישהו דחוף!

שלום אני לא יודע איך אפילו להתחיל את הסיפור שלי.. כרגע אני 4 חודשים בצבא אחרי טירונות בידיוק ובאימון המתקדם אני נמצא בחיל קרבי. הסיפור שלי מתחיל עוד בצו הראשון, אני מאובחן כחולה OCD למי שמכיר שזה אובססיות כפיתיות. בשאלון הרפואי בצו ראשון מסרתי את הפרטים האלו לרופא, לאחר חודש וחצי בערך זומנתי לקב"ן שם אמרתי שאני רוצה רק קרבי ואני לא רואה איך זה יכול למנוע ממני לשרת בקרבי, הקב"ן לא לקחה צ'אנסים איתי ונתנה לי 97 עם כה"ס 40 היא אמרה שהיא לא הורידה לי כלכך את הפרופיל כדי בכל זאת לשרת אולי כתומך לחימה מה שלא רציתי בכלל ופסלתי מיד. כשהתיצבתי ביום הגיוס באוגוסט, אמרתי לקצין מיון שאני רוצה רק קרבי,הופנתי לקב"ן שם שיקרתי ואמרתי שאין לי מחלה כזאת OCD מה שלא נכון(דרך אגב הצבא פתח את התיקיים הרפואיים שלי וראה שאכן אני מאובחן כחולה OCD) ואחרי שיחה של כשעה וחצי עם הקב"ן קיבלתי את מה שרציתי פרופיל 97 נקי מסעיפים פוסלים, חזרתי לקצין מיון וחתמתי דח"ש למחזור הבא - נובמבר. התגייסתי עברתי טירונות כמו שאמרתי וכרגע אני נמצא באימון מתקדם, הבעיה היא שאני לא יכול יותר, אני כבר חודש שלם שקוע בדיכאונות ופחדים,אני חושש שהסממנים של המחלה חזרו לי, אני מתקשה להרדם , אני נמצא בלחץ ובחרדות כל הזמן אני לא יודע מה לעשות..אני לא מתפקד כמו שצריך ולמפקדים לא איכפת, אני מרגיש כמו גוש בשר שמה שחשוב להם זה שהוא אוכל כמו שצריץ ומתאמן כמו שצריך, אני כל הזמן מרגיש מאוים מפוחד שאם אני לא יבצע מה שאומרים לי כמו שצריך או אם אני לא ירצה לעשות משהו ישללו ממני את הסוף שבוע בבית, אף אחד בצבא לא מבין אותי, אני עוד לא פניתי לקב"ן, כרגע אני נמצא בבית, אני צריך לחזור לבסיס עוד כמה ימים הבעיה היא שאני לא רוצה לחזור!, אני לא רוצה שוב להרגיש בלחץ נוראי אני גם מפחד שאם אני ידרוש קב"ן המפקדים לא יתנו לי לראות אותו וגם זה יקח הרבה זמן עד שאני יוכל לצאת מהיחידה כי זה סיפור,זה להפגש עם קב"ן ואז הפניה לפסיכיאטר, אני פשוט לא יכול להמשיך שם יותר אני לא רוצה שזה יקח יותר מידי זמן אני ראיתי מה עשו לאנשים שבאמת סבלו אצלנו הם פשוט לא נתנו להם לצאת רק אחרי 4 חודשים! הם קיבלו פרופיל 45 נפשי. אני שוקל לעשות עריקות ובכלא להפגש עם קב"ן או אפילו לפני... אני באמת שלא מסוגל לחזור לשם אבל גם אני מפחד לערוק מה אני יעשה?!

gsgsab

New member
שכחתי לציין..

שכחתי לציין שאני מפחד גם מהערה פלילית, אני לא רוצה שיכתבו לי הערה פלילית אם אני יערוק, יכול להיות שאם אני יגיע לכלא יתחשבו במצב שלי ולא יכתבו לי הערה פלילית? ובמידה ולא מה הערה פלילית יכולה לעשות? האם היא יכולה לפגוע בעתידי כאזרח? האם היא יכולה למנוע ממני הטבות שמגיע לחיילים רגילים בעת השירות או בשחרור?

סהר-תמיכה

Active member
מנהל
כמו בומרנג..

מרגיש שהכל חוזר אלייך.. שניסית כל כך להסתיר, להתכחש למחלה, והיא לא עוזבת, ורק מקשה יותר ויותר.. יקר, אולי יש אפשרות בכל זאת לבקש ללכת לקב"ן.. או אולי לפני זה, לנסות לדבר עם המפקד הישיר, להסביר לו את הקושי.. אולי לקבל ממנו עצה, או עזרה.. היינו רוצים שתשתף אותנו עוד על המצב בקורס.. על הפחדים שחוזרים ומתעוררים בך..

