חיים בדרום קוריאה

פניפקר

New member
חיים בדרום קוריאה

אשמח לקבל מידע על החיים בדרום קוריאה. אנחנו זוג שעתידים לגור שם שנתיים. כל מידע יתקבל בברכה. תודה טל ותמר

Stewart Parnell

New member
אורח לרגע רואה כל ...

אני יכול לפרט מספר נקודות שמהן התרשמתי, על סמך כמה ביקורים למטרות עסקים. ההתרשמות היא סובייקטיבית: סיאול: עיר מערבית לכל דבר. יותר מערבית מהרבה ערים במערב אירופה או בארה"ב שאתה מכיר. אנשים: כל האנשים שאיתם עבדתי תמיד עשו רושם של אנשים נחמדים וצנועים, אנשים שפשוט כיף לעבוד איתם. אלו מהם שכן שלטו באנגלית היטב (ראה שפה להלן) היו אנשי שיחה מעולים. שפה: אם אינך יודע קוריאנית אתה בבעיה מאד גדולה. גם בשיחות עם אנשי היי-טק השולטים באנגלית מסתבר שהאנגלית הכתובה שלהם היא מצויינת, אך האנגלית המדוברת שלהם היא פחות טובה. (לא שזה דבר רע ... אבל שיחות שוטפות שגם דורשות מתורגמן הן לא נוחות). מנטליות: ראית פעם אנשים שעובדים 24x7 ? ההרגשה שלי היא שבקוריאה זאת יותר מנורמה. מנטליות עסקית: חובה לבדוק כל פרט טכני שהצד הקוריאני התחייב לספק לך. אינני יודע אם מדובר על "אי הבנות" בגלל ענייני שפה או על תכונות ישראליות בהכנת מוצר ללקוח שאנשי קוריאה ניחנו בהן (כמו בישראל...) כך או כך - הכלל בעסקים האומר שחובה לבדוק שאכן הצד השני מוסר לך את מה שהתחייב לתת לך נכון כאן שבעתיים. עישון: לי אישית היה קשה להבין "הפסקות עישון" כל חצי שעה. פינת העישון פשוט מלאה באנשים. התמצאות: ראה לעיל בנושא השפה. אני לא משוכנע אם הייתי יכול להסתדר אם המארחים לא היו מארגנים לי מוניות משדה-התעופה למלון, מהמלון למשרד וכד'. אוכל כשר: בעיה מאד גדולה. כאמור, ההתרשמות היא סובייקטיבית, מדובר על נקודות שאני וחברי נתקלנו בהן. ייתכן שאנשים אחרים התרשמו אחרת מדרום-קוריאה. בהצלחה

infusion

New member
דרום קוריאה - גם אני מתעניינת

אנחנו שוקלים Relocation. אני מעוניינת לשמוע חוויות ממשפחות ישראליות שחיות בקוריאה. אשמח לקבל מידע גם לגבי גני ילדים (גילאי שנה עד שלוש). מה הן עלויות המחיה בדרום קוריאה ? האם יש אתר אינטרנט שמרכז מידע כזה ? תודה.

פניפקר

New member
מטעם מי ?

האם אתם שוקלים לעבור באופן עצמאי או מטעם חברה ? לאן בקוריאה ? אני לא יודע על משפחות של ישראלים שגרים שם או על יוקר המחייה

eyalchina

New member
Visited

I've not lived in Korea but I visited it several times. It's a very interesting place with a unique culture. As was said before the highlights are: 1. Without knowing Korean language you're going to have a hard time there. 2. Workaholics - mainly in the sense that they spend huge amount of time at work - whether being productive or not is a different issue. 3. Seoul is super modern, very good transport system and you can find most things (although not all). 4. The winter is pretty cold but everywhere is properly heated so it's not too bad. 5. Most foreginers there are English teachers (legal and illegal) so the variety of foreign friends is limited. 6. The whole "system" is catered for locals with very little in the way of making life easy for foreigners, for example: without a local ID number you can't even register on many local websites. 7. Everything in Korea can be found online but again language is a barrier. 8. Food - unless you like Korean food (spicy) or fast food you can sometimes be limited with choices. Not trying to spoil it for you. I totally loved the time I spent there but I was there for a couple of weeks at a time and that's different from actually living there. You might either like it a lot or hate it. Worth a try? That's your decision :)

למעלה