חיים אמיתיים או וירטואליים

rolan

New member
חיים אמיתיים או וירטואליים ../images/Emo35.gif

אמר לי מישהו שהאינטרנט הוא מקום מצוין למי שלא מסתדר עם החיים בחוץ... J יש בזה משהו... בהשתלטות של האינטרנט על חיינו גם אני מוצאת את עצמי לא פעם שוקעת בחיים הוירטואלים ושוכחת שיש גם עולם אמיתי, חי קיים ונושם... אני עצמי, מרגישה זאת יומיום, מוצאת עצמי משקיעה שעות במחשב - חלילה לא מתלוננת מנסה למצוא את שביל הזהב, זה שיהיה לי נוח בו, שלא ארגיש שהאינטרנט משתלט על חיי הפורום חשוב לי ואני מרגישה בו בין חברים, אני משתפת בטוב וברע משתדלת לתת לזה מקום נכון בחיי, לא להיסחף ולהפוך את תשובות החברים את תגובותיהם למרכז חיי למה כוונתי?....יוצא לעיתים שמישהו מעביר מסר לכולם ומבקש סיוע וייעוץ, אין זה אומר שתשובות, תגובות החברים הם תורה מסיני יש לי את דעתי ואני שומעת עוד, מקבלת עוד חוות דעת ולא יותר בסופו של דבר החיים האמיתיים הם בחוץ הם מה שקורה עכשיו ומה שיקרה בעוד דקה והלאה... אני שומעת שיש אנשים שמאוד מושפעים ממה שקורה שהאינטרנט משתלט על חייהם... איך זה אצלכם?

billgates

New member
מהות החיים

החיים האמיתיים הם: תחליף פרימיטיבי אשר הומצא עבור אנשים בעלי קשיים אשר אינם מוצאים את דרכם באינטרנט.

yaeli4

New member
לרולן ולכולם שלום מ"תושבת חוזרת"

שבאה לראות מה קורה בבית. ההודעה שלך רולן, מורכבת ורבת-פנים. בזמנו, שכחד ועין פתחו את הפורום, נכנסנו יונה לבנה ואני, ובדקנו וגיששנו, ומיששנו וראינו אם יפה הבית ויפים השכנים... אני נטשתי די מהר. בערך אחרי שלושה שבועות. יונה לבנה נשארה בקן. אודה ולא אבוש, התקשיתי להתחבר לפורום משלוש סיבות עיקריות שאחת מהן נושקת לשאלה שהעלית לדיון. הסיבה האחת: לא אהבתי בלשון המעטה, את אופן הניהול של חד ועין שפשוט התאיידו אחרי שנכנסנו כמה אנשים לפורום והחלו לנהל דיאלוגים בינם לבין עצמם. הם חשבו שהם יכולים כבר לנוח על זרי הדפנה, אבל עוד רחוקה הייתה הדרך והראיה, שהם "החזירו ציוד" ורולן קיבלה את שרביט הניהול. הסיבה השנייה: הרגשתי שהקטע שיש פה זוגות שחיים יחד ושניהם כותבים בפורום, לא משקף את המציאות האמיתית עד הסוף... שכל אחד מהם מרגיש. באופן טבעי הם חייבים ללכת על ביצים ועל בהונות כשהם כותבים פה, כי אחר כך יהיה מי שיתחשבן בבית. באופן טבעי, הם חייבים לפרגן זה לזו וזה לילדיו/ה של זו, וזה גם לא מרגיש לי אמיתי וכן. הסיבה השלישית: וזו נוגעת לענייני החיים הווירטואליים, פחדתי שפעילות יתר בפורום הזה, תשאב אותי לבעיה של המשפחה המורכבת. פחדתי שהמחשבות על הפורום, הפעילות בו, השאלות והתשובות, השרשורים, הוויכוחים הפוריים יותר והפוריים פחות, יגרמו לי להיכנס עמוק לתוך נקודה כואבת בחיים שלי וכך אנציח את המצב המורכב הזה. העדפתי להיות רק כשיש לי שאלות ספציפיות ורק כשיש לי תשובה טובה מספיק למישהו, אבל לאט לאט ראיתי שזה קשה. שאולי זה או הכול או כלום. שאם אתה לא כאן הרבה, אתה מחוץ לקליקה. באיזשהו שלב החלטתי שאני זורמת. שאני לא נכנסת יותר כי זה מפיל אותי לקרשים. זה גורם לי להרגיש שלנצח, יש מצבים שלא ייפתרו בחיי ואני צריכה להמשיך איתם בין אם זה טוב ובין אם זה רע, כי זה המחיר שאני צריכה לשלם בזה שבחרתי לחיות עם האיש האהוב עליי מכול. להגיד שזה לא מבלבל? לא אגיד. להגיד שלא חסר לי להחליף דעות על הנושא הזה? בוודאי שכן. כנראה שאני צריכה לחשוב על מינון נכון. אני עדיין חושבת על זה. זה נושא כבד ואני מתחבטת. אשמח לשמוע דעות מכם/ן.

