חיים במקום אחר

חיים במקום אחר

זה לא קשור לאבולוציה פה ישירות , אבל מה הסיכוי שקיימים חיים אינטליגנטיים מחוץ לכדור הארץ ?

Klayhamn

New member
קשה מאוד להעריך

אבל לדעתי לפני שתחשב את השכיחות של חיים אינטילגנטיים, אולי כדאי קודם כל לתהות מה היא השכיחות של חיים באופן כללי

הבעיה מתחילה מכך שקשה לנו להגדיר מה נחשב "חיים".
החיים, במובנם הבסיסי ביותר, הם בסך הכל מכלול של ריאקציות כימיות.
יש המון אפשרויות לריאקציות כימיות במקומות שונים ומשונים ביקום, והשאלה היא איזה מהן תיחשב בעיננו ל-"חיים". האם רק חיים מבוססי פחמן? או צורן? אולי משהו אחר לגמרי?

אחר כך - יש את שאלת התנאים הדרושים להיווצרותם של חיים.
איננו יודעים די עדיין על היווצרותם של החיים על כדור הארץ עצמו, אז קל וחומר שקשה לנו להעריך מה הוא הסיכוי וכיצד אפשר ונוצרו גם במקומות אחרים.
ייתכן מאוד שכאשר תחול התקדמות משמעותית במחקר אודות היווצרותם של החיים - נהיה חכמים יותר גם בהערכתנו את שכיחותם ביקום.

בכל מקרה, אני חושב שאני לא אגזים אם אומר שככלל יש קונצנזוס די רחב בקהילה המדעית לגבי הסבירות הגבוהה יחסית שישנן צורות חיים כלשהן (גם אם בסיסיות מאוד) בפלנטות אחרות.

לגבי הסיכוי שאחת מהן היא גם "אינטילגנטית" --- זה כבר סיפור אחר לגמרי....

מכווש שיש מיליוני גלקסיות וכול גלקסיה יש לה

מלירדי כוכבים ומכוון שחוקי הטבע הם נוכנים בכול היקום וגם שאנחנו מוצאים שסביב כוכבים אחרים יש כוכבי לכת אין סיבה
שנניח לגלקסית אנדומדה יש כוכב שיש לו כוכבי לכת ויכול להיות שיש שם חיים אם פשטים בצרה של חד תאיים או יכול להיות
גם חיים מורכבים(תלוי בתנאים של אותו כוכב)אז התשובה לשאלה שלך היא כן הבעיה בגלל מגבלות טכניות אנו לרא יכולים
להוכיח את זה

Sophalin

New member
אבל זה לא עובד ככה

מסיבות טכניות אנחנו גם לא יכולים להוכיח את קיומו של אלוהים. זה לא סותר או מאשש את קיומו.

אותו דבר לגבי חיים חוצניים.

בעיקרון קיימות כל תאוריות הקונספירציה של הקונספירטיבים שחייזרים תבוניים משום מה מצאו בפלנטה הפיצקלכית שלנו איזשהו עניין - אם הדבר נכון אז אני מניח שזה אותו עניין שאנחנו מוצאים בבקטריות על צלחת פטרי...

Sophalin

New member
אני רוצה להעיר עוד משהו

גם אם אתה מניח התפתחות חיים כמו שהתפתחו על פני כדוור הארץ, אתה צריך להבין תפיסה של "מה הסיכוי שבאמת יהיו יצורים תבוניים"
חשוב לזכור שיצור תבוני שמפתח טכנולוגיה שהיא מעבר לשימוש בחפצים צריך תנאים נוספים:
1. יכולת תקשורת מופשטת (שזה דורש דמיון - נכון להיום למיטב ידיעתי האדם הוא היצור היחיד על פני הפלנטה שלנו שהוא בעל דמיון - זוהי יכולת שהתפתחה באופן אבולציוני).
2. מוטוריקה עדינה.
3. יכולות מנטליות נוספות (למשל יכולת הבנה כמותית וכדומה)

עכשיו בדכ במלא סרטים וסדרות המד"ב נתקלים ביצורים דמויי אנוש - והדמיון בינם לבין בני אדם הוא ככך הדוק שזה מוגזם.
זה תמיד כולל זוג ידיים, זוג רגליים, זוג עיניים, אף ופה שמשמש גם לאכילה וגם לתקשורת.
הדבר הזה מאוד לא סביר.
מאוד יתכן שהתפתחות ביולוגית שתפתח מוח וידיים כאלו שיוכלו לבצע פעולות ולחקור את העולם דווקא יהיה שונה לחלוטין מבני אדם.
למשל יתכן שיהו לו יותר גפיים או פחות גפיים. יתכנו כנפיים מסוגים שונים, יתכן שהשלד לא יהיה פנימי אלא חיצוני (כמו סרטנים וחרקים שונים) וכדומה.

