חיילת במערך קורסים בחיל האוויר

shaked2010

New member
חיילת במערך קורסים בחיל האוויר

הוצא לי להיות חיילת במערך קורסים בחיל האוויר
עד כמה התפקיד הזה טוב? כדאי לי ללכת עליו?

אם כן, ויש לי את האופציה נסות ולבקש, כדאי לשרת בבסיס בחיפה או בבאר שבע?

omri1209

New member
יש לך עוד מידע?

למה הכוונה מערך הקורס? איזה אשכול מקצועות? מודיעין, תעופה, בקרה, טכני?

shaked2010

New member
זהו, שזה כללי מסתבר

התקשרתי שוב לשאול,
את האמת אפילו הבחורה שדיברה איתי אמרה שהיא לא בדיוק יודעת למה התפקיד בעצמה. ניסיתי לשפוך ממנה כמה שיותר פרטים.
היא אמרה שמה שכן זה להכנס לתוך חיל האוויר. שם ב-מערך הקורסים, שזה דבר מאוד כללי, מערך זה מערך שלם. בו אני אתמיין ואעבור כל מיני בדיקות, סידורים ומיונים כאלה ואחרים שיקבעו איזה תפקידים מתאימים לי. בניהם לדוגמא, מכי"ת בחיל האוויר, משק"ית קורסים, אגף טכנולוגי, מדריכת טייסות, או משהו כזה... לא מעט תפקידים. חלקם טובים, חלקם טובים פחות (אם זה מבחינת מהות התפקיד והמשמעות שלו ואם זה מבחינות נוחות שלי... כנראה)
מה שבטוח הטירונות שלושה שבועות והתנאים כל הנראה יהיו יותר נוחים. כי לפי מה שידוע לי חיל האוויר הוא חיל עם התנאים הכי טובים בצה"ל... יחסית

omri1209

New member
אם ככה, זה תלוי

כמו שאמרת, יש תפקידים טובים "יותר" או "פחות" (אני אישית חושב שזה פשוט עניין של התאמה וגם של החייל, ושבסוף חייל שפיץ יעשה עבודה טובה ויתרום, ולא משנה באיזה תפקיד הוא).
בכל מקרה, תרשי לי להפריך את המיתוס הזה שבחה"א יש תנאים טובים יותר מביתר צה"ל - זה די בולשיט. למעט זה שהבסיסים של חיל האוויר גדולים יותר ולכן רובם מכילים בריכה, כל היתר קשקוש. היציאות בחיל האוויר הן בהרבה מקרים חצאים למשך כל השירות (שבת כן שבת לא), המשמעת בבסיסים יחסית גבוהה (הרבה רס"רים, ביקורות וכו') ובעיניי האוכל של החיילים לאו דווקא כזה יותר טוב (אולי בתוך הטייסות עצמן, אבל זה ממש לא רוב החיל). חוץ מזה יש הרבה מקומות אחרים בצה"ל שהתנאים בהם מעולים (בסיסי מודיעין למשל). זה ממש תלוי בבסיס הספציפי ובתפקיד שבו את משרתת, ולא בחיל אליו את משתייכת (אם תהיי מ"כית בחה"א את יכולה לשרת בביסל"ח בחצרים, שזה בט"ר לכל דבר והתנאים שם ממש לא נחשבים ל"תנאי חיל האוויר", ויש עוד הרבה דוגמאות כאלה).
שיקול נוסף שאת צריכה לקחת בחשבון - להיכנס לחיל האוויר זה יחסית קל, אבל לצאת ממנו זה די כמעט בלתי אפשרי - ולכן תבדקי לעומק גם את יתר האופציות.

שיהיה ברור, אני שירתי בחיל האוויר ונהניתי מאוד, אני לא מנסה להפחיד אותך או משהו. רק אל תקשיבי לכל הסיפורים על זה שבחיל האוויר יש מזרקות של שוקולד בחדר אוכל וישנים על סדינים מכותנה מצרית וכאלה.

אם הנתונים שלך יחסית גבוהים (דפ"ר וקב"א) סביר שתתמייני למערכים מרכזיים בחיל (מודיעין, תעופה), למרות שמן הסתם שזה תלוי בראש ובראשונה בצרכי המערכת ואין לדעת. בכל מקרה, אם כן, שם יש תפקידים מאתגרים ומעניינים לצד שירות חוויתי. לגביי המערך הטכני - מכיר הרבה מהמערך שנהנו בשירות.

למעלה