חייב עזרה!!!!!!! כולם ליכנס!

שרו ן ן

New member
חייב עזרה!!!!!!! כולם ליכנס!

אני בן 17 עוד מעט בן 17 וחצי ואני לומד בבית ספר רגיל אבל!!! אני לקויי למידה ואני לומד בכיתה קטנה שיש בא רק 11 ילדים והשכבה שלנו מתיחסת עלנו כמו ילדים עם פיגור בראש ואני צריך יעוץ מה לעשות? אך להשתלב בשכבה אנחנו בכיתה יא´!

נונינה

New member
שרון שלום,,,,,

כאמא לילד חריג המשולב במסגרת רגילה, הנסיון שלי אומר שהבסיס להתנהגות כמו שתארת הוא בעיקר בורות - חוסר הבנה. הייתי מבקשת מהיועצת החינוכית של בית הספר או קודם כל מהמורה שלך, לפתח תוכנית של העשרה - שיעור חברה, או מספר שיעורים לכל השכבה, המוקדשים לנושא הלקויות למידה, מהן, ממה הן נגרמות, מה הן לא (פיגור, למשל), כמה התמודדות יש בבעיות אלו, וההיבט החברתי של הנושא. אין לי ספק שאחרי כזאת תוכנית תזכו ליחס של כבוד. אם אתה צריך עזרה נוספת אשמח לנסות.

אמא מ1

New member
שלום שרון

המצב שאתה מתאר מאד לא נעים , אתה מתאר את הרגשתך אבל אני לא בטוחה שאת העובדות המדויקות. מה פרוש "השכבה שלנו "? כל השכבה ? אני מתארת לעצמי שיש כמה חברה שמפגינים זילזול וכך גם מרגישים שהם עצמם טובים יותר, אבל אני בטוחה שיש עוד רבים מהשכבה שקולם לא נשמע אבל הם מכבדים אותכם, כפי שיש לכבד כל אדם. אם אתם ככיתה מרגישים שרצונכם לשנות את מצב העיניינים בבית הספר עליכם לדעתי לפעול בבית הספר ולהראות את האיכויות שלכם. לקויי למידה יכולים להצטיין בתחומים רבים שאינם קשורים ללקויות שלהם ולכן אני בטוחה שיש בינכם תלמידים שמוצלחים בתחומים שונים כמו ספורט, שירה ונגינה, ציור ועוד..הביעו בפני המחנכת והיועצת את רצונכם לפעול ולתרום לשכבה ובקשו מהן שינחו אתכם איך להשתלב בפעילויות השכבתיות המאורגנות ע"י הצוות וע"י מועצת התלמידים. דבר נוסף שאתם יכולים לעשות זה לפעול ככיתה, לארגן פעילויות שאין לכיתות האחרות הגיבוש שלכם עשוי לעורר קנאה (מובן שיהיו כאלו שיאמרו שזה ילדותי, אז מה, שיגידו) ועוד דבר.. אם נהוג לקיים בשעורי חברה דיונים בנושאים שונים ( אקטואליה ,חברה ,חינוך מיני,יהדות,,,)כדאי לבקש להצטרף בשעורים אלו לכיתה אחרת ודאי תוכלו לתרום לדיונים ולכם יהיה מעניין יותר כי 11 זה מעט ולא כולם אוהבים לדבר. אז הרבה בהצלחה מיכל

Lucifer134

New member
תשובה

שמע בחור, גם אני דיסלקט לא קטן ואני לא מכחיש זאת. אני גם בן 17 ו"לומד בבית של תמר" בשפיים. זה אחלה מקום לילדים עם ליקוי למידה ונותנים פה 100% לילדים. השאלה איפה אתה גר? ואם אתה מעוניין לעבור בית ספר. אם זה לא בראש שלך כל הקטע הזה יש לי עצה בשבילך: אנשים שהם נולדים הם לא נולדים מושלמים ולכל אחד יש איזה פאק, אז אותנו אלוהים דפק בצורה כזאת או אחרת והוא גם דפק את אלה שיורדים אליך אחי, אז אל תתיחס או תקח את זה אישי. דיסלקטציה זה לא קללה זה פגם, והוא אצל כולנו... מי שמקטלג אותך הוא לא חבר שלך ככה לפחות אני חושב. יהיה בסדר עידן,

דניאלה-

New member
בהמשך ל"בית של תמר"

אני אמא לתלמידה שלומדת מתחילת השנה ב"בית של תמר" (בכיתה ח´). בשנה שעברה היא למדה בבית ספר תיכון יוקרתי בת"א, והיתה מתוסכלת מאוד, עקב היותה לקויית למידה, ואי הערכות בית הספר לעזור לתלמידים עם בעיות שכאלה. הפתרון שנמצא היה "הבית של תמר". בתי מאושרת עד הגג, קיבלה "הערכה" (תעודה) עם ציונים גבוהים במיוחד, הולכת בשמחה לבית הספר. התמיכה, האיכפתיות והפתרונות היצירתיים לילדים ליקויי למידה אינם ניתנים לתאור. בית הספר מוכר ע"י משרד החינוך, הוא ממוקם בקיבוץ שפיים, והשנה נפתח גם סניף במשמר השרון. (התלמידים מגיעים בהסעות מכל רחבי הארץ). מצרפת כתבה (המחיר לחודש הוא 500-600 ש"ח לחודש ולא $ לחודש-כפי שכתוב בכתבה). שרון, אני לא יודעת אם זה הפתרון עבורך, למרות ששווה לנסות כי לפניך עוד שנה וחצי, ועד כמה שידוע לי ב"בית של תמר" יש גם כיתה י"ג + כתות עזר (בלימודי ערב) למתגייסים - טלפון: 9523772 (03). בהצלחה לך, דניאלה

למעלה