חיידק ESBL

diklas85

New member
חיידק ESBL

ילדתי לפני 3 שבועות תאומים בשבוע 31. לפי בדיקות צואה שנלקחו גילו שהם נשאים את החיידק קלבסילה פנימוניה המייצר ESBL. כרגע הם בבידוד עם פגים נוספים על מנת לא להדביק אחרים. מישהו יודע מה זה אומר, איך הם נדבקו בזה ומה ההשלכות/השפעות של זה לעתיד? הבנתי שזה חיידק במערכת העיכול, ושבד"כ עובר לבד.. אבל מה זה אומר נשאים??? עד מתי יהיו נשאים זה עניין של חודשים או נשאים לכל החיים? אם למישהו יש ניסיון בזה אשמח לשמוע... מודאגת ומבולבלת.... :(

אין לי נסיון אבל

כל עוד הם רק נשאים ולא חולים ומתפתחים היטב...

מזל טוב וברוכה הבאה

אל תתפסי אותי במילה כי יכול להיות שאני מתבלבל

ת בין חידק אחד למשנהו.
מייקה נדבק בחיידק שהיה צריך להיות בבידוד בפגיה ונאמר לנו שזה פוגע בתינוקות מאוד קטנים.
יצאנו מהפגיה ועדיין יש לו חיידק.
כל כמה זמן אנחנו נוסעים לבית החולים לעשות בדיקת דגימה בטוסיק לראות אם זה כבר עבר.
נאמר לי שלא מספיק שיצא פעם אחת שלילי שצריך לעבור את הבדיקה הזאת שפעמיים יוצא שלילי.
לדוגמא אם יוצא שלילי ואז חיובי צריך עוד בדיקה עד שיוצא פעמיים ברצף שלילי.
מייקה כרגע בן שנה ושלושה חודשים כרונלוגי ושנה מתוקן ועדיין יש לו את החיידק.

אורקוש

New member
הלא פגית שלי

חטפה את החיידק קלביסלה בגיל 10 ימים
אצלה זה התבטא בזיהום בשתן.
היינו מאושפזים 8 ימים ואחרי זה היא קיבלה אנטיביוטיקה במשך 3 חודשים למניעה ועד שעשינו עוד בדיקות לוודא שזה לא חוזר.

smorss

New member
הפיץ שלי נשא של ESBL שעמיד לאנטי'

אבל זה לא אומר כלום חוץ מזה שכשאנחנו מתאשפזים אנחנו נמצאים בחדר בידוד (חדר לבד) ובעצם זהו הוא רק נשא מעולם לא התפתח לו מחלה וזה גם לא משנה אבל תמיד יופיע בתיק הרפואי שלו שהוא נשא ולכן תמיד הוא יושם בבידוד כי הוא עלול להוות סכנה לילדים אחרים.

למעלה