חיידקים בתרבית ליחה

חן1

New member
חיידקים בתרבית ליחה

שלום רב,
לפני כשבוע הופיע לי חום גבוה ולאחריו כאבי גרון קלים וליחה. באחת הפעמים יצא לי גוש ליחה צמיגי ובשרני עם מעט דם - מה שהוביל אותי לרופאה. בינתיים החום ירד, אך אני עדיין עייפה רוב הזמן ועדיין יש שיעול וליחה. היום הגיעו תשובות של תרבית ליחה שעשיתי לפני כמה ימים ובהן רואים שני חיידקים... Pseud.aeruginosa וגם Klebsiella sp .
רופאת המשפחה התקשרה אלי בבהלה וביקשה שאקח ציפרודקס..
לא מצליחה להבין מה פשר החיידקים האלה, איפה הם נמצאים ומאיפה לעזאזל קיבלתי אותם... האם האנטיביוטיקה תסלק אותם מהגוף?
תודה רבה על העזרה
חן

חיידקים בתרבית ליחה

תשובה כזו איננה שגרתית ולא סביר שיהיו שני חיידקים שגורמים למחלה ראתית.למרות צמיחת החיידיקם עדיין מאד סביר שהם לא המזהמים. כולנו נושאים חיידקים ויש הבדל בין נשאות לזיהום.
הדבר הנכון הוא לבצע צילום חזה ורק במידה ויש דלקת ראות יש התוויה לתת אנטיביוטיקה. בדיקות נוספות שהייתי ממליץ הן ספירת דם שנותן כיוון אם אכן מדובר בזיהום חיידקי.
אם עדיין יש לך חום הייתי ממליץ לפנות למוקד חרום או מיון בית החולים.

חן1

New member
כן, זה מוזר...

כן, זה מוזר... בגלל זה אני לא מצליחה להבין...
רופאת המשפחה לא אמרה לי כלום, היא קבלה את התשובות ומייד התקשרה להגיד לי לקחת אנטיביוטיקה (ציפרודקס), אז התחלתי לקחת אתמול, אבל לא עשו לי צילום ריאות ולא כלום... כרגע אין לי חום.
יום לפני שהחום עלה עשיתי ספירת דם וראו שם עליה בערכים של MPV ו-NEUT% (שניהם קצת מעבר לנורמה) וירידה בערך של LYM% גם מתחת לנורמה. הרופאה אמרה שרואים שהגוף נלחם במשהו, אבל בינתיים החום עלה, הליחה התגברה והגיעו התוצאות של תרבית הליחה...
היום חשבתי שיש שיפור, אבל התחיל לי כאב חזק באוזן (וגם אין לי קול...), אני לא מבינה מה קורה לגוף שלי

נראה למי יהיה אפשר לפנות מחר אם לא יהיה שיפור...

חן1

New member
שאלה נוספת

ד"ר שלום,
כאמור, אני בת 28, בריאה בד"כ. לפני כשבועיים הייתי חולה, בתרבית כיח ראו צמיחה של קלבסיאלה ופסאדומונס רגישים ל-cipro.
טופלתי בציפרודקס, ואכן לאחר כשלושה ימים חל שיפור גדול בבריאותי. אינני יודעת אם קשור לאנטיביוטיקה או לא.
לתחושתי, לרופאת המשפחה שלי אין מושג לגבי החיידקים האלה...
לדבריה היא ניסתה להתייעץ עם זיהומולוג שאמר שזה הטיפול הנכון, אבל שצריך לבדוק מדוע נמצאו החיידקים האלה אצלי, הבטיח לחזור אליה ולא חזר. כך שזה נשאר באוויר...
האם אחרי 10 ימי טיפול בציפרודקס יש להניח שאין לי את החיידקים האלה יותר?
אני רוצה להתחיל בקרוב פרויקט עם ילדים חולים בבית חולים, כיצד אוכל להיות בטוחה שאני לא מסכנת אותם?
האם לדעתך כדאי לי להתייעץ באופן פרטי עם זיהומולוג? אני פשוט קצת חסרת אונים מזה שרופאת המשפחה נבהלת, אבל לא מבינה בזה כלום

למעלה