הצילומים באתרים
ברשת ישנם אלפי אתרי עבמי"ם - בכל השפות. ישנם אתרים איכותיים, וישנם אתרים הזויים לחלוטין, המלאים בחומר שלא היה מבייש אף כינוס של פסיכיאטרים. אתר UFOCASEBOOK הינו אתר מהימן ואיכותי מאד, אך גם שם נופלות לעיתים טעויות, ולעיתים מתפרסם חומר שגוי (אך לא בצורה מכוונת). חלק מהצילומים היה נחשב למקורי לפני כמה שנים, אך בזמן שעבר מאז, הוכח כי צילומים שנחשבו למקוריים היו לא יותר מזיופים שונים ומשונים - ואני מתייחס לצילומי חוצנים. במקרה של צילומי עבמי"ם, הרי שרובם אותנטיים - אך לא בהכרח מצולם בהם עב"ם (לעיתים זו ציפור, מטוס, בלון, וכיו"ב). למען האמת, קשה ליצור ספריה של צילומי חוצנים איכותית, מכמה סיבות - מספר הצילומים הנחשבים למקוריים, שאינם מזוייפים בכוונה תחילה, או שמעולם לא הוכח כי זוייפו הוא קטן ביותר. UFOCASEBOOK עשו את המכסימום, אך גם הם פרסמו (ומפרסמים) תצלומים שגויים ומזויפים. מנהל האתר עסוק מאד, וכמעט שאינו מטפל במאגרים העצומים שנמצאים שם. זהו מפעל של אדם אחד, ומאד קשה "לעמוד על המשמר" כל הזמן. לכן, מדי פעם, מסתננים גם צילומים כאלו. אם שמת לב, אני מאד נזהר לפרסם צילומים של חוצנים באתר המרכז, אלא אם כן מדובר בצילומים שכעדיין לא הוסברו - אך גם הם מתפרסמים בהסתייגות. לגבי צילומי עבמי"ם, הרי שמאחר ומדובר בצילום (ובדרך כלל זהו אירוע חד-פעמי), הרי שמאד מאד קשה לדעת מה צולם בחלק מהם. אני עצמי מתייחס (כשאני מתבקש), רק לאותם צילומים ששם ניתן בבירור להוכיח כי אין מדובר במטוס או בעצם מוכר. אסור לשכוח כי חומר על עבמי"ם מתפרסם כל הזמן. לא ניתן לבדוק כל צילום במשך חודשים, אחרת היינו ממתינים שנים עד שהיינו מפרסמים צילום. אנו מנסים לסנן, אך ברור שלעיתים מתגנבים צילומים מוטעים וכאלו שבהם לא מצולם עב"ם. אם עולים על זה, הבהרה מתפרסמת. אם לא - אז לא - הצילום נותר כבלתי מוסבר.