חייב עזרה בקבלת החלטות

nimrod990

New member
חייב עזרה בקבלת החלטות

שלום לכולם , ככל שהזמן עובר אני שם לב יותר ויותר לבעיה שיש לי בקבלת החלטות. קשה לבחור מה לעשות ולנתב את דרכי. אני יכול להתלבט על משהו ימים אם לא שבועות ולא להגיע להחלטה שלמה. אני מרגיש רע מאוד עם זה. אני כל הזמן מתלבט ומשנה את דעתי. לגבולות שממש אפשר להתשגע מהם. בנוסף , כבר לא נעים לי להשמיע את בעיותיי בקול כיוון שאני לא יכול כל הזמן לשגע גם אנשים אחרים ולסחוף אותם לתוך זה, לתוך החוסר החלטיות הזאת שלי... בסוף אני נשאר לגמרי לבד.. אני משוחרר כבר שנה וקצת. בזמן הזה עשיתי עבודה מועדפת , טסתי לחו"ל לעבוד כמה חודשים , חזרתי ועשיתי את הפסיכו' שלי. אני גר בקיבוץ אי שם בצפון ואני מאוד מאוד רוצה לבצע שינוי ולהתקדם הלאה. קשה לי לסביר איך זה לגור כאן, אבל אני מרגיש מרוקן , מבוזבז ואם יש מקום שהכי לא עוזר לי לקבל החלטות וכי לא תורם לי זה המקום הזה. העניין הוא שממתי שסיימתי את הפסיכו' שלי אני כל הזמן מתלבט מה לעשות. האם לטוס לחו"ל לעבוד ? האם למצוא עבודה במרכז ? אני לא מוצא את עצמי.. לפני כמה ימים התקבלתי לעבודה נחשבת באיזור כפר סבא בחברת מחשבים והבטחתי למנהל שלי שאחזור אליו מתי אני יכול להתחיל את יום העבודה הראשון שלי. זו עבודה טובה עם תנאים לא רעים למישהו כמוני שאין לו הרבה ניסיון ואני מרגיש שהם ממש עושים ל "טובה" כמעט שהם לקחו אותי. משום מה אני מתחמק מהם בימים האחרונים ולא מחזיר תשובה ולא עונה כמעט לטלפונים. משום מה לא ממש נראה לי שבא לי לעשות את זה. אני לא מרגיש שלם עם העבודה הזאת , בידיעה שזאת עבודה טובה מהרבה מעבודות אחרות שאולי אוכל למצוא. אולי זה בגלל השעות הרבות (מ-8 עד 6 בערב ) , ההתייבות לשנה , החוזה - שאם מפירים אותו צריך לשלם קנס של כ-5000 ש"ח. לא יודע ,אני מרגיש לא שלם עם זה (ואולי זה נכון גם לכל עבודה אחרת שאמצא) אני מרגיש לא שלם עם כלום... אני מתכנן שנה הבאה ללמוד ואני צריך כסף והיה מאוד נחמד (לפחות כך אני חושב) למצוא עבודה במשרה מלאה , גמישה שאפשר לעשות בה משמרות. עדיין לא מצאתי עבודה כזו - ואילו כולם לוחצים עליי לקחת את הג'וב הזה בעבודה במחשבים. מצד שני חשבתי , אולי במקום לתחייב - אסע לחו"ל לעבוד - אחסוך הרבה כסף , הרבה יותר ממה שאפשר כאן בארץ ואחזור לארץ בלי התחייבויות ואוכל להשלים את לימודי הפסיכו' שלי פעם נוספת וגם למצוא עבודה פשוטה במרכז ללא לחץ... גם כאן אני לא בטוח ולמרות שכבר עשיתי זאת בעבר קשה לי להגיע להחלטה. אני פוחד שמא לא יילך לי טוב מעבודה שנמאסה עליי בעבר (מכירת תמונות שמן). מצד שני , אם אעשה זאת והכל יילך כשורה הדבר יהיה מאוד משתלם .. הרבה אנשים אומרים לי שלטוס לחו"ל זו מעין בריחה ושכדאי להתמודד עם ה"בעיות" שלי כאן בארץ. יש בזה משהו אולם אינני בטוח מה לעשות !! הכל עניין של גישה ואין נכון או לא נכון. מה אתם חושבים שעליי לעשות ? מה הייתם עושים במקומי ? האם לטוס לחו"ל לדעתכם משמעו "לברוח"...? האם כדאי לקחת את הג'וב בארץ והתחייב בידיעה שאולי זה לא ייסתדר לי כל כך טוב עם הלימודים שלי שנה הבאה ? האם אני חושב יותר מיידי ופשוט מה שעליי לעשות זה "לזרום"..? זאת הבעיה שלי ואני צריך ייעוץ. ייעוץ כדי להיות שלם עם עצמי - כדי לגרום לעצמי ללמוד לקבל , ללמוד להבין ולשנות את הגישה הכ"כ לא נכונה שאני נמצא בה היום.. המון תודה [email protected]

הי נמרוד

הי, כמה דברים עולים ממכתבך: מאז השחרור הספקת לעשות המון- עבדת בעבודה מועדפת, נסעת לחו"ל ועשית פסיכומטרי. אם עשית את כל זה זה אומר שקיבלת הרבה החלטות ועמדת בהם. מה עזר לך לקבל את ההחלטות הללו? עוד עולה ממכתבך, שלגור בקיבוץ כרגע זה משהו שלא מקדם אותך ואתה יודע שכדי להתקדם ולעשות שינוי עליך לשנות את מקום מגוריך. אתה מרשים כאדם מעשי, שחושב קדימה אך עם זאת, נראה לי שאתה בשלב שלא מעוניין להתחייב התחייבות ארוכת טווח. האפשרויות העומדות בפניך- הן מעבר דירה וחיפוש עבודה כאן בארץ או נסיעה לחו"ל ועבודה שם. הפחד מקבלת החלטה נובע מחשש עמוק שמא ההחלטה תשפיע עמוקות על חייך. אני גם מבינה שהסביבה לוחצת עליך לקבל החלטה בוגרת ואחראית וזה משהו שמוסיף ללחץ שכבר קיים. לי נראה שברור לך שאתה צריך עבודה שבאמצעותה תוכל לחסוך, ברור שאתה הולך לעשות פסיכומטרי חוזר. גם אם אתה נוסע לחו"ל אתה עדיין מתכוון להמשיך בתוכנית ולכן השאלה המרכזית- מה הסיכון הגדול שאתה אכן לוקח? אחד השלבים שלנו כאנשים בוגרים זה לקבל החלטות שמתאימות לנו, למי שאנחנו ולא להיכנע לציפיות הסביבה אם אינן מתאימות למקום בו אנו נמצאים. אני מרגישה שאתה יודע מה נכון לך. לך על זה!!! בהצלחה! אילת לבנון מאמנת אישית ויועצת קריירה

למעלה