חיידקים מועברים לבגדים

אני תמיד מכבסת בגדים חדשים לפהי

אני מודעת לזה שבחנות אנשים מודדים ונוגעים בהם לא תמיד עם ידיים נקיות, אבל יש הבדל, כשאתה רואה את זה מול העיניים... זה לא כמו שאדם יצא מהשירותים שטף ידיים, אבל לא עם סבון ונגע, אני מתכוונת נגעו בניירות שבתוך הפח שאנשים מנגבים בהם בשירותים... ואני רואה איך הם מוציאי, ממש דוחסים את כל היד עם השרוול בפח ואחרי זה נגעו לי בבגדים ובציוד... אני מבואסת, כי עזבתי לתקופה קצרה של שבועיים שלוש, לקחתי את כל הציוד שלי וכשחזרתי הם התעקשו להתעלל לי בכל הבגדים והציוד כמו איפור קרמים מכשירי חשמל ועוד... אני בחורה שדואגת תמיד שהכל יביה מקופל ונקי בארון והם בשניה אחת הרסו לי הכל רני כבר כמה חודשים בבלאגן הזה גם כשכיבסתי כמה פעמים חלק מהבגדים דאגו לעשות שוב יניד כשזה היה בארון אני ממש על סף ייאוש זה המין בגדים ורובם חדשים שכבר נהרסו מכביסה וזה לכבס המון בידיים, אני מיואשת כי אני חיה במקום שגם לא מאפשרים לי לכבס כמו שאני רוצה, לכבס כן הבעיה זה איפה לתלות והיכן לאחסן.... הפיתרון שלהם זה מכבסה ואני מפחדת שבמכבסה זה יתקלקל כי גם סריגים יכולים להתכווץ וגם היות ורובם די חדשים הצבעים יכולים להתערבב והאמת לא סומכת מבחינת הגיינה...

חיידקים מועברים לבגדים

אני כתבתי שנגעו בדברים מטונפים ואי אפשר לכבס בהרתחה... ולא השבת לגב השאלה האחרונה, מותר לי לשאול אם יש לך ידע בתחום או שזו דעתך האישית בלבד... ואני רוצה תשובה אמיתית לא כדי להרגיע אותי, אם צריך לזרוק זורקים

זה בסדר

כביסה טובה לפי ההוראות המקובלות לכל בגד תנקה את הבגדים שלך מהחיידקים, בוודאי מאלה שיכולים לגרום למחלות. יעילות הכביסה היא לא רק לפי חופץ אלא השילוב בין חום לדטרגנטים (כגון אבקת כביסה ).
אם כיבסת את הבגדים היטב, אין לך סיבה לדאוג.
&nbsp
באופן כללי יותר, חשוב לזכור שכולנו חיים בעולם רווי חיידקים. יש חיידקים על כל סנטימטר בעור שלנו ועל כל משטח בבית. זה טבעי וזה אפילו בריא - הגוף שלנו צריך חיידקים כדי להיות בריא, ויותר מדי נקיונות ו'סטריליות' זה כבר מזיק. הדבר החשוב הוא להימנע מהמיעוט הקטן של חיידקים שעלולים לגרום למחלות, ונשמע שאת זה את כבר עושה היטב

&nbsp
אם את עדיין מוצאת שאת נגעלת מהמחשבה על לכלוך וכו', ןשהמחשבות הללו והתנהגויות שהן גוררות מפריעות לחיי היום יום שלך, אולי כדאי לך לדבר עם רופא שיוכל לעזור לך לטפל במחשבות הללו.
&nbsp
לשאלתך לגבי סמכות וידע: יש לי תארים במיקרוביולוגיה (תורת החיידקים) והדברים הללו ידועים לכל מי שעוסק בתחום.

sharpantie

New member
לא צריך להיות

מומחה גדול כדי להבין שכביסה טובה מסלקת גם חיידקים.
לא כתבתי את זה רק כדי להרגיע אותך אלא כי זאת עובדה
ואין לך מה לחשוש. באמת שהכל בסדר.

