חייל בעייתי

Cade Foster

New member
חייל בעייתי

התורנויות אצלנו הולכות בזוגות, והמתקן צריך להיות מאויש 24/7, ככה שתמיד יוצא ששני אנשים נדפקים עם תאריכים לא נוחים (יום העצמאות, למשל). כמובן שזה מנוהל לפי טבלת צדק ופז"ם וכל השטויות האלה כך שהנשיאה בנטל שואפת להיות שווה בין כולם.

אבל מה קורה כשחייל מחליט שהוא מעל החוקים? יש אצלנו אחד כזה. הוא משתחרר עוד חצי שנה ולאחרונה החליט שהוא לא סוגר יותר תורנויות מהסוג הזה בגלל הקרבה שלו ליום השחרור. הוא אמר מפורשות למשבצת שאם היא שמה אותו ביום העצמאות (וזו הייתה הכוונה שלה), הוא יוציא גימלים וככה ידפוק מישהו אחר (שיכול להיות כל אחד, גם אני, והכל יהיה בהתראה של יום או יומיים לפני). והוא גם יצליח כי אצלנו זו ממש, אבל ממש לא בעיה להוציא גימלים.

עוד בעיה (ה-בעיה בעצם) היא שהמפקדת שלנו מתה עליו. הוא יודע ללקק לה טוב מאוד ונראה שהיא די נהנית מזה.

אז איך מתמודדים עם התופעה? יש למישהו פתרונות יצירתיים?

ebi83

New member
הפיתרון העתיק והטוב

שמיכה...

רק שזה בטח יומיות מה שמוציא את העוקץ מהעניין.
אם אתה לא היחיד שמוכן לצאת כנגד זה אז אפשר להכין מעין עצומה ולבוא לדבר על זה עם המפקדת כשיש חתימות של כל החיילים מלבדו לגביי האמירה וההתנהלות בכללי.

אבל, בסופו של דבר יש אנשים כאלה בהרבה מקומות ולא תמיד אפשר לעשות משהו בנוגע לזה, אז כמו שאומרים- איחלתי לחייל בהצלחה

Cade Foster

New member
מה זה שמיכה אם יורשה לי?

משהו כמו 90% לא סובלים אותו, הבעיה שגם אנחנו בינינו לבין עצמנו לא כאלה מגובשים

ישראלים נו...

ebi83

New member
אבל יש מושא שנאה משותף

זה הכי מגבש שיש

ואם אתה לא יודע מה זה שמיכה כנראה שאתה גם לא אמור לדעת

Full Metal Jacket

http://www.youtube.com/watch?v=TCNqKrX1sx8

הסרט (מ-87') מתאר אירועים שהתרחשו ב-68' -- מלחמת ויטנאם.
בחצי הראשון של הסרט, מאמנים את החיילים בצורה קשוחה למדי -- שוברים את גופם ורוחם... מעצבים אותם מחדש...

אבל יש חייל אחד שלא נכנס לתבנית... הוא שמן מדי...

בחלק השני מראים איך זה לא ממש עוזר...

מצב בעייתי ובעיקר מרגיז!

אין לזה פתרון יצירתי, כי ברגע שהוא מוציא גימלים אין מה לעשות, אי אפשר לשפוט אותו על זה או כל דבר אחר.
פשוט צריך לחשוב על דרכים אחרות לזמבר אותו שהן לא שמירות, כך שיוכל לעשות אותם תוך כדי השירות, הרי הוא לא יוצא לגימלים מעכשיו עד השחרור...

Puskas

New member
האמת שזכותו

זה מגעיל מה שהוא עושה אבל חצי שנה לשחרור גם אני כבר לא שמתי זין על אף אחד..
ברור שלא הייתי מניאק וברחתי משבתות (מצד שני הייתי בבסיס סגור שם זה לא עובד על פי אדם לאדם זאב אלא ישנה חברות אמתית),
אבל גם לא עשיתי מטלות בכלל (לא שמירות ולא כוננות ובטח שלא מטבחים) וקיבלתי את הכבוד שלי במחלקה.
מה אתם יכולים לעשות? האמת שכלום.. תמציא תירוץ טוב למה אתה לא יכול לסגור עצמאות וככה תהיה אתה מכוסה.
מעבר לזה? מקסימום תסגור, לא כזה נורא.

