חיילינו הגיבורים שוב הרגו ילד

חיילינו הגיבורים שוב הרגו ילד

חיילינו הגיבורים שוב הרגו ילד בתוך כל השערוריות והפרשיות החדשות לבקרים, ידיעה קטנטנה בשולי החדשות: חיילי צה"ל נכנסו לעיר רפיח בדרום רצועת עזה, חיפשו שם כל מיני מנהרות, לא מצאו אותן אבל בדרך הרגו ילד בן 12. מה שמו של הילד? איך ולמה בדיוק חיילינו הרגו אותו? אין פרטים, אמצעי התקשורת של מדינת ישראל הדמוקרטית כנראה לא מחשיבים את הריגת הילד כנושא חשוב. את מי זה מענין? למי זה אכפת? כנראה לאף אחד במדינתנו הנאורה. מה קורה כאן? הרי ההחלטה למעשה כבר נפלה, תוך חצי שנה או שנה כבר לא נהיה ברפיח וברצועת עזה בכלל (באיחור של עשרים שנה לפחות, אבל מוטב מאוחר מאשר בכלל לא!). אנחנו נצא, צה"ל כבר לא יהיה שם, אבל בשביל הילד האומלל הזה, שאת שמו כנראה לא נדע לעולם, זה כבר יהיה מאוחר מדי. אנחנו נצא, אבל בינתיים חיילינו משאירים מאחוריהם עוד טיפה ועוד טיפה של שנאה, כאילו אין כבר די והותר.

תשובות:

א. השנאה הערבית אינה נובעת ממה שאנחנו עושים אלא מעצם קיומנו ונוכחותנו בפלסתין השדודה ( פלסתין השדודה זה ת"א,חיפה ,עכו,אשדוד וב"ש). ב. המנהרות אינן המצאה אלא באמת יש כל הזמן מנהרות ודרכן מוןברח חומר נפץ ,באוניה קארין אי נעשה נסיון להבריח קטיושות שמטרה לפגוע באשדוד ואשקלון כמו שחיזבללה עשה לקרית שמונה. ג. הפגיעהההטרגית בילד אינה מכוונת והיא כואבת לכולנו ,אבל לא ניתן למנוע לחלוטין דברים כאלו ,גם במלחמה צודקת. גם במלחמת העולם השניה נפגעו אזרחים גרמניים מידי הצבא האנגלי והאמריקני ואף אחד לא חשב שזה סיבה המצדיקה להפסיק להלחם בהיטלר ולאפשר לו להשתלט על העולם ולהשמיד את העם היהודי. מה יקרה אחרי היציאה מעזה - ראי במאמר המצורף.

doresh shalom

New member
פורום כותבי מד"ב ופנטזיה

הנה לינק http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/anashim.asp?forum=438&pass=1 אולי לשם ה"מאמר" שלך יתאים

לאדון הלעגן

ללעוג במקום להשיב בצורה ענינית זו טכניקה דמגוגית ידועה שמסתמכת על ההנחה שרוב האנשים מזהים את קורבן הלעג שחלש ונוטים באופן תת מודע לראות בלועג כחזק ולהזדהות עם החזק. אני מניח שאם היינו מתכתבים בשנת 1999 והייתי כותב תסריט לפיו תפרוץ בשנת 2000 אינתיפדה ומאות מחבלים מתאבדים יתפוצצו בבתי קפה ובאוטובוסים וגורמים למאות הרוגים היית מבטל גם את זה כדמגוגיה. הזכיכות הדעת שבה אתה מבטל את הסכנות היא חסרת אחריות.

doresh shalom

New member
../images/Emo26.gifתגובה../images/Emo36.gif

"א. השנאה הערבית אינה נובעת ממה שאנחנו עושים אלא מעצם קיומנו ונוכחותנו בפלסתין השדודה (פלסתין השדודה זה ת"א, חיפה, עכו, אשדוד וב"ש). " תגובה:היא לא אמרה שזה מה שגורם לשנאה, היא אמרה שזה מגביר אותה. "ב. המנהרות אינן המצאה אלא באמת..." תגובה:מסכים "ג. הפגיעה הטרגית בילד אינה מכוונת והיא כואבת לכולנו ,אבל לא ניתן למנוע לחלוטין דברים כאלו ,גם במלחמה צודקת. גם במלחמת העולם השניה נפגעו אזרחים גרמניים מידי הצבא האנגלי והאמריקני ואף אחד לא חשב שזה סיבה המצדיקה להפסיק להלחם בהיטלר ולאפשר לו להשתלט על העולם ולהשמיד את העם היהודי." תגובה: 1)לא ניתן למנוע ? הרשה לי להטלי ספק 2)למה אתה משווה את מה שקורה כאן למלחמת העולם השניה?

