חייב עזרה דחוף - לכולם

חייב עזרה דחוף - לכולם ../images/Emo53.gif

אני בן 18 יש לי חברה בת 16 כבר 7 חודשים ואני רוצה להיפרד ממנה אבל אני מפחד שהיא תתאבד כי היא תלויה בי מאוד יש לה חיים קשים ההורים שלה התגרשו היא גרה עם אבא שלה שזרק אותה מהבית והיא גרה כרגע אצל סבתא שלה. יש לה נטיות התאבדותיות היא ניסתה להתאבד מספר פעמים בעבר ומאוד אכפת לי אם יקרה לה משהו. איך אני ניגש לבעייה? כל עצה תתקבל בברכה.

סהר-תמיכה

Active member
מנהל
שלום לך רוצה לחייך

יופי שאתה איכפתי ורגיש לגביה! קרא את המאמר המקושר למטה, מאמר שנמצא באתר סהר. יש סיכוי שתמצא שם רעיונות טובים והדרכה כללית כיצד לנהוג.

סהר-תמיכה

Active member
מנהל
שלום לך רוצה לחייך

אמנם המקום הזה לא לעצות, אבל בכל אופן הייתי רוצה להגיד לך כמה דברים. אתה לא יכול לגרום לאדם אחר להתאבד, גם אם אתה רוצה. זו בחירה אישית שאותו אדם עושה בינו לבין עצמו. נכון שאם תפרד ממנה ייגרם לה כאב גדול מאוד ובעקבותיו יכול להיות שיעלו מחשבות אובדניות. אבל הבחירה במעשה היא שלה ושלה בלבד. ואיך שלא יהיה, להשאר חבר שלה מתוך חשש שהיא תתאבד הוא דבר מכאיב לך וגם לה. מי רוצה בן זוג שנשאר איתו לא מתוך אהבה אלא מתוך רחמים, כבול אליו בכוח ? זו לא זוגיות באמת. אני לא יודעת אם לחברה שלך יש חברים נוספים, שיכולים לשמור עליה במקרה שהיא תהיה במצב שבו היא מסכנת את עצמה ואם הם מוכנים לעשות דבר כזה למענה. אם לא ואתה חושש לחייה (יש סכנה מיידית) אתה יכול להזעיק משטרה ויוחלט אם היא תכנס לאשפוז כפוי כדי לשמור על חייה. אבל בסופו של דבר האחריות היא שלה. אל תשכח את זה.

רומי1770

New member
ממש לא פשוט.....

נשמע שהעניין מסובך... מצד אחד אני מבינה את הרצון שלך להמשיך את חייך מצד שני ייסורי המצפון... לעזוב חברה במשבר... והסיכוי שאולי פרידה תביא להתאבדות.... אתה עומד לפני גיוס? אם תשרת רחוק מהבית סביר להניח שתתראו הרבה פחות... צריך למצוא חלופה מתאימה... אתה צריך להתיר את התלות בהדרגה... כל יום קצת פחות... אולי... בכל מקרה הנערה הזו צריכה עזרה... אולי כדאי לפנות לעזרה פסיכולוגית... אולי תנסה לפנות לער"ן -עזרה נפשית ראשונה, הם יכולים לנסות למצוא פתרון הולם... בכל מקרה , מאחלת לך הצלחה ומשבחת אותך על הרגישות והאכפתיות... רומי

דיברתי איתה

הייתי מתוסכל כבר כל היום היא התקשרה אלי היא מיד הבינה את הכוונות שלי רק מאיך שדיברתי כשניסיתי להיפגש לא ידעתי מה לעשות יותר היא איבדה אמון בי כל דבר שאמרתי הפך אצלה אוטומטית לשקר הדבר היחיד שיכלתי לעשות זה להישאר איתה על הקו עד שהיא תירגע. ניסיתי לקבוע בכל זאת להיפגש איתה אבל היא סרבה ואמרה לי שעד שאני אגיע היא כבר לא תהיה שם אז נשארתי עוד. ניסיתי לא להכעיס אותה יותר. והתקשרתי לחבר קרוב שלי שגם היא מכירה טוב ויכולה לדבר איתו. ווץ מזה אני לא רואה מה עוד לעשות. אני אתקשר אליה שוב אבל אין לי מה לומר יותר. מה עוד אני יכול לעשות? איך לשכנע אותה להיפגש? איך להיפגש איתה?

סהר-תמיכה

Active member
מנהל
מה ואיך ואיך

קשה לתת עצות בכלל, ועוד יותר קשה לייעץ לאדם שאתה לא מכיר, בנסיבות שאתה לא יודע אותן בצורה מלאה ומדוייקת, ועוד יותר אם זה בהקשר לאדם שלישי... הדבר הכי חשוב, שאולי שהבנת מהתגובות שלנו, זה שתהיה בשבילה. תראה נכונות, תקשיב, תעודד, תהיה רגיש, תציע אוזן וכתף. התמיכה הזאת שאתה יכול להציע שווה לפעמים יותר מכל דבר אחר. איך לפעול? איך לשכנע? אלו שאלות שמעבר ליכולתנו להשיב עליהן בצורה אחראית. תשתדל לזכור את הגישה העיקרית -- זה מה שהכי חשוב -- ולמצוא טקטיקה בכוחות עצמך.

סהר-תמיכה

Active member
מנהל
שאלות לא פשוטות

האם היא נמצאת בטיפול כלשהו? אם כן, ויש לך דרך להודיע למטפל שלה, שהיא נמצאת עכשיו במצב רגיש - כדאי לעשות זאת. בכל מקרה, עודד אותה לקבל עזרה בתקופה הקשה הזו, לא יודעת אם היא תסכים לקבל ממך בכל אופן. אולי כמו שבאמת עשית, גייס חברים שיהיו איתה ויתנו לה לדבר על מה שכואב.

למעלה