חייל משוחרר - מה בדיוק אני עושה

ליטן א

New member
חייל משוחרר - מה בדיוק אני עושה

השתחררתי לפני כמה ימים הלכתי ללשכת התעסוקה וכרגע אני חותם אבטלה ניגשתי לביטוח לאומי וקיבלתי מהם טופס ומעטפה. רשום על הטופס שאני צריך לצרף כמה מסמכים. את כל המסמכים, פרט לתעודת שיחרור, אין לי (מן הסתם - אישור מעסיק וכן הלאה, כי לא עבדתי..
) בתוך הטופס עצמו יש המון עמודים שלא רלוונטים אליי (מקומות עבודה אחרונים, הכנסות אחרונות, אישור המעסיק וכו), זה בסדר? בקיצור, אני מבולבל... מה עושים, ומה מצרפים?

haimra

New member
ליטן אני מעביר לך את הסבר המל"ל על

הטופס שקיבלת ועל מה שלא רלוונטי עבורך על תענה,וכן את זכויותך כחייל משוחרר באבטלה. אבטלה - המסמכים שעליך לצרף לתביעה לדמי אבטלה א. אישורים על תקופת העסקה ושכר: 1. אישור מהמעסיק על תקופת העסקה ועל השכר או תלושי שכר של השנתיים האחרונות שבהם מצוין מספר ימי העבודה בכל חודש בנפרד 2. אישור מהמעסיק המציין את סיבת הפסקת העבודה, עם חתימה וחותמת המעביד. אם התפטרת מהעבודה ויש הצדקה להתפטרות, נא המצא את האישורים המתאימים. ב. אישורים אחרים: למי שהשתחררו מצה"ל בשנה וחצי האחרונות - תעודת שחרור מצה"ל או מסמך צבאי אחר. יש לוודא שבתעודה או המסמך רשום תאריך הגיוס ותאריך השחרור. למי שפטור מצה"ל והוא בן 18-20 - תצלום של תעודת פטור מצה"ל. למי שסיים שירות לאומי - אישור אגודה מורשית שהפנתה להתנדבות, כולל ציון תקופת השירות. למי שהופנה להכשרה מקצועית - אישור מלשכת שירות התעסוקה על הפניה לקורס ואישור ממוסד הלימודים/ מרכז ההכשרה על מספר ימי הלימוד, תאריכי ההתחלה והסיום של הקורס. למי שנשלח לעבודה לא מתאימה - אישור מלשכת שירות התעסוקה על הפנייה לעבודה לא מתאימה בצירוף תלוש שכר. את האישור ותלוש השכר יש להגיש מדי חודש בחודשו לסניף הקרוב למקום מגוריך. למי שמקבל פנסיה (קצבת פרישה) - תלוש פנסיה. יש להגיש תלוש פנסיה מדי חודש בחודשו לסניף הקרוב למקום מגוריך. למי שעובד כשכיר בתקופת האבטלה - תלוש שכר מעבודה. יש להגיש תלוש שכר מדי חודש בחודשו לסניף הקרוב למקום מגוריך. אם הפסקת לעבוד, נא להודיע למחלקת אבטלה בסניף. אם לא המצאת לביטוח הלאומי את האישורים או הפרטים שנדרשו ממך, רשאי הביטוח הלאומי להשהות את הטיפול בתביעתך, או אף לדחותה. אבטלה - חייל משוחרר/ בת שסיימה תקופת התנדבות חייל משוחרר משירות חובה, וכן בת שסיימה תקופת התנדבות בשירות לאומי של 24 חודשים לפחות, פטורים מתקופת אכשרה בשנה הראשונה, שלאחר השחרור או ההתנדבות. קודם לאבטלתך היית מבוטח בביטוח אבטלה פרק הזמן הנדרש בחוק (גם אם אינו רצוף), ושולמו בעדך דמי ביטוח אבטלה. לעובד בשכר חודשי - 360 הימים שבעדם שולמו דמי ביטוח אבטלה בתוך 540 הימים שקדמו לתחילת תקופת האבטלה, לעובד בשכר יומי 300 ימים בתוך 540 הימים שקדמו לתחילת תקופת האבטלה. דמי אבטלה ליום לחייל משוחרר וכן מי ששירת 24 חודשי התנדבות בשירות לאומי יהיו בסכום, לאחר הפחתה של 4%, של 110.14 ש"ח (החל ב-01.06.2006). חייל משוחרר וכן מי שסיים 24 חודשי התנדבות בשירות לאומי, הלומדים בהכשרה מקצועית, ישולמו להם דמי אבטלה ליום בסכום, לאחר הפחתה של 4%, של 109.82 ש"ח (החל ב-01.06.2006). חייל משוחרר וכן מי שסיים 24 חודשי התנדבות בשירות לאומי- ישולמו להם דמי אבטלה בשנה הראשונה לשחרורם, לתקופה של 70 ימים לכל היותר. על פי חוק הביטוח הלאומי משולם מענק חד-פעמי לחיילים משוחררים משירות חובה או לבנות שסיימו שירות לאומי (תקופה של 24 חודשים) ושעבדו במשך 6 חודשים מלאים בעבודה נדרשת.

ליטן א

New member
אז בשורה התחתונה

הדבר היחידי שאני צריך לצרף הוא תעודת השיחרור שלי?

למעלה