לאדון הנכבד :

מאות נשים וילדים נרצחים בידי המרצחים הפלסתינאים חסרי המצפון ואתם בזכיכות דעת צוחקים כשמישהו מנסה להזהיר זה חוסר מוסר מוחלט. אתה למשל , אני מניח היית גם את צרציל שולח לפורום הפסיכולוגי אילו היית חי ב 1938 ושומע אותו מזהיר שאסור לחתום על הסכם מינכן עם היטלר ושכוונתו לעשות מלחמה. אין גבול לחוסר האחריות שלכם. אני מניח שאם היינו מתכתבים בשנת 1999 והייתי כותב תסריט לפיו תפרוץ בשנת 2000 אינתיפדה ומאות מחבלים מתאבדים יתפוצצו בבתי קפה ובאוטובוסים וגורמים למאות הרוגים היית מבטל גם את זה כדמגוגיה. הזכיכות הדעת שבה אתה מבטל את הסכנות היא חסרת אחריות. המטרה של הלעג כתגובה לדברים במקום תגובה ענינית היא להתחמק כך מהתמודדות לגופו של ענין . זו טקטיקת ויכוח אלימה ומרושעת שמאפיינת אנשים חסרי מעצורים וחסרי מצפון.

KarlMarx

New member
חסריי מצפון?!

יאללה doresh shalom נתפסנו על חם.חוזרים לכלא שש? ובקשר למאות הנשים והילדים שנרצחים,המצב שווה אצלם.שניי הצדדים מבצעים פשעיי מלחמה. לדעתי זה קצת מגלומני להשוות את עצמך לצרציל, ושטות גמורה להשוות את היטלר לפלסטינאים. יום טוב וחג שמח.

אתה עוצם עיניך !!

הפלסתינאים בכוונת תחילה רוצחים נשים וילדים, אנחנו לעולם לא מכוונים בכוונת תחילה לרצוח חפים מפשע, אלא שלא ניתן גם במלחמה צודקת למנוע באופן מוחלט פגיעה בחפים מפשע. האשליה שאנחנו אשמים במצב ולכן אם המדיניות שלנו תשתנה יפתר הסכסוך היא אשליה מסוכנת. אין בכוונת הפלסתינאים לחדול ממלחמתם עד להשמדה המוחלטתמ של מדינת ישראל וגירוש כל האוכלוסיה היהודית , גם אם זה יקח להם עוד 300 שנה . . אני לא משווה את עצמי לצרציל ,אני אישית לא הנושא כאן, אני משווה את השמאל לצמברלין ואת הימין למתנגדי ה"אפיסמנט" ב 1938 ואני בהחלט משווה את החמאס והג'יהאד האיסלמי לנאצים.

KarlMarx

New member
אתה הוזה.

אם תקרא אי פאם את דוח בצ"לם,תראה שיש הרבה מקרים של הרג פלסטינאים חפים מפשע שהם כן בכוונה,בדיוק כמו שהמחבלים הורגים את החפים מפשע שלנו. את הגיאהד והחמאס בהחלט אפשר לעשוות לנאצים,אך לא את כל הפלסטינאים,כפי שרק הגיהאד והחמאס רוצים להשמיד את מדינת ישראל,אבל ממש לא כל העם הפלסטיני.

יש חריגים בשוליים

אצלם זו מדיניות מוצהרת והם אפילו לא מתביישים בזה שטבח נשים וילדים זה בעניהם מעשה ליגיטימי ומוסרי. ולא בגלל החריגים אצלנו הם מתנהגים כך, זה משהו הרבה יותר עמוק.

