חייב לשאול שאלה

DANEAR

New member
חייב לשאול שאלה

האם האלבום WISH U נכתב לזכר סיד בארט?

itaikuskus

New member
קצת קשה להגיד "זכר"

כי הוא לא ממש מת, אז. האלבום הוקדש ברובו לסיד בארט, בעיקר shine on you crazy diamond, שהוקדש לו בצורה מובהקת. האלבום נוטף מנוסטלגיה (פעם היה ככה ועכשיו פחות טוב וכו'), כשהפניה בקטעים שלא מתעסקים בסיד בארט, היא פניה צינית כלפי חברות התקליטים ותעשיית המוסיקה (have a cigar,welcome to the machine), שכאמור היו חלק מהתדרדרותו הנפשית והלחץ שהופעל על סיד בארט, וקל להבין איך רוג'ר ווטרס יכול להוריד מעצמו קצת מהעול ולהפנות אצבע מאשימה כלפי ה"איש". (דה מאן, יעני). כמובן שזה רק פירוש שלי, ואני לא חושב שיש הצהרה מובהקת מצידם לגבי הרלוונטיות של הקטעים האלה, אבל קצת קשה להתכחש לרוח הכללית המובאת באלבום הזה.

DANEAR

New member
itaikuskus שיחקת אותה

פחות או יותר באותה המחשבה (למרות שבעיני הדגש לא על חברות התקליטים השונות אלא על דרך חייו של אדם ממוצע). רציתי רק לדעת את הלך הרוח לגבי הנכתב כאן.. תודה

DANEAR

New member
נ.ב בקריאה שניה של תגובתך

בכלל לא מסכים לגבי הייחוס של shine on you crazy diamond לסיד אלא כחלק אינטגראלי מהאלבום (כמו בכל אלבום מלבד הראשונים עדMeddle בהן אין קשר ישיר בין הרצועות אבל הכוונה ברורה).

אם כך, שמא תסביר דבריך?

למה כוונתך "פחות או יותר באותה המחשבה", "רציתי רק לדעת את הלך הרוח לגבי הנכתב כאן" (איפה זה "כאן"?); אם אתה לא מסכים עם מה שקוסקוס כתב, מהי דעתך-שלך? מה פירוש "כחלק אינטגרלי מהלאבום (כמו בכל אלבום מלבד הראשונים עד Meddle בהן אין קשר ישיר בין הרצועות אבל הכוונה ברורה)?

DANEAR

New member
הרבה (או יותר מידי יהיה נכון יותר לכתוב) אלו

שמקשיבים ללהקה לא מבינים את המשמעויות וההבנות שקיימות מתוך אותם יצירות שונות (גם אם הם לא מיושמים כיום). לא פפעם אני מוצא את עצמי קורא ניתוח על אחד השירים או הרעיונות המעוברים דרכם כשבאמצע הקריאה אני רואה כיצד הכותב בוחר לעצמו לפרש את השירים כראות עינייו מבלי לבסס כלל את דבריו על הכתוב. בנוסף, כדי להוסיף חטא על פשע הוא מצרף את דעת הכלל, ללא כל קשר לשנכתב. לכתוב שהאלבום WISH נכתב במיוחד עבור סיד בארט זה מעיד על חוסר הבנה של מסר האלבום, או לכתוב שהשיר WISH גם הוא הוקדש באופן מובהק לאדם זה או אחר נותנת הרגשה שזה שכתב זאת לא מבין את מבנה האלבום. דעתי בעניין האלבום (או כלל על הלהקה) היא דרך חיים שאני מנסה ליישם ביום יום והיא לא חשובה לפורום (או איך שנכתב "For the want of the price of tea and a slice "The old man died) תודה בכל מקרה על פורום מהנה

microbe15

New member
אתה אומר שהשיר WYWH לא נכתב על סיד?=

למרות שהוא הוקדש לסיד בפירוש בהופעות של הפלויד ושל ווטרס וגילמור?

Silvernaor

New member
לא שאני אומר שהוא לא נכתב עליו, אבל

הטיעון של ההקדשה בהופעות לא קשור. גם רוג'ר הקדיש Another brick in the wall להפלת גדר (חומת) ההפרדה. זה אומר שזה נכתב על זה?

The Walrus

New member
אני מציע שתקשיב שוב

כל הדיסק כולל התייחסויות מפורשות לסיד בארט. וגם ווטרס עצמו הודה לא פעם שshine on וwish נכתבו לסיד בארט במודע.

itaikuskus

New member
ובל נשכחה

את ההקדשה המרגשת של WYWH מווטרס לסיד בארט בlive8

itaikuskus

New member
אני חושב שאתה טועה

לעומת dark side of the moon, אם כבר נעשה את ההשוואה, שבו כן מובא נושא חיי האדם הממוצע לסדר היום, והנושאים שווטרס בחר להתעסק בהם יותר כוללניים ואף גלובלים, wywh תמיד היה אלבום אישי יותר, עם רפרנסים מובהקים לדמותו של סיד בארט, כולל הודאה מלאה מצידו של ווטרס שהשיר SOYCD נכתב בשביל סיד (לא יודע אם היית בהופעה בנווה חומוס, אבל לא היה קשה לפי המסך מאחורי הבמה לראות/להבין במי מתעסק השיר). "לכתוב שהאלבום WISH נכתב במיוחד עבור סיד בארט זה מעיד על חוסר הבנה של מסר האלבום, או לכתוב שהשיר WISH גם הוא הוקדש באופן מובהק לאדם זה או אחר נותנת הרגשה שזה שכתב זאת לא מבין את מבנה האלבום." זה דיי מקומם אותי. תפריך את זה, ותבסס, בבקשה, בתור אחד ש"כן הבין" את WYWH, כי כנראה שחייתי בשקר, כל השנים הללו. ובנימה רצינית יותר, אני לא חושב שיש נכון או לא נכון בצורה מובהקת, שחור ולבן. מי שמייחס לשירים קונוטציות לסיד בארט הבין יפה מאוד את האלבום, בדיוק כמו מישהו שבכלל לא יודע מי זה סיד בארט (שזה לדעתי אחוז בכלל לא מבוטל מהאנשים שאוהבים את התקליט הזה, אם לא אחוז מכריע), מהסיבה שהמקום שממנו מגיע ווטרס מאוד אישי ונוגע, והצורת כתיבה שלו יכולה לגרום להזדהות מצד קהל גדול (וזה מה שבעצם קרה באותם אלבומים, עד שווטרס התחיל לנצל את זה לדעותיו החברתיות-פוליטיות), ובכלל, המוסיקה שם גורמת לאלבום הזה להיות האלבום הכי שלם של הפינק פלויד, לפי דעתי, מה שמעצים את האפקט שיש לכל החוויה הזאת של לשבת ולשמוע את התקליט.

למעלה