gsgsab

New member
אני חייב שתבינו אותי

תבין המצב ביחידה הוא עדין ביותר, אני נמנע מלהגיד את שמה כרגע.. זרם האנשים שנכנסים לשם הם אנשים אנטיפטיים בלי מוטבציה כלל,אתה בטח יכול לנחש על איזה יחידה אני מדבר,אני לא רוצה לחזור מסיבה אחת והיא שכדי לקבל קב"ן אתה ממש אבל ממש צריך להיות במצב נואש, המפקדים יכולים להגיד לך "בסדר" אתה תראה קב"ן אבל אם הם ישימו לב או יחשבו שהמצב שלך משתפר אתה לא תראה קב"ן,אני יתן לך דוגמא, היה איזה יום אחד שהתאמנו בירי יבש אני כל היום התחמקתי מלעשות כלום המפקד שלי יודע שאני במצב נפשי לא טוב אז הוא לא אמר כלום, אפילו את האוכל הביאו לי בצלחות פלסטיק ולא שאלו אותי למה אני כל הזמן בחדר, עד שנמאס להם, המפקד בא אליי ושאל אותי למה אני לא עושה ירי יבש, אמרתי לו שיש לי הרבה דברים על הראש אז הוא אמר שפה זה צבא ושאני לא יכול לעשות מה שאני רוצה בצבא למרות שהוא ידע שאני במצב לא טוב אבל זאת הדרך שלו להתמודד איתי וככה זה היה עם כל האנשים שכבר יצאו על נפשי אבל בדרך עברו חוויות קשות... עכשיו אני נמצא לפני תרגיל "הכנה לקרב" איך אני יוכל לתפקד במצב הזה? ושלמפקדים יהיה איכפת? העיקר שאכלת עכשיו אתה כשיר מבחינתם, כל אחד שם הוא אינטרסנט ודואג לאינטרסים שלו(הסגל), הם מעבירים בך תחושה של פחד כל הזמן, אני מרגיש כמו בכלא שם, בגלל זה אני לא רוצה לחזור איך אני יתפקד במצב שלי? בבקשה שמישהו יעזור לי!

oriomesi

New member
אני מקווה שלא מאוחר מידי

א. זו זכותך המילאה לראות קב``ן.‎ ב. אני יודע איך דברים עובדים בצבא ושחיילים לא תמיד מקבלים את הזכויות שלהם. מה שאני ממליץ זה שתלך לחופל ושישלח אותך לרופא יחידה, כי גם לו יש איזושהיא סמכות נפשית, ודרכו תנסה להגיע לקבן. אבל שלא ימשכו אותך יותר מידי עם הרופא, תידרוש לראות אותו. מקווה שעזרתי במשהו

תשמע מאמי

בצבא אתה צריך לדרוש את הזכיות שלך ולא משנה מה, פשוט תתעקש שאתה לא עושה כלום ולא הולך לשום מקום עד שאתה מקבל קב``ן/רופא. אין לך ממה לפחד! מה הם יעשו? יצעקו? יאיימו בתלונה? מבחינתך ציות לפקודות במקרה הזה הם בלתי חוקיות בעליל כי אתה נפגע מזה! תזכור שבצבא תקבל משהו רק דרך מלחמה!

ענבאך

New member
חייבים לתת תוך זמן מסוים,

לא זוכרת אם זה שבועיים או שלושה. ואם לא נותנים לך תגרום להם להבין שאתה צריך. אותי מרחו במשך מלא זמן כשנכנסתי ליחידה, ויום לפני הפגישה הודיעו לי שאין לי תור, לא יודעת למה, והתחלתי לצעוק ולבכות ולא הסכמתי לדבר עם אף אחד מהמפקדים שלי ויומיים אח"כ היה לי תור חדש.

פימבייה

New member
ללא נושא

אם אני אגיד לך שאין לך ממה לפחד וגם אם הדרישות ניראות קשות ותובעניות כל זה בסה``כ צבא, אבל אני בספק אם זה יעזור אז תנסה להירגע כמה שאתה יכול ולזכור שיש לך זכיות ואם המפקדים לא נותנים את מה שמגיע לך זה חמור מצידם, ככה שאם תעמוד למשפט על עריקה תוכל להסביר שקשה לך ואתה לא מקבל התייחסות כמו שצריך, ככה שלא נשאר לך דבר לעשות אלא ללכת נגד המערכת, עם זה יש סיכוי טוב שיקלו בעונש שלך. אין סיבה שזה ישפיע על האזרחות שלך כי אתה באמת סובל מבעיה רצינית וכל הצדק איתך עם כל צעד שלא תעשה. נכון שמבחינה מסוימת יש לך אחריות לדבר שהסתרת את המחלה אבל זה לא פחות הפאשלה שלהם כי היו מסמכים רפואיים שהעידו שאתה חולה ואסור היה להם בשום אופן להכשיר אותך לקרבי. בחלק שלך בעניין תוכל להגיד שהיתה לך מוטבציה כ``כ גדולה ורצון חזק שהיית בטוח שתתגבר, ובטוח שתצא זכאי. ושוב אין לך מה לדאוג כי להאשים אותך - אי אפשר זה בטוח ! ואל תיתבאס מזה שלא הצלחת בקרבי זה לא אומר שאתה לא מסוגל בחיים פשוט אתה צריך לטפל בעצמך ולהחלים במידה מסוימת מהמחלה (אני יודעת שהיא קשה) אז תעשה כל מה שאתה יכול כדי לקבל טיפול כמה שיותר מהר (זה חשוב!) אפילו תשאל בפורום סדירים אם יש מוקד לתלונות החיילים (בטוח יש). בקיצור תמשיך לעדכן, תהיה חזק ומקווה שהצלחתי קצת לעזור למרות שחפרתי ;) בהצלחה!

למעלה