oehhe

New member
יעלי, ברוכה השבה \ שווה

אין הגדרה למונח חברה בפורום ואין מינון מומלץ, איש איש ומינונו הוא. אינך חייבת להגיב כאן על כל מתכון לקפה ולעוגת גלידה, אבל כדאי לך לסור מפעם לפעם, להנות מצרות של אחרים, לתרום להם מנסיונך, לשתף אחרים בצרותייך את, ולקבל סיוע (ולו גם מזערי) מאתנו. חלילה לך להטיל דופי במקימי הפורום, מנהל פורום אינו "גר" בפורום, יש לו חיים משלו, כל שכן בעל משפחה מורכבת, יש לו יותר ממערכת חיים אחת. אמת דיברת על הקונפליקט שכרוך בהמצאות של זוג בחיים יחדיו בפורום אחד, בתור אחד שכזה (בנזוג של רולן) אני מכיר את הבעיתיות של זה. בקרוב "בעזרת השמש" אשלח כתבה בנושא זה. זרמי אתנו יעלי, נשמח לשמוע ולהשמיע oehhe

עלמה 3

New member
היי יעלי, קורה פה רק טוב ../images/Emo24.gif

שמחה לראות אותך כאן שוב, תערכי סריקה בין יושבי הבית- תתרשמי , לדעתי חל שינוי מן העבר... וזאת תהיה החלטה רק שלך אם לשתף להשתתף בכמובן במינון הנכון עבורך. ועוד משהו, נושא משפחות מורכבות אכן כבד ןאפילו כבד מאד, מי כמוך יודע ולפעמים יש מה לקחת יש מה לתת וגם להוציא מועקות ולקבל תמיכה או שכם......זה מאורר , אפילו קצת זה גם משהו. בכל מקרה , שמחה שבאת ושבת עלמה

rolan

New member
יעלי יקרה

ראשית אני חייבת לציין שאני שמחה, על בחירתך לבוא, לבדוק ולשתף אותנו כמו שאמרו רבים כאן לפני, כל אחד והמינון שלו, כל אחד והדרך בה הוא בוחר לתת לפורום מקום בחייו. אני מקווה שתדעי לעשות את הבחירות הנכונות, שתדעי לשלב בין החיים האמיתיים לוירטואליים בלי שהשניים ישתלטו על חייך... יותר מזה, אני מקווה שתדעי להגן על עצמך כך שלא תישאבי עמוק מדי... מהמעט שהספקתי להכיר אותך, למדתי שאת יכולה להוסיף ולתרום לנו הרבה כמו גם להיתרם על ידנו... בהצלחה שמחה לראותך איתנו

