חיים אחרי המוות.

MetalSinagouge

New member
חיים אחרי המוות.

אני בספק האם זה קשור, פשוט פורום מיסטיקה רדום מהרגיל. אז ככה. אני מתעניין בתאוריות של חיים אחרי המוות. קראתי איזה מאמרון קצר בפורום מאגיה וכישוף, וזה היה נחמד, אז רציתי לשאול: ספר המתים המצרי- לא הגרסא הלא קשורה של סופר האימה לאבקראפט, לא ספר המתים הטיבטי- המצרי של אנתרופולוג בשם א. וואליס(?) האם זה ספר שיספק את בקשותיי? ובכלל, מה דעתכם בנושא? התאוריות שברשותי (ז"א כאלה שאני מכיר ודי תומך בהן): 1. הנשמה\נפש (יש הבדל כלשהו?) "משתגרת" מחוץ לגוף, וחיים חדשים מתחילים במישור האסטרלי. 2. אין כלום. שזו לדעתי התשובה הכי לא מתקבלת על הדעת- הרבה יותר לא מתקבלת מגלגול נשמות או גן עדן\שאול. מעניין איך אתאיסט ממוצע היה מסביר כלום. אני אישית לא תופס את זה אפילו. בשבילי זה כמו העובדה ששנייה אחת לפני כמה מיליארדיי שנים הייתה קיימת רק נק' סינגולרית, ומסביבה לא היה כלום.

EvilFlame

New member
רק תיקונון קטנטן

אם כבר שאול יכול להיות המישור האסטראלי שעליו דיברתה יש הבדל בין שאול לגיהנום. שאול יכול להיות קיום או חוסר קיום. אם נסביר תפיסה זאת על פי מה שנדמה מהתנ"ך אתה פשוט נמצא שם הזמן לא עובר בשבילך אתה קיים ולא קיים. אז זהו סתם רציתי להגיד את זה.

MetalSinagouge

New member
Well...

אני ממש מבולבל בקטעים האלה. "הל" היא ממלכת המתים אצל הנורדים, והHell זה פשוט Hel הנורדי+ה-ל' של שאול ש70 המתרגמים הוסיפו משום מה. בכל אופן אני חושב שאני די מסודר מבחינת זה, אם כל זה שאני In League With SAIIITAAANNN!!!666777 הוא כבר יסדר לי משהו קל ונוח לעשות אצלו.

Dia Leoghann

New member
תיקון בעיניין Hell

הל איננה ממלכת המתים אצל הנורדים. זהו שמה של האלה האחראית על המתים שהיא גם בתו של האל לוקי. ממלכת המתים אצל הנורדים נקראת 'ניפלהיים' או משהו כזה, ומשמעות המילה היא "עולם הערפל". המילה Hell לא מופיעה בתרגום ה-70, כיוון שזהו תרגום ליוונית ולא לאנגלית. בתרגום ה-70 המילה שאול מתורגמת ל"Hades". את המילה Hell הכניסו לראשונה בתור תרגום ל"שאול" בתרגום המלך ג'יימס ה-V. המקור של המילה Hell הוא מהשפות הגרמניות הקדומות. למשל אנגלית קדומה Hel, גרמנית Holle ועוד ועוד. תוספת ה-L בסוף המילה היא לדעתי תוצאה מהתפתחות טבעית של מילים מאנגלית קדומה לאנגלית חדשה.

MetalSinagouge

New member
או תודה על ההערה :)

אני עדיין לא הכי שולט במיתולוגיות וכאלה, בעיקרון הל באמת שולטת בניפלהיים, הקץ' הוא בעובדה שלמרות ששמה הל וכו', הממלכה הזו מקבילה לגן עדן המערבי, פשוט מקום לשכינת נשמות 'ממוצעות'.

תמיר302

New member
בנוגע לחוסר קיום

אחרי המוות. אמרת שאתה לא יכול לדמיין מצב כזה. האם אתה יכול לדמיין את הקיום שלך לפני שנולדת? מן הסתם לא. אולי כך גם לגבי המוות.

MetalSinagouge

New member
טוב נו לפני החיים זה פשוט...

נו אתה יודע אהמ אהמ... ראש גדול זנב לבן והכל. סתם. זה מה שמדהים בעולם, ומה"מדהימות" הזו אני מסיק מסקנה (שע"פ אותה מסקנה מתבסס הSympathetic Magick) שכולנו מחוברים ביחד. אחד מהאטומים שאני מורכב מהם הרכיב בזמנו את בטהובן, ולמרות ההבדלים ביני לבין החתול ברחוב שנינו עשויים מאותם אטומי פחמן, חלקם בחתול חלקם בעיפרון שעל שולחני. זה סוג של גילגול חומר, אז אני חושב לעצמי, במידה וגם הנשמה היא סוג של חומר\קרינה\זרם חלקיקים האם גם היא אמורה להתגלגל לאנשהו? גם אם לא לגוף חי שרק מתפתח בתור עובר. :S

EvilFlame

New member
או

ובדיוק היום היתה לי תיאוריה בנוגע לעניין שכרגע אני משאיר חסוי עד שבהזדמנות אפרסם את זה בקרוב ואתה יודע איפה. אגב גוף האדם מכיל מינרלים וחומרים אבל זה לא אומר שמה שהיה של בטהובן זה שלך ולא מה ששלך של החתול ומה של החתול זה בעיפרון שלך. יש חומרים בעולם בני האדם צריכים ללמוד להשתמש בהם לטובתם,זה שגופינו מורכב מחומרים אלו לא אומר כלום.

