חייב לשתף אתכם...

momik

New member
חייב לשתף אתכם...

יש לי עסק פטור בתחום העיצוב ובניית אתרים. יש לציין שהייתי שכיר באותו תחום ועכשיו אני בדרכי העצמאית... לאחרונה אני קורא ושומע על המון תביעות והפרות זכויות בתחום הנ"ל וזה מלחיץ אותי עד אשר אני חושב להסב את מקצועי, מה שהתחלתי לעסוק בו מתוך אהבה, וזיקה אמיתית למקצוע. הפך להיות מטרד יומי שגורם לי לא לפתח את עצמי מבחינת עסקית ולצמוח. יש לי את כל מה שצריך מבחינה חוקית תוכנות, תמונות, התנהלות מול גופי המס הכל. אך עדיין אין יום שעובר שאני לא חושב על זה... מקרה שקרה לי לפני כשנה, עיצבתי לוגו (כטובה לחבר) והשתמשתי בפונט לא חוקי לאחר כמה חודשים טובים פנו אליי חברה לעיצוב פונטים ואופן הדיבור היה כמו שעשיתי מעשה נתעב. אני שואל אתכם, איך מגיעים למצב שמתרכזים רק בעבודה וביצירה? תסכימו איתי שזה נושא שמעיק... וחייב למצוא לו פתרון.

מאוד קל

עושים רק מה שמותר. תאמין או לא, אני למשל מוציא חשבונית לכל שטות, גם לבני משפחה. אני משלם לקבלנים שעכשיו משפצים עבורי הכל כולל מע"מ. אני כותב כל מה שאני כותב בעצמי. נכון, נעזר באחרים אבל היצירה שלי. לא תמיד זה פשוט, אבל ככה ישנים בשקט. אל תעשה משהו שאתה לא בטוח שמותר לך. יותר קשה. יותר מעצבן לראות את כל האחרים מרמים. אבל שווה.

שאלתך כוללת שני מרכיבים

מרכיב אחד לגמרי לא משפטי. הרי אתה בעצמך מספר שהיה מקרה שהפרת זכויות יוצרים, שהמקרה הגיע לבעלי הזכויות ופנו אליך, ושאתה חושב כל יום על זה, מה השאלה? האם אדם שביצע עבירת תנועה ונתפס, אח"כ חושב לוותר על נהיגה? אולי כן ואולי לא, אתה שואל איך מגיעים למצב כזה שמתרכזים רק בעבודה? אחד מוטרד מבעיות משפטיות, אחד מוטרד מבעיות עם החברה, אחד מוטרד מבעיות עם בן/בת הזוג , אחקר מוטרד מבעיות עם הילדים ועוד אחד מוטרד מזה שנוזלים לו מיים מהתקרה, השאלה בתחום התמיכה הנפשית או קשיי הריכוז ולא בתחום המשפטים, ככה שאני ממש לא יודע מה אתה מצפה שנגיד לך על זה. המרכיב השני הוא מה לעשות כדי לא להיקלע למצב דומה ואתה מוסיף בעצמך שהיום אתה נוקט באמצעים כדי לא להפר זכויות יוצרים. אז אם תדאג באמת לא להעתיק יצירות של אחרים ללא רשות, לקרוא מידי פעם מידע שמתפרסם על הנושא באתרים בפורומים ובבלוגים מובילים, במקרה שיש ספק להתיעץ עם מומחים,לא לעשות מה שאתה יודע שאסור, לא צריכה להיות לך שום בעיה ואת זה אתה כבר ידעת קודם.

שעות

New member
איך עושים פונטים ?

http://www.oketz.com/howto/ , אני הסתבכתי
תשמע, אנשים משקיעים ביצירת פונטים,אם המטרה שימוש מסחרי, למה שלא ישלמו על העמל ? אם המטרה לשימוש פרטי, יש מלא פונטים חינמיים, צריך רק לדעת איך לחפש (וכמובן לקרוא/לשאול מה יוצר הפונט מאשר ) נ.ב אני לא עו"ד ולא יוצר פונטים

momik

New member
אז ככה...

באומרי שביצעתי הפרת זכויות יוצרים זה היה עוד לפני שידעתי שקיים דבר כזה קניית פונטים ורשיון שימוש. ועשיתי זאת ממש בתום לב וכטובה לחבר שלא נגבה על זה אגורה שחוקה. אני מדבר על זה שבזמן האחרון אני שומע על זה יותר מידי, במיוחד בתחום הזה. ויש מין הרגשה שישנם אנשים שמחפשים אותך ומחפשים את הדרכים לתבוע (נשמע כמו פרנויה, אבל ממש לא) ואתה יכול לנהוג בדרך הכי מוסרית שיש... שזאת היא דרכי. איך לדעתכם אפשר להמשיך ולעסוק במקצוע מבלי לחשוש מהדבר? אולי לפתוח חברה בע"מ? שמעתי על ביטוח לדברים הללו שעושים אצל הרואה חשבון... מישהו שמע על זה ויכול להמליץ?

זה לא פרנויה

אכן יש גופים ואנשים ש"עושים כסף" מהפרות זכויותיהם. מנגד - הם צודקים. אז לטעמי רבים מהם יותר מגדדי קיצוניים, אבל בתור מי שעובד ורוצה שהעבודה שלו לא תגזל, גם אם הם לוחמנים מדי,, אני מבין את העמדה.

Kiru

New member
הם הוכחה חיה

לעובדה שה"פיצוי ללא הוכחת נזק" עולה לאין שיעור על הנזק.

נכון, אבל

בוא נתחיל מזה שכמות ההפרות עולה מונים רבים על כמות הפסיקה שנותנת פיצוי ללא הוכחת נזק. לכן סכום הפיצויים נועד להרתיע ולמנוע הפרות נוספות, בבחינת יראו וייראו.

קח בחשבון גם שרוב המקרים

לא מגיעים לבתי משפט ומסתיימים בפשרות סבירות ושקטות. נכון שיש גם כאלה שמשלמים, וביוקר, ואני מצטרף בעניין הזה להסבר של יורם.

momik

New member
זה רק מחזק את המסקנה...

שעסק שרוצה לגדול ולהתפתח צריך רואה חשבון טוב ולהיות מגובה בעו"ד בקיא אולי רק זה יוריד את המעמסה ויגרום לתחושת בטחון סבירה

Kiru

New member
זה נכון

אבל הרציונל של "אתה היחיד שנתפס, אז נדפוק אותך בשביל כולם" הוא לדעתי מאוד לא ראוי. החוק החדש מוכיח שהמחוקק לא חושב כמוני, או לפחות שלובי היוצרים לא איבד את כוחו.

המחוקק חושב כמו הלובי.

המחוקק מניח, בין בצדק בין שלא, שאם אין לובי לנושא מסוים, אין תרומות בחירות מהציבור שהנושא חשוב לו. המחוקק, כראוי בחברה דמוקרטית בה הוא שליח ציבור, מייצג את האינטרס הציבורי של בעל הממון.

למעלה