חייב עצה דחוף!

חייב עצה דחוף!

אני מתאמן באופן קבוע על גמישות(כל יום)ומידי פעם גם על עליה מגשר שעליה השאלה:בסוף האימון כל הגב התחתון על כל התכופפות נשרף לי מכאבים...אז לקחתי יום חופש מאימונים ועכשיו פחות כואב...אז להתאמן היום או שזה יזיק?

anatina

New member
לדעתי

היוגה לא אמורה לשרוף אותך מכאבים... יוגה זה נעים, משחרר וכיף, ואולי לפעמים גם קשה, אבל לא אמור לכאוב. יכול להיות שאתה קצת מגזים?

anatina

New member
זה לא מה שהתכוונתי

התכוונתי שאולי אתה מגזים עם התרגול, עובד קשה מדי ולא יודע איפה להפסיק ובגלל זה סובל אח"כ מכאבים, לא שאתה מתבכיין

נראה לי שפגעת בול בנקודה... !

אני אחד שנסחף! איך יודעים מתי לעצור? גם אחי אמר לי אתזה!

anatina

New member
איך יודעים מתי לעצור

כמה סימנים: לא לעבוד במצב של כאב חריף (לקחת צעד אחד אחורה) הנשימה היא המראה הטובה ביותר- אם אתה לא מסוגל לנשום בתנוחה, אתה עושה משהו לא נכון. ומשהו קטן שקראתי השבוע בעניין טאפאס (מוטיבציה לצורך העניין)- כאשר מגזימים עם המוטיבציה ומתעלמים מצרכי הגוף זה על פי הבהגווד גיטה בא מתוך האגו (אהנקרה)- ואז זאת כבר לא ממש יוגה...

sivka1

New member
כאבים אחרי גשר

בשביל לעשות גשר ולא לפגוע בגוף אנו זקוקים למפרקי אגן וכתפיים גמישים ו"פתוחים" מספיק. אם זה עדיין לא קיים אצלנו, ניקח את כל הכוח לביצוע מהגב. כדאי להתחזק ולהגמיש בתנוחות פחות תובעניות ולדעת שיותר כדאי לבצע נכון מאשר בכל מחיר..כמו כן יש חשיבות לתנוחה שתבצע אחרי הגשר-תנוחה מאזנת. בהצלחה!

יוגי בר

New member
כבה את השריפה

היי ברוס אז ככה: 1. ממש לא הבנתי . איזה תרגילי גמישות אתה מבצע? 2. האם תרגול זה הוא במסגרת של שיעור יוגה כלשהו? 3. זהו תרגול לבד ו/או במקום מרכז מסודר? ועכשיו להמלצה. 4. ההבנה חשוב שקודם תבין. כשבהתכופפות שאתה מבצע הגב התחתון נשרף לך מכאבים(לפי תיאורך) סימן שהתחלת לגרום נזק לסיבי השריר(זה יכול להגיע עד לקרע)עזוב את זה. תנוח- תנוח הרבה. אין כמו מנוחה בייחוד באם בצעת תרגול לא נכון. תן לעצמך חופש קטן. ותראה איך הגוף מתחיל לרפא את עצמו. ואחר כך תתחיל מחדש עם השגחה באיזי איזי. בהצלחה ובבריאות שלמה. בברכה ואהבה יוגי בר

gaiegos1

New member
לקחת יום חופש

אז תגמור אותו בחופש כמו שנאמר יכול להיות שאתה קצת מגזים עם הכיפופים אחורה. אני לא מסכים עם הדעה שזה כלל לא אמור לכאוב(בזמן התנוחות) אך יש סף של כאב אליו צריך להיות קשובים ולדעת שמעבר לו זה יכול להמשך גם מחוץ לשעור ועל זה לתת את הדעת. אם אתה מרגיש שאתה צריך יום חופש, לך על זה אך ודאי אל תפסיק להתאמן, לאתגר את עצמך, ולהשתפר. ביוגה כמו באומנויות אחרות את התועלת והתוצאות אנו מרגישים לאחר האימון, כלומר השיפור האמיתי מתרחש בזמן מנוחה. אחרי כל אימון תן זמן להרפיה עמוקה. המשך בדרכך.

הכי חשוב מנסיוני

אחת הסיבות לכאב בתרגול הוא הרצון והלחץ להשיג יותר... אין בעיה אם רוצים להשיג יותר להתאמן ולהתאמץ הבעיה היא שלפעמים אנחנו שוכחים שבתוך התנוחה המיינד צריך גם להיות רפוי ונקי והכי חשוב לא לעצור את הנשימה.. כמעט בטוח שכשמתחיל להופיע כאב הנשימה נפסקת או מצטמצמת מאוד ואז הכאב הופך קשה יותר ותחשבו על זה...

למעלה