אם את פוחדת מחיידקים זאת כבר בעיה אחרת שלא קשורה לכביסה.
את באמת יכולה להיות רגועה.

חיידקים מועברים לבגדים

אני כתבתי שנגעו בזבל של השירותים עם הידיים ונגעו בבגדים, זה חיידקים צואתיים, חידקים כאלו יוצאים רק בכביסה בחום גבוה וכאן אלו בגדים שעדינים ומצריכים כביסה עדינה במעלות נמוכות ורובן ביד, כביסה קצרה לא תוציא את החיידקיםנגיד חצי שעה או גג שעה במכונה..

sharpantie

New member
גם חיידקים צואתיים

יוצאים בכביסה קצרה בטמפרטורה נמוכה.
יש לך כמה אפשרויות:
1. לזרוק את הבגדים לפח כי את פוחדת מחיידקים.
2. להאמין למי שאומר לך שחיידקים יורדים בכביסה.
3.ללכת לרופא לברר למה את פוחדת כל כך מחיידקים.
כל טוב ובהצלחה.

לרוקד עם שבלולים

אתה בעצמך ציינת שכדי להוציא חיידקים צריך שילוב בין חום לאבקת הכביסה, אני ציינתי שאני מכבסת במים פושרים, וזה לא שאני נגעלת בקבוע מחיידקים אני פשוט חיה עם אנשים לא סטרילים שמרוקנים את האשפה של השירותים לא בצורה המקובלת כגון: לרוקן את השקית או עם כפפות, הם מכניסים את היד לפח ומוציאים את הניירות וצריך להזכיר להם לשטןף ידיים לפחות עם מים, אז אני מדברת על חיידקים צואתיים מן הסתם וזה מגעיל וכביסה קצרה במים פושרים בטוח לא יוציא את זה... ואגב לא השבת לי לגבי השאלה האחרונה... פשוט רוב האנשים אמרו לי שזה דוחה ומטונף ופשוט זורקים לפח, לדעתם אם שממית עלתה על בגד זה לפח לא לכביסה ועוד בעיקר אם זו מגבת(שלדעתי מגבת אומנם הכי צריכה להיות סטרילית אבל אותה מכבסים ב90 מעלות)..

אין דבר כזה 'אנשים סטריליים'.

אף אחד מאיתנו לא סטרילי. "סטרילי" פירושו שאין עליו חיידקים, ולכולנו יש חיידקים. המקומות הסטריליים היחידים הם חדרי ניתוח ו"חדרים נקיים" מיוחדים במעבדות.
כל שאר המקומות והאנשים אינם סטריליים. מגבות בוודאי אינן סטריליות, אפילו כשהן חדשות מהמפעל.
אין שום סיבה לזרוק לפח בגד שעלתה עליו שממית. שממיות הן חיות נקיות יחסית - בוודאי יותר מרוב היצורים שחיים סביבנו ושעולים לנו על הבגדים והגוף כשאנחנו לא מסתכלים. אם את רוצה לעשות הצבעה ולהאמין ל"רוב האנשים", זה ענייןשלך. אני הבנתי שביקשת עצה מאנשים עם ידע מקצועי, ולא סתם הצבעה לפי רוב.
&nbsp

לרוקד עם שבלולים

אנשים סטרילים, התכוונתי לאנשים היגיינים, ששומרים על הגיינה בסיסית, אנשים נורמטיבים מרוקנים את האשפה בצורה נורמאלית, לוקחים את השקית של האשפה וזורקים לא מוציאים את התכולה של הפח ועוד של השירותים עם היד... ואנשים נורמאלים שוטפים ידיים עם סהון אח"כ, לא נוגעים לאחרים בבגדים שלהם... זה מגעיל כי זה חיידקים ועוד שזה של אחרים זה לא נעים זה לכלוך של שירותים של אנשים אחרים...

למעלה