חייו של חוקר

TrojanRhin

New member
חייו של חוקר

אשמח אם תוכלו לתאר לי מהו מהלך חייו של חוקר (רפואי/ביולוגי), ממה הוא משתכר, משכורת ממוצעת, האם הוא חוקר רק תחום אחד או מספר תחומים בו-זמנית, איפה ניתן לעבוד יותר בתור חוקר, ואיפה יותר משתלם, ועוד כעולה על ליבכם. תודה.

ברוך הבא לפורום ../images/Emo140.gif

אני אמנם לא חוקרת ולא אהיה כזאת בשנים הקרובות, אבל ממה שאני יודעת: כדי להיות חוקר אתה צריך ללמוד לא מעט שנים. תואר ראשון - 3 שנים. תואר שני- שנתיים. דוקטורט - בסביבות ארבע שנים, לפעמים יותר. לעסוק במחקר אתה מתחיל בעצם כבר מהתואר השני, וככל שאתה מתקדם אתה מקבל יותר עצמאות בקשר לנושאים של המחקר ובקשר לשיטות. בתור חוקר ניתן לעבוד כמובן באוניברסיטה, במכון וייצמן, חברות תרופות וכיו"ב. ראיתי ששאלת גם בפורום ביולוגיה ומדעי החיים. אני בטוחה ששם ידעו לענות לך ביותר דיוק, פירוט והרחבה ממני. אושרית.

nightriders

New member
שכחת פוסט דוקטוראט....

אחרי דוקטוראט הסיכוי למצוא מקום בו תוכל להיות חוקר קלוש. כמעט כולם ידרשו פוסט דוק, רצוי במעבדה בחו"ל

Dr casper

New member
לא מדויק אבל נכון

בשנים האחרונות מספר מקבלי הדוקטורט עולה כל הזמן, או כמו שדוקטורנט לביוטכנולוגיה שאני מכיר אמר "דוקטורים יש כמו זבל", ועם זה גם גדלה הדרישה לפוסט-דוקטורט בשביל להתקבל לתפקידי מחקר. היום יש תחומים מדעיים רבים שבהם פוסט-דוקטורט זה כמעט חובה בשביל להתקבל למחקר בהם.

The Reaper

New member
תשובה ממישהו שהיה שם

קודם כל נפריד בין רופא שבוחר לעסוק במחקר לבין ביולוג שבוחר לעסוק במחקר רפואי. אלא אם כן תבחר לחדד את השאלה, ברשותך אעסוק רק בביולוג. ובכן לוחות הזמנים פחות או יותר כפי שכתבו לך. אתה עושה תואר ראשון בביולוגיה או במדעי הרפואה וכדומה. זה לוקח לך 3 שנים. לאחר מכן אתה צריך למצוא מנחה שיקבל אותך לתואר שני וזה תלוי בציוניך מהתואר הראשון ומהרושם שאתה עושה. הרבה פעמים יסכימו לקבל אותך לעבודת קיץ כדי להתרשם ממך לפני שתתקבל. כמו כן, ככל שהמעבדה והחוקר הם יותר מפורסמים, יותר מתוקצבים וכדומה, יותר קשה להתקבל כמובן. אם התקבלת, ברוב המקומות תוכל להשלים תואר שני בשנתיים או ללכת למסלול ישיר לדוקטורט אחרי שנה אחת בתואר השני. זמן להשלמת דוקטורט בין 3-6 שנים, תלוי בהרבה מאד משתנים. אחרי דוקטורט, צומת החלטות: אם חשקה נפשך בקריירה, אתה יכול לנסות להשתלב בתעשיה (תרופות, ביוטכנולוגיה, מכונים ממשלתיים וכיו"ב). אם אתה רוצה להמשיך באקדמיה, תצטרך לעשות פוסט-דוקטורט כאשר באופן כללי, צריך לעשות אותו בחו"ל. לאחר הפוסט ובהתאם לכמות הפרסומים שלך, תוכל לנסות להשתלב באקדמיה בארץ. משכורת? בשנות הלימוד אתה חי ממלגה ואתה יכול לשלב בד"כ גם משרת תרגול באוניברסיטה. דוקטורנט ממוצע יקבל כ- 4000 ש"ח כמלגה חודשית פטורה ממס (מאד תלוי איפה!) תוספת בעבור משרת תרגול יכולה לנוע בין 2000-3000 ש"ח. כמובן שיש יותר ויש פחות. ככל שהציונים שלך יותר גבוהים, תוכל לזכות למלגה גבוהה יותר, ככל שהמעבדה שלך יותר עשירה והמנחה שלך יותר מתחשב, הוא יכול להשלים לך את המלגה. כבר שמעתי על דוקטורנטים שהרוויחו למעלה מ-8000 ש"ח בחודש. בפוסט בד"כ מלגה שבקושי מספיקה לקיום. פוסט בארה"ב בערך 2500 דולר לחודש. בתעשיה, תלוי איפה ומה. אם אתה ראש צוות מחקר ופיתוח ב"טבע" תרוויח יותר מאשר אם אתה דוגם מים של חברת מקורות (כנראה...). מקובל מחקר בתחום כללי אחד פחות או יותר, אך אם אתה עושה זאת במסגרת האקדמיה, כל עוד אתה מפרסם, אין בעיה לגלוש לנושאים אחרים לגמרי. כך אני חקרתי במעבדה וירולוגית שגם פלשה לתחומים אחרים כמו חקר טלמוראז. זהו נראה לי. ההחלטה על עבודה בתחום הזה לא צריכה לנבוע ממניעים כלכליים, שכן אם אין לך תשוקה אמיתית וסקרנות למחקר, כנראה שלא תהיה טוב מספיק כדי להרוויח בו גם כסף ופרסום.

Roxy LB

New member
אשמח מאוד לקבל אינפורמציה

אנלוגית לגבי רופא שעוסק במחקר...

למעלה