yaeli4

New member
תודה רולן, אני אשתדל לשמור על מינון

נכון. ותודה לך על היותך,

blonda3

New member
אצלי זה גם וגם../images/Emo36.gif../images/Emo26.gif

יש ימים שאני כאן המון, יש ימים שבכלל לא. תלוי מה קורה אצלי בחיים "בחוץ". מה שכתב אוהי ליעלי זאת פחות או יותר התשובה שלי לשאלה שלך רולן. אני רואה בכתיבה פה צורך, פורקן, אפשרות לשיתוף, לומדת המון מקריאה , לומדת המון מאנשים שכותבים פה, האינטרקציה חשובה לי וגם מזה אני לומדת. באופן אישי מתחברת גם מאחורי הקלעים לאנשים שמוצאים חן בעייני וכך מרחיבה את מעגל ההכרויות שלי. לפעמים זה שואב, אבל לדעתי זה בא מתוך צורך. כמו כל דבר בחיים צריך למצוא את האיזון ואת המינון הנכון. בהצלחה.

yaeli4

New member
תודה, אוהי, בלונדה ועלמה

נעמה לי קבלת הפנים. אוהי, תהרוג אותי אם אני יודעת איך בחרת את הניק שלך... לא יודעת איך לבטא את זה ומקווה שביטאתי נכון. לא ביקרתי חלילה את חד ועין, רק חשבתי שהם נתנו לספינה לשוט עוד לפני שהברגים היו משומנים והמצפן התברבר קצת. זה הכול. בכל מקרה, כבודו של כל אחד במקומו מונח. גם אני מקווה שאמצא את המינון הנכון כאן. אין ספק שיש לכם מה לתרום לי ואולי גם לי יהיה מעט לתרום לכם. בהצלחה לי....

rolan

New member
כל האותיות

של שמותינו בניק שלי רולן = תרמנו בן זוגי חלק משמו (האמיתי), ואנוכי חלק משמי (האמיתי) בניק של בן זוגי אוהי= תרם כל ילד אות ראשונה משמו (האמיתי) ברווז, טליה, שבלולית, סייחה וחתלתולית זה מה שיצא אוהי ורולן

עלמה 3

New member
איזה יופי ../images/Emo13.gif

לדעתי זה מתכון נהדר למשפחה המורכבת - עם כל אחד יתרום את המעט, לפחות רק אות וזה יראה מוצלח ולבבי עלמה

רוצה להגיד תודה,

אני מבין החדשות אולי ותיקות אני עברתי גם לפורום הזה לאחר שהוזמתי ע"י עלמה3 הייתי אומרת שהקבלת פנים היתה חמה ולבבית אך היה לי קשה להיות מעורבת בהתחלה כי רוב הנושאים היו מדוללים אני באה ממקום שכרגע חיי שלווים ולא עולים נושאים להתייעצויות מה שכן יש בתוכי מצבור של רצון לשפוך פה את כל הידע והניסיון אנני יודעת איך לומר זאת משהו בתוכי רוצה וזקוק אולי לעזור ולהראות יש בי אולי תבונה שונה ואולי קצת מוזרה אינני יודעת אם מבינים את שפתי וכונותיי אך הפורום נותן לי את המקום בו לשתף בעזרת תשובות להביע את עצמי ולא תמיד זה מצליח לי המוזר שלפני חודשיים חשבתי להקים מפגשים לקבוצת נשים מאחר ומשהו דחף אותי התחלתי בפעולות הופתעתי מהתוצאות עד כי נעמדתי מבוהלת והחלטתי עד פה והנה ממש במקרה נתקלתי בכם רציתי בכך להודות לכל המשתתפים והמשתתפות ולך רולן על הניסיון לעורר את הישנים ולעלות כאן נושאים מאבר לקפה והשיחות הרדודות בקיצור הפורום מאפשר לי לראות את העבר שלי מתשקיף עליון ובא לי לא פעם לצעוק הכל ניתן לפיתרון אם מעיזים להביט גם עם עינים צדדיות לכן אני כותבת שדרך האהבה והתבוננות מגיעים לשלימות אילנה

המינון והיחס

אם מתיחסים למחשב כדבר נוסף ולא עיקרי בתעסוקה אז אחלה, אבל במקרים של התמכרות המצב לא נעים והפרידה מכך קשה. בזמן עבר זה היה משתלט עלי במשך כל היום מהבוקר ועד השינה, היום זה אחרת לא חושבת על ההודעות מעבר לזמן שאני כאן או במקומות אחרים קוראת ומגיבה, כשיש לי עיסוקים טובים יותר אני מתנתקת. אבל אין ספק שאוהבת להיות לקרא לכתב, ההרגל קיים, אבל משתדלת להתגבר ולא להתמכר.