Dia Leoghann

New member
ספר המתים המצרי

אתה יכול למצוא את התרגום של ספר המתים המיצרי בתרגומו של וואליס באינטרנט באין-סוף אתרים. חפש בגוגל Egyptian Book of the Dead או חפש The Papyrus of Ani. אחרי שתקרא אתה מוזמן לספר אם למדת משהו, אבל לדעתי לא תלמד כלום. ספר המתים לא נכתב כדי ללמד תאוריות על החיים אחרי המוות, והוא בטח לא נכתב בשבילך אלא בשביל מלך מצריים.

EvilFlame

New member
יש ספר אחר

שנקרא גן עדן וגיהנום מצריים או משהו כזה שחכתי איך קוראים לזה פשוט צריך להריץ חיפוש בגוגל ואפשר למצוא את זה.

Dia Leoghann

New member
יכול להיות

בכל זאת צריך לדעת את שם הספר כדי להריץ חיפוש שלו בגוגל.... אין באמונה המצרית גן עדן וגיהנום (לפחות לא ממש) כך שקשה לי להאמין שזה שם הספר - אלא אם כן אתה מתכוון לספר מודרני שכותב על מצריים העתיקה.

EvilFlame

New member
יכול להיות

אולי הוא קשור למג'יק כאוס ודברים דומים אני לא יודע לא ממש יצא לי לבדוק אותו.. אני אברר בהמשך.

MetalSinagouge

New member
מצאתי את הספר.

הוא של אותו סופר, אבלזה כנראה לא משהו שאני מחפש. אני מעוניין בסוג של ספר "ניו אייג'י" כזה, שיציג את הרעיונות שאחרי המוות אצל תרבויות שונות שהיו והינם בעולם.

MetalSinagouge

New member
או תודה ../images/Emo13.gif

באשר לספר המתים המצרי זה בדיוק מה שרציתי לדעת, וכנראה שהאו באמת לא אובייקטיבי בנושא שאני מתעניין בו.

טלה בר

New member
נקודה סינגולרית

אתה טועה - לא היתה נקודה סינגולרית ומסביבה כלום: גם לא היה "מסביבה" כי לא היתה שום סביבה. היתה נקודה סינגולרית, נקודה. כשאנחנו חושבים על "כלום" זה פחות או יותר כמו "חלל ריק". נסה לחשוב על "בלי חלל בכלל", ותראה איך זה הולך לך.

MetalSinagouge

New member
כן, אני מודע לזה שמסביבה בעצם

לא היה קיים, ע"פ אותה תאוריה. לפעמים אני מרגיש שאני מזלזל בתאוריה הזו, בגלל שיש המון אנשים שמקבלים את התאוריה הזו, בלי לדעת מה היא בדיוק (זה מאוד קשה להבין לדעתי, וזה נמצא על מדף אחד <בשבילי> עם מכניקת הקוונטים למשל). אני אפילו מעדיף את התאוריות של המיתולוגיות השונות. Oh well. סטיבן הוקינג אני כבר לא אזכה להיות.

טלה בר

New member
החכמה היא

לא לנסות לתאר לעצמך את התמונה, כי זה מה שעושה את זה בלתי אפשרי. דרך אגב, יש הבדל עקרוני בין תיאוריה מדעית לבין מיתוסים, שהם סמליים בדרך כלל, ולא צריך להיות סטיבן הוקינג (שבוודאי מתאר לעצמו את התמונה במונחים מתמטיים ולא כמונו, בני תמותה רגילים, שאוהבים לראות תמונות), כדי לקבל תיאוריה זו או אחרת מפני שהיא הגיונית מבחינות מסויימות, אפילו אם לא מבינים את המתמטיקה שלה.

MetalSinagouge

New member
אז הכוונה שלי היא...

שבעצם אני משתדל עד כמה שאפשר "לכבד" את כל התאוריות. מי יודע מה מסתתר מאחורי הסמליות הזו? בד"כ לנו המערביים יש נטייה (טוב לי הייתה, בכל אופן) לראות בתרבויות שונות או יותר נכון בדתות של תרבויות שונות- שטויות, בלי לדעת שאותן תרבויות אפילו שלא היה להן בידור כמו סיינפלד, גאד פורביד, מפותחות מבחינה אינטלקטואלית יותר מאיתנו. (דוגמא למשל- היוונים והגילויים האסטרולוגים שלהם, כאלה שנחשבו לחילול קודש אצל הנוצרים רק כמה מאות שנים לאחור).

טלה בר

New member
האם אתה רואה

בתכניות בידור אתה רואה ציון לאינטליגנציה כלשהי? תכנית בידור אינה סימן של תרבות - מוטב שתחפש תכנים קצת יותר רציניים שאפשר לכנות אותם "תרבות". בכל אופן, הבסיס למדע הפוך לבסיס למיתולוגיה - הראשון מסתכל על דרך הביטוי שלו כישירה וממשית, בעוד האחרת כולה סמליות ורמזים, לעתים מופשטים. פשוט אי אפשר לדבר על שניהם באותה לשון כי הם מנוגדים זה לזה. אבל אפילו בתרבות המדעית של זמננו ישנן מיתולוגיות שכדאי לשים להן לב ולנסות להבין את משמעות הסמלים שלהן. מה שאסור לעשות, הוא לערבב אותן עם המדע והמתמטיקה, ולהתייחס לסטיבן הוקינג כאל דמות סמלית, במקום אדם ממשי המביע את דעותיו בצורה מתמטית. אחת הטעויות הנפוצות של זמננו הוא לנסות להסביר את התפתחות העולם והחיים, לא במונחים המדעיים של אבולוציה אלא במונחים של ספר בראשית, ולהתייחס לשני סוגי המונחים האלה כאל שווי ערך. זו שגיאה יסודית בחשיבה ויש להימנע ממנה בכל מחיר. אין כאן עניין של מה נכון יותר, אלא של ערבוב מושגים שאין שום קשר ביניהם.

למעלה