אני לא מבין איך אתה שולל לגמרי חיים מחוץ לכ"א

למה לא יכול להיות שכוכב לכת אחר עבר גם הוא תהליך כימי מסוים ואז נוצרו התאים הראשונים שם יכול להיות שזה נשאר
כך אבל גם יכול להיות שגם שם התפתחו חיים רב תאיים והם עברו אבולציה בהתאם לתנאים שם. איך הם נראים? תלוי בתנאים
הטבעים שם וכמה פעמים ואך הם השתנו. אבל ברור הוא שם שאבולציה שם פעלה בדיוק באותם חקים כמו כאן(בררה טבעית
מוטציה סחף גנטי וכ') הרי חוקי הפסיקה הכימיה והבולגיה הם חוקים אוברסלים שמתאים לכול היקום

Sophalin

New member
לא יודע איך הגעת למסקנה שאני שולל חיים

מחוץ לכדור הארץ - אני שללתי חיים תבוניים (לפחות כפי שאנחנו מגדירים ותופסים תבונה).

אתה גם לא יכול לשלול לחלוטין חיים תבוניים

אם באזהוא כוכב לכת יש חיים לא תבנתיים אבל בגלל כול מני שנויים בתנאים הטבעים של הכוכב הלכת ואז כדי להסתגל
לסביבה הם היו צרכים תבונה מסוימת ואז הם עברו אבולצה לתבונה הזאת כי במקום שיש חיים יש אבולציה והיא לא נעצרת
בנקודה מסוימת

Sophalin

New member
אני לא שולל לחלוטין אבל (עוד נתונים לקחת

בחשבון)

קצב התפתחות החיים על כל פלנטה יהיה שונה. רוב היצורים (על פי תורת האבולוציה הקיימת) נכחדים בשלב זה או אחר.
אם נאלג את הזמן שכדור הארץ קיים (נניח 6 מיליארד שנים) לתקופת זמן בת 24 שעות, הרי שהאדם חי בערך ממממ 4 שניות, אולי נגיד 4 דקות אם אומרים שהאדם הראשון היה קיים לפני כמה מליוני שנים ולא כמה עשרות או מאות אלפי שנה.
אנחנו יכולים להעריך שבקצב ההתפתחות הנוכחי המין האנושי יושמד עוד, נניח 500 שנה?

הסיכוי שנכון לרגע זה קיימים חיים תבוניים על פני פלנטה אחרת הוא גם משהו שיש להתחשב בו.

שוב, אני לא שולל. אבל גם אם קיימים חיים ואפילו חיים תבוניים, סביר להניח שהם לא יודעים על קיומה של פלנטה עלובה זו. חור בקצה החלל...

22ק ו ס ם

New member
היא לא ממש מחשבת את הסיכוי

היא נותנת פרמטרים שעל פיהם אפשר לחשב את הסיכוי, אבל הבעייה היא שלרובם אין לנו הרבה מושג. בפועל, אין שום דרך ממשית לחשב סיכויים להווצרות חיים במקום אחר כל עוד המדגם שלנו שווה 1 בדיוק. הבעייה מתחילה בהגדרה של חיים אינטליגנטיים, ששוב, מתבססים על מה שאנחנו יודעים על חיים בכדור הארץ. יכולות להיות הרבה צורות אינטליגנטיות שמתבססות על אבולוציה שונה לגמרי. אנחנו לא יכולים לדעת אם התנאים כאן היו אופטימליים בצורה יוצאת דופן או שהגיוני שגם במקומות אחרים עם תנאים דומים יווצרו חיים. ההשערה האישית שלי היא שיש כנראה חיים איפה שהוא ביקום, אבל הם כל כך רחוקים או שלא נמצאים בסינכרון עם חיים אינטליגנטיים בכדור הארץ שזה לא ממש רלוונטי וצריך להתייחס לזה כאילו אנחנו היחידים.

למעלה