סהכ יום העצמאות

ואלה בחיי היתי ביום חופש בערב יום העצמאות ובאתי לבסיס להחליף חברה שהיה לה חשוב לצאת. נו נותנים את השנתיים או השלוש האלו וזהו , יש עוד מספיק ימי עצמאות

Puskas

New member
גם אני סגרתי ליל סדר פעם אחת

בקטנה, זה באמת שטויות, אין מה להיכנס לדיכאון מזה

ליל סדר תמיד היתה לי בעיה לסגור

תמיד לא רציתי,
אבל אם היו שמים אותי לא היתי מתבאסת כל כך.
אולי על עצם זה ש"דווקא אותי".

כל השירות שלי בפוקס לא סגרתי ליל סדר, חג שני יצא לי פעם אחת וזהו

Cade Foster

New member
כי הוא מהפחות פז"מניקים אצלנו

העניין הוא שהוא עושה שירות רגיל של 3 שנים, כל השאר חתומים קבע שנתיים וחצי. הגיע למדור הרבה אחריי והצעירים האחרים סגרו את שני החגים של פסח/קיבלו מלא סינג'ורים (ואחד מהם שובץ יחד איתו ליום העצמאות).

irreplacable

New member
ממש מרגיז!

לא יודעת איך אפשר לפתור את הבעיה הזאת מבחינת הכלל. אבל אני אישית הייתי דואגת לתחת שלי ואם אני הייתי נדפקת בגללו, הייתי גם מוציאה גימלים..

הוא צודק מה את רוצה

טחן שנתיים וחצי, מגיע לו לקראת השחרור לקבל הקלות,
בתור צעיר טחנו אותו והראו לו שפזמניקים מקבלים שמירות טובות יותר.
ופתאום מקבל שמירות של צעירים לקראת שחרור כי כולם שם קבע?

ואלה צודק .
אשמתו שהוא בחברת אנשי קבע? מסכן מה צריך לטחון אותו קבוע? ואלה הוא כבר פזמניק, לפחות אנשי הקבע מקבלים משכורת נורמלית . הוא חי עם ה350 בחודש שלו, ואלה יש לו סיבה להתמרמר.

אני חושבת שהוא צודק, וסורי מאמי, שיקח גימלים יש לו סיבה מספיק מוצדקת לעקוץ.

Cade Foster

New member
אין בן אדם אחד אצלנו

שעשה פחות ממנו במהלך השירות שלו (ומעטים האנשים בכל צה"ל שזה לא נכון לגביהם). הוא כבר תקופה הולך הביתה כל יום בין 2 ל-3 (השאר עד 5 וחצי) ובכלל, הוא לא עשה תורנות רגילה (יום חול) אפילו פעם אחת בודדה (אבל זה מילא כי הוא גר קרוב ויש אנשים שגם נשארים לישון שם במהלך השבוע אז לא אכפת לאף אחד), רק כשזו שבת ואין ברירה הטיפיקל תל אביבי אשכרה ישן על מזרון ולא במיטה החמה שלו.

einat162

New member
לצערי לא רק בצבא....

יש כאלו מספיק גם באזרחי שדופקים נפקדות חופשי בעבודה (ואף אחד לא מעיר להם כי הם ותיקים / יודעים ללקק לבוס / אין ממש מעקב ).

חייל שמוציא ג' סתם

לא ראוי לשרת את המולדת,

פעם אחת הוצאתי גימלים,
בפינוי עמונה, - טרקתי על עצמי דלת של סופה כבדה
ושברתי 3 אצבעות כדי לא להזיק ולא לגעת ביהודים לרעה
בגלל ממשלה מושחטת,

למעלה