חייל טוב

Clopen

New member
חייל טוב

חייל טוב מגן על המדינה.
חייל טוב אוהב את העבודה.
חייל טוב מגיע מוקדם.
חייל טוב תמיד מדוגם.

חייל טוב גאה ביחידתו.
חייל טוב מקשיב למפקדו.
חייל טוב מונע ברע"ל.
חייל טוב דואג לצה"ל.

לחייל טוב, צייתנות היא כטבע.
חייל טוב חותם על עוד קבע.
חייל טוב תמיד חף מפשע.
חייל טוב לא יודע רשע.

חייל טוב שומר בעירנות.
חייל טוב דוגל ברעות.
חייל טוב שואף לשלמות.
חייל טוב רוצה רק למות.

--------------------------------

זה שיר שכתבתי לפני בערך 4 שנים, כשהייתי בצבא.
הוא כבר לא רלוונטי, אבל לא כ"כ היה לי למי להראות אותו עד היום, אז רציתי לפרסם אותו כאן.

זה החזיר אותי לשירות הצבאי

ולמשברים שהיו לי שם. מזמן לא יצא לי לחשוב על כל החששות שהיו לי שם, שאני לא אצליח לסיים את השירות באופן מלא כמו שרציתי ואני אשבר באמצע. "זה צריך להיות מושלם, אני לא רוצה להיות חריגה".
שתי השורות האחרונות עשו לי צמרמורת.

Clopen

New member
מצטער

זו לא היתה הכוונה שלי לגרום לתחושות רעות.
כתבתי את זה אחרי שמפקד שלי שפט אותי על דיגום ונתן לי ריתוק.
זה נושא שולי לרוב האנשים, אבל לי היה ממש קשה להישאר מדוגם (לזכור ללכת להסתפר, ולהתגלח כל בוקר, אלה דברים שבאמת התקשיתי בהם).
קיבלתי את התלונה על זה ביום שבו באתי לבסיס אחרי שלושה שבועות שנשארתי בבית עקב התקף חזק במיוחד של דיכאון ורצון להתאבד.
היה לי ממש ממש קשה, אבל בסוף באתי לבסיס בכל זאת.
כמובן, לא יצאתי מהבית בתקופה ההיא, אז גם לא הסתפרתי, ואפילו לא חשבתי על זה - רק חשבתי על לנסות לתפקד למרות מצב-הרוח.

למפקד ששפט אותי לא היה איכפת, כמובן.
הוא טען שהייתי צריך להתקשר מראש לבסיס לפני שחזרתי ולקבוע תור להסתפר (למרות שלא באמת ידעתי מתי אחזור).
כל העניין הזה נורא פגע בי - אבל מה שהכי הכעיס אותי בכל הסיפור היה שאחרי שהוא נתן לי את העונש, הוא אמר לי ש"אני חייל טוב, אבל...".
זה היה מקור ההשראה שלי בזמן הריתוק לכתיבת השיר הזה.

ואגב, שתי השורות האחרונות עושות גם לי צמרמורת כשאני קורא אותן ונזכר בהרגשה שהיתה לי אז.

זה בסדר (קצת טריגר מעליי, אני חושבת)

אני די שלמה עם התקופה הצבאית שלי, אבל אני מניחה שבאיזה שהוא מקום זה תפס אותי לא מוכנה.
אני שונאת משפטי "אבל". זה מזכיר לי את בית ספר, "את תלמידה טוב, אבל לא מתרכזת/לא מקשיבה/לא באמת נמצאת בשיעור". תחושה כזאת, שאף אחד לא מנסה להבין באמת.

למעלה