חייל הים! שאלה דחוף! תודה!ו

bornio

New member
חייל הים! שאלה דחוף! תודה!ו

אז ככה, יש לי זימון למיונים טכנים לסטילי"ם. ואין לי מושג מה עושים שם! אז עם יש לכם מושג, אבל מידע קונקרתי על מה הולך שם ומה עושים בתור טכני על סטי"ל, יציאות אפשרויות להתקדם בתפקיד ויצאיות לקצונה ולקורסים שונים אנא תגידו לי! תודה!!!

תחשוב על סטי"ל כעל "בסיס צף"...

...לא גדול, ממש קטן... יש שם את כל המקצועות הנידרשים...אנו לא יודעים מה בדיוק המקצוע שלך... נניח שאתה מכונאי, אז תעבור קורס להיות מכונאי של מערכת מסויימת בסטי"ל... נניח שאתה חשמלאי, אז תעבור קורס להיות חשמלאי של מערכת מסויימת בסטי"ל... נניח שאתה אלקטרונאי, אז תעבור קורס להיות אלקטרונאי של מערכת מסויימת בסטי"ל... ויש מקצועות של אלחוטנים, בקרי אש, הגאים, טבחים ועוזרי טבח, עוזרי רס"ר...מפעילי תותח וטילים וסונר, משקי מודיעין ועוד כל מיני... יש דבר אחד שונה מה"ירוקים"...והוא: כדי להיות קצין בירוקים, בדר"כ אתה גדל מהמערכת, זאת אומרת אתה קודם כל חייל, מש"ק ואח"כ קורס קצינים לפי הבחירה שלך או מה שייעד אותך החיל, גם לוחם קרבי אתה יכול לההפך לקצין מודיעין, חימושניק לקצין חימוש...זה בפרינציפ... בחיל הים, קצין על ספינה הוא "חובל"(מילה מקראית), כניראה מהמילה "חבל" שבעזרתו הניעו את המפרשים...והיכו את חסרי המשמעת... ולעניינו, החובל לא מתחיל מרמת הלוחם, אלא ישר מקורס חובלים... יש קצינים מקצועיים בחיל הים והם מתקדמים בדומה לירוקים, נניח מש"ק מודיעין יהפך לקצין מודעין וכד... קצין מכונה, דהיינו "צ'יף" הוא סוג של חובל, כמו גם קצין אלקטרוניקה... זה תקציר מנהלים לשאלה שלך...

פלסטיק

New member
יש מגוון תפקידים

מוכם אלחוטן וכו' כך שיש מגוון גדול של תפקידים ולא ניתן לתת לך מידע ספציפי משך הקורס גם כן משתנה לפי התפקיד יש התקדמות עם הזמן, פחות בתפקיד הספציפי ויותר בתפקידים הנספחים. משהו דומה לכל צה"ל: שומר יכול להפוך לסמל תורן וכו' יציאות גם כן בהתאם להתקדמות בתפקיד בדרך כלל הקצונה היא בקורס חובלים (למרות שיש אופציה לקצונה כלל צהלית). אם אתה מעוניין בקצונה כדאי לך לבדוק אם תוכל להתגייס ישר לקורס חובלים.

bornio

New member
שחכתי לציין

שאני טכני אלקטרוניקה. וגם עוד שאלה: כל התפקידים האפשריים, יהיו אשר יהיו. זה נותן משהוא לאזרחי? ידע? ניסיון? אולי הטבות לעבודות שונות בתחום, וכו. ותודה רבה על כל התגובות!

bornio

New member
ואיך מגיעים...

כלומר, הסתקלתי על כל התפקידים באתר חייל הים. וראיתי שלושה מאוד מעניינים. אבל איך אני אדע עם אני בכלל יכול להגיע אליהם? אחרי שסימתי י"ג. כמו טכני נשק או המערכות הממוחשבות...? או שאני יהייה עכבר-מעבדה (בלי להעליב), שאני מאוד מאוד לא רוצה!

כאשר אתה מגיע לקצין מיון בחיל הים..

...אתה בא עם "גליון חייך" מול הקצין הזה, הוא כבר סיווג אותך לאן שצהל רצה וזה חיל הים שדרש בעלי מקצוע כמוך, עכשיו מתחיל המסע שלך במסגרת חיל הים...אתה בשיבוץ יכול לטעון את טעונך, במידה ותשכנע ויהיה מצב של "דרגת חופש" לשיבוץ, אתה יכול בהחלט להגיע לאן שרוצה או דומה... להצטרף לקורס חובלים, אפשר גם כ"ותיק צה"ל", דהיינו יש מאחוריך טירונות + קורס מקצועי ושנה בערך של שירות...פרטים תדרש לברר לבד... להיות קצין מקצועי על החוף, גם אפשרות...הכל תדע בשיחת המיון שלך עם הקצין הממיין... תוך כדי שירות גם ניתן לשנות תפקיד וסוג שירות... תישאל את בוגרי הבית ספר שלך שסיימו יג' בעבר לאן הם הגיעו בחיל הים, אם בכלל...אולי יש אתר אינטרנט לבית ספר שלך?...תנסה... אולי תלך לחיל האוויר?...לך תדע...מודיעין?...לך תדע...

bornio

New member
ה"בעיה"...

היא שאני פשוט _לא_ רוצה להיות "עכבר מעבדה" או "שיפוניצניק" שמחליף ספק כוח עם נשרפה מנורה... אני בעייתי בקטע הזה. ומאוד לא הכלתי... אבל עדיין. :) אז שאלה: מה כדי בכלל? אוויר? יבשה? ... וכמה קשה אם אפשרי בכלל לשנות תפקיד ושירות בכל מקום? ולשנות למה?

רק דבר אחד יכול להוציא אותך...

...מהמקצוע, פתרון שהיה טוב בתקופתי, כניראה עדיין עובד כך... התנדבות ליחידה התנדבותית... קורס טייס, קורס חובלים, שייטת, צנחנים וכאלה "תכשיטים"... גם אם תודח מהן(זמן סביר, לא למחרת), סיכוי קלוש שתחזור להיות חייל מקצועי... נ.ב. מכיר קצינים, שהיו "בעלי מקצוע"...התנדבו ליחידות מיוחדות, שירתו כלוחמים, עשו קורסי קצינים, אח"כ בדרגות של סרן ומעלה...קבלו לימודי הנדסה על חשבון הצבא וחזרו לשרת כמהנדסים ולא לוחמים... האפשרויות מרובות...תלוי כמה אתה מוכן לחתום קבע...

פלסטיק

New member
תכנס לאתר של שייטת 7

אני חושב ששם תמצא מה שאתה רוצה אם אתה יכול להתנדב לשם (מבחינת נתוניך האישיים) אתה בהחלט לא תהיה עכבר מעבדה. לעומת זאת זקוקים שם לאנשים עם מקצוע כמו שלך. תזכור שיש שם התחייבות לשרות קבע. תוכל לצאת לקורס חובלים אחרי שסיימת קורס צוללן והפכת לאיש צוות או קודם להתנדב לקורס חובלים ואחרי כן להפוך לקצין מכונה באיזשהו כלי שייט (לאו דוקא צוללת).

פלסטיק

New member
ככה זה ביחידות התנדבותיות מובחרות

יש מעט טייסים צוללנים וכו' אבל מי שמאמין שיש לו את זה ורוצה לנסות למה לרפות את ידיו?

למעלה