מהכחשה - לקבלה
ניסחת את השאלה מאד נכון 'מה הקל'.. כי היציאה מהארון במידי יוצרת כאב שבתוך הזמן לומדים להתמודד ולקבל... מה הקל? הידיעה שהבן שלי מרגיש מספיק בטוח כדי לצאת מהארון. מידע מאד עזר לי ... 'התנ'ך' של היציאה מהארון הוא הספר של דבורה לוז ושרה אבני 'אמא יש לי משהו לספר לך'. מידע על קבוצות התמיכה להורים 'תהל"ה' כמקום שבו אפשר לחלוק ולקבל תמיכה. להפנות לאתר 'הורים לגאים וגאות'... יכולת להכיל את השאלות של ההורים.... לדעת שגם ההורים עוברים שלבי תגובה - הספרות משווה את התהליך לתהליך עיבוד אבל... שולחת תמצית של : המודל לתיאור שלבי התגובה של ההורים 'ליציאה מהארון' של הילדים. לזהות את התגובה של ההורים 'כחלק בשלבים' ולא 'אישי'. שלב הקבלה ההורה לומד לקבל את בנו כהומו/ בתו כלסבית. מפנים את העובדה שלא ישתנה ופונה לשמירה על מערכת היחסים. יכולה להיות קבלה חלקית – מקבל את הנטייה אבל לא את סגנון חייו. שלב הדיכאון ההורה חווה האשמה עצמית. תחושה שיש פגם 'גנטי' במשפחה ואיך יגיבו 'השכנים'. הדיכאון הוא הפניית הכעס והאשמה שאפיינו את השלב השני - פנימה. שלב ההתמקחות ההורים מנסים לעשות 'עסקאות' עם הילדים / הליכה לרב, לפסיכולוג כשהמטרה של ההורה לשנות את הנטייה. שמירת הסוד מובילה לפאזה הדיכאונית והעמקת הבדידות. שלב הכעס המנגנון שמאפשר להורים לחפש אשמים חיצוניים... ההורה השני, החברה... ההורה משליך את תחושת הכעס והאשמה שהוא חש כלפי עצמו על אחרים. שלב שבו הכעס יכול להיות מופנה לבן /בת הטחת אשמה עלבונות או פגיעה פיזית והרחקה. שלב ההכחשה והבידוד התעלמות מהמידע בתקווה שיעבור. מאפשר להורים להתנתק – לא לעשות כלום ולהחזיר לעצמם מחדש את האיזון. מפנים שאלות לילדים אם הם בטוחים שהם.... תחושת בידוד של ההורים מהסביבה, תחושה שמתחזקת אם מספרים להורה אחד. להת' יעל