*יערית

New member
מודה../images/Emo70.gif

מודה באשמה....מאז שאני בעולם הורטואלי אני שוקעת אליו באהבה רבה,אבל כך גם עם החיים האמיתיים
אמת אמרו כשיש בן זוג שחיים תחת קורת גג משותפת זה לפעמים בא על חשבון..ולפעמים קצת מפריע...אבל מודה באשמה אני מכורה! מעולם לא נכנסתי לעולם הזה בכדי להכיר{צ'אט,אודיגו,וכל אתר קישקושייה}אני פה מסיבות שונות, כאן אני מנקה את הראש,כאן אני רוצה לשמוע ולהשמיע, כאן אני לומדת..גם אם זה נשמע "אווילי" אני לומדת, כאן אני הגדלתי את מעגל החברים שלי שנמצאים בסטטוס שלי, כאן הכרתי בפוקס
את בן זוגי, כאן למעשה יש לי שקט..ולפעמים רעש שמפריע לי גם כאשר אני מכבה את המסך. אמרו לי בעבר..צריך למצוא את האיזון..צריך למצוא את המינון הנכון לכל דבר...ואני לפעמים גולשת קצת מעבר למה שבן זוגי מצפה, קצת מעבר לעבודה שרציתי לעשות..אין לי גלישות ליליות, הגלישות שלי תמיד עם ארוחה,קפה,וכל דבר שאני עושה בכדי לעשות ניקוי ראש עבודה,לחץ,ילדים...כאן זה בהחלט המקום, עדיין לא מצאתי משהו אחר לעשות כך שזו ברירת המחדל שלי. מודה גם שזה הגורם הבעייתי כמעט לכל הוויכוחים בני לבין בן זוגי, הוא מבין שזה משהו שאני מאוד אוהבת לעשות..ולמשל יש לי מן גבול שהצבתי לעצמי..וכך גם הוא הסכים איתי... הולכים לישון יחד...אין צד אחד שהולך לישון לבד כי אחר עסוק בגלישה,משתדלים להיות בערבים יחד ,יש לי שעתיים בערך אחרי העבודה לרענן את הראש..ואז עוברת למסך החים האמיתיים, למרות ששנינו כותבים פעילים באותם פורומים, אנחנו לפעמים מציצים יחד...ולפעמים מוצאים עצמינו משוחחים על נושאים של הפורום
שוב מודה!אני מכה! אבל ...יש לי את החיים מחוץ לכאן..והרבה! אך הרבה גם מכאן
וכל עוד שזה עושה לי טוב...אני כאן.. ברגע שזה עשה לי רע...אני עושה הפסקה.

התמכרות?

לפני הכל ליעלי המקסימה חבל שאת לא רואה אותי עכשיו,לבוא הביתה ולמצוא חבר אהוב ממתין בסלון.... ברוכה השבה אני מאושרת משמחה....
ובקשר להתמכרות ולחיי המחשב. אני לא מחפשת הסברים כשטוב לי,אני פשוט זורמת ולא שואלת שאלות. כל עוד הבית מתפקד הילדים לא מוזנחים ואף אחד לא מתלונן ,אין שום סיבה שאני אתחיל לשאול שאלות .....היכן שטוב לי אני נשארת.

yaeli4

New member
יונתי מקסימתי,גם אני מאושרת לראותך

חיפשתי אותך כל היום ואת פרחת מהקן. אפילו נוצה לא השארת... שמחה לראות אותך. נשיקותיי שלוחות אלייך,

yaeli4

New member
יונתי מקסימתי,גם אני מאושרת לראותך

חיפשתי אותך כל היום ואת פרחת מהקן. אפילו נוצה לא השארת... שמחה לראות אותך. נשיקותיי שלוחות אלייך,

למעלה