חייב עצה!

avitix

New member
חייב עצה!

היי
אני מיועד להתגייס ב25 ביוני . עכשיו עשיתי סיווג בטחוני לתפקיד במודיעין{חקר מודיעין..איך התפקיד אגב?}, בקיצור הם דיברו איתי ואמרו לי שתוצאות של תחקיר לוקחים כמה חודשים, ויכול להדחות לי הגיוס עד התשובה! אין מצב שאני עכשיו יחכה עוד איזה 4-5 חודשים בשביל התשובה הדפוקה הזאתי?! מה אתם אומרים אין דרך לזרז את זה?! אולי ללחוץ על תא המתנדבים להביא את התשובה של הסיווג..??
חייב עצה!

נ ו ע ה 12

New member
"התשובה הדפוקה הזאתי" חשובה הרבה יותר ממה שאתה חושב...

וחבל שאתה מתנסח ככה.
סיווג בטחוני יכול לקחת כמה חודשים ויכול גם להסתכם בשבוע, לאו דווקא עם זירוז ופרוטקציות. אין פרק זמן מוגדר מראש. וכן, הגיוס שלך אכן עלול להתעכב מסיבה זו (וכמובן שגם קיימת האופציה שלא תקבל סיווג, אבל היא באמת די יוצאת דופן).

avitix

New member
תשובה

כן הייתי קצת עצבני מבין את החשיבות...
השאלה היא אם אפשר לזרז את זה..?
אולי תא מתנדבים יוכלו לזרז את התשובה?!

avitix

New member
מבאס

פשוט מבאס עד שעוברים את הועדות ומוצאים תפקיד ויש תאריך אז עכשיו זה יידחה בעוד כמה חודשים!

eran544

New member
תשמע, אותי גייסו בלי סיווג

אני מבחינתי קיבלתי טלפון בערך שבועיים אחרי שעשיתי את הסיווג ובו אומרים לי "מזל טוב יש לך תאריך גיוס אני שולחת לך צו". מה שגרם לי לחשוב לתומי שהכל בסדר.
אבל לא.
כתוצאה מהקצר בתקשורת נשארתי קרוב לשבועיים וחצי בבית חסר מעש, והפזם דופק :p.
בכל מקרה אין לך יותר מידי השפעה על זה, גם לא למדור מתנדבים, וסיכוי קלוש שליחידה הקולטת יש גם דרך להשפיע. רק לחכות בסבלנות.

noboya

New member
אין להם השפעה על זה

מאחר ומדור מתנדבים הם לא מי שיקבע את הסיווג הביטחוני שלך הם לא מי שיוכל לזרז את התהליך.
היחידים שיכולים איכשהו לזרז את התשובה הם היחידה שאליה התמיינת, אם יש לך איש קשר שם - ממליץ ליצור איתו קשר.
&nbsp
אין טעם להתעצבן, זאת המערכת וככה היא עובדת וטוב שכך. תאר לך מה היה קורה אם כל אחד היה מתחיל לדחוף לבד את התיק שלו בסיווג הביטחוני, כמה בעיות ביטחוניות היו נוצרות רק מהלחץ. לא הייתי רוצה שמערכת שונה תהיה אחראית לבטחון המידע של צה"ל.
מניסיוני, מי שבודק את התיק הם לא אנשים עצלנים ותמיד יש עליהם לחץ חזק לסיים כמה שיותר תיקים.
וגם אם קרה ה"גרוע מכל" ודחו לך את הגיוס - מדובר בחודשיים-שלושה, לא בחצי שנה!
סביר להניח שאם הגיוס שלך מתואם עם קורס שמתאים לתפקיד, גם מדור מתנדבים וגם היחידה שלך יכולים ללחוץ.
&nbsp
לסיום, יש הרבה דברים שיעצבנו אותך בצה"ל.
הדרך הכי טובה להתמודד איתם היא ללמוד את המערכת ולהבין איך לפעול מתוכה כדי להשיג את המטרה שאתה מעוניין בה (בדרך כלל עצבים לא יעזרו הרבה אם בכלל).

avitix

New member
איש קשר

יש לי ביחידה חיילת שהיא אחראית לקשר ביני לבין היחידה.
השאלה היא אם אני ידבר איתה זה יעזור..??
וחודשיים -שלושה זה כבר הרבה זמן. תבינו שאני מהתחלת השנה בבית:(

noboya

New member
שווה לנסות

שווה לנסות לדבר איתה, לא נראה לי שזה יכול להזיק.
בבית כל הזמן הזה? למה לא לעבוד קצת? גם יכניס קצת כסף לכיס וגם יעסיק בזמן הזה...

avitix

New member
ננסה

אני ינסה לדבר איתה שתזרז אותם.
והכוונה בבית זה שעבדתי כל הזמן הזה..

נ ו ע ה 12

New member
לחסוך קצת כסף זה אף פעם לא מזיק...

Malshab31

New member
אין גיוס בתאריך שציינת

אתה תעבור קורס? אולי אנחנו מתגייסים לאותו תפקיד...

avitix

New member
כן

אמרו לי שיש קורס של 3 וחצי חודשים...
לאיזה תפקיד אתה מתגייס??

avitix

New member
גם אני

גם אני עח"מ..
מתי אמרו לך שהתאריך גיוס שלך??
ומתי עשית סיווג בטחוני?

Malshab31

New member
.

תאריך הגיוס 27 לאוגוסט
עשיתי תחקיר בטחוני בתחילת החודש.

אתה בטוח שאתה מתגייס ביוני? איך גיוס מתנדבים בתאריך שכתבת...
יש לך סקייפ?

למעלה