השוואה היסטורית חסרת בסיס

היה זה ישיעהו לייבוביץ' שאמר שהדבר היחיד שהוא יכול ללמוד מן ההיסטוריה הוא שלא ניתן ללמוד ממנה כלום. שים לב לסינוסאידיות של היד הקלה/כבדה על הההדק, מן התוקפנות המיותרות במלחמת העולם הראשונה, לתבוסתנות הפייסנית של מלחמת העולם השניה ועד לאף שעל האיוולי של מלחמת וייטנאם. כלום לא ניתן לבצע את אותה השוואה היסטורית מופרכת שאתה עשית עם אלגי'יריה וצרפת או ארה"ב ווייטנאם? אפשר, אבל זה יהיה חסר טעם. אני, כחובב היסטוריה גדול בהחלט לא מבטל את הלמידה מן ההיסטוריה, בשונה אולי מידידנו לייבוביץ'. אך להשוואה שתיתן לנו פרופורציה כלשהי צריכים להיות הרבה פרמטרים דומים, אחרת היא לא מהווה כל תימוכין או סימוכין. הבעיה החמורה ביותר היא שתמיד נח לנו להשוות את אויבינו לנאצים ואת ה"לא פטריוטים הנוראיים" לצ'מברלין. ואולי בעצם אתה הוא ג'ונסון הניצי ואני מתנגד למלחמת וייטנאם? בוא נתעסק במקרה הספציפי שלנו. להגיד באופן קטגורי מה היא מטרתו של כל פלשתינאי גם זו איוולת, מזכיר מעט יותר מדי את הפרוטוקלים של זקני ציון. הסכסוך לא יפתר בשנים הקרובות, זה לא אומר שאין כל דרך מעבר לראש בקיר לשפר את עמדתנו הטקטקית והאסטרטגית בניהול המדיניות הנכונה לסיום הסכסוך. לדבר על מוסר ועל רוע ליבם של הערבים אתה יודע טוב מאוד, לא יהיה לזה הרבה ערך כשכלכלת ישראל תקרוס, לא יהיה לזה הרבה ערך כשהערבים יהוו רוב ודרישתם "תתמתן" מאירידנטה מלאה לזכות הצבעה בלבד, לא יהיה לזה כל ערך כשהלחץ הבינלאומי על ישראל יהיה כזה על דרא"פ, שמוטט אותה ולא אף תנועת נגד פנימית. לצאת מהשטחים.

תשובה :

ראשית התרשמתי מהידע ,האינטיליגנציה והלוגיקה שלך. השוואות ניתן כרמובן לעשות הין המצב שאתה מצוי בו לכל מיני מצבים לפי מה שנח לך ובמובן הזה אתה צודק ,השוואה עשויה להיות מניפולציה דמגוגית. כדי שתהיה תקפות להשוואה צריך להיות בסיס אוביקטיבי לטעון שהיא תקפה ,במצב הבסיסי ובצורת החשיבה של הנפשות הפועלות. בכל מקרה התיזה הבסיסית שלך צריכה להיות מחוזקת ע"י עובדות התומכות בה ,גם בלי ההשוואה ,ובמובן הזה השוואה היא מיותרת. ההשואה של המצב שלנו לויטנם/אלג'יר היא תקפה כמו שההשוואה של הסכם אוסלו להסכם מינכן תקפה. פרדוקס? לא ,זה רק מדגים כמה שמצבנו קשה ,מר ,טרגי וחסר מוצא. על עוד נכבוש את השטחים נקבל מלחמת טרור ניצחית שלא ניתן לנצח אותה ואם נצא מהשטחים נקבל המשך המלחמה נגדנו בתנאים עוד יותר קשים ומלחמה עוד יותר מרה. וערפאת מתכוון לעשות שלום כמו שהיטלר התכוון לשלום. והחמאס מצהיר בגלוי שמטרתו שיחרור פלסתין כולה. הפיתרון הוא נסיגה חד צדדית מרוב השטחים ,שמירה על שטחים שולטים אסטרטגיים בידנו ושליטה ביטחונית "בגדול" על השטח ,בנית חומה מגן ביננו לבינם ולהערך לעוד 100 שנים כאלה. עצוב ולא אופטימי ,אבל מציאותי.

כשהמחבלים יפסיקו לירות מאחורי ילדים

המצב יהיה בטח שונה בינתיים מכונת היחצנות הפלסטינית מחככת ידייה בהנאה בכל פעם שילד פלסטיני מת. אתם יודעים כמה יחסי ציבור שווה להם ילד מת אחד? הם היו מפללים בשימחה לילד מת אחד ליום.

ילד פלסטיני בן 10 נתפס עם מטען חבלה

http://www.tapuz.co.il/tapuznews/article.asp?ArtID=111917 זו האמת בפרצופך, אישה טיפשה!!! ילדים פלסטינים הם כמו כל מחבלים אחרים וכל רחם פלסטינית מייצרת עוד ועוד מחבלים עליינו להישמר מלרחם עלייהם!!!

למעלה