חיים מלאכותיים

Maha Vailo

New member
חיים מלאכותיים

כל תוכנות החיים המלאכותיים שפגשתי עד כה בנויות על בסיס של פרטים בתוך מערכת כלשהי עם מאפיינים שיכולים להשתנות. הערך של המאפיינים עצמם משתנים לפי ה"התנסות" של אותו פרט במערכת. אבל מאחר שזה כך החיים המלאכותיים שיווצרו שם תמיד יהיו מוגבלים לאותם מאפיינים. המחשבה שעלתה בראשי היא שאם היה ניתן לגרום לכך שמה שישתנה זה בעצם הקוד עצמו, למשל הוא יצור לולאות חדשות ומשתנים חדשים, אז אמנם הם עדיין יהיו מוגבלים לאותה שפת תכנות, אבל זה יהיה הרבה יותר מהמצב הקודם שלהם. למשל בהשוואה אלינו זה יהיה כמו האפשרות שצבע העיניים שלנו ישתנה לאורך הדורות, לעומת האפשרות של להצמיח עין שלישית שרואה באינפרא אדום (או משהו אחר בסגנון...). עוד לא ראיתי שום דבר בסגנון הזה, כך שאני פונה אליכם.אף על פי שאם תמצאו בדרך תוכנת חיים מלאכותיים טובה אחרת אני לא אתנגד.

דווקא קראתי על דבר כזה

חבל שהקישור הלך לי לאיבוד, אבל קראתי פעם כתבה מאד מעניינת באינטרנט על אדם שכתב תוכנת אסמבלר קטנה אשר "טורפת" תוכנות דומות שרצות באותו זמן בזכרון של המחשב וגם יודעת לשכפל את עצמה בזיכרון בתוספת מוטציות בקוד התוכנה עצמו, התוצאה היתה שלאחר מספר שעות הרצה אותו תכנת גילה להפתעתו כי ישנן בזכרון של המחשב תוכנות שמבצעות את אותה פעולה בדיוק כמו התוכנית המקורית שהוא כתב רק שגודלן בערך 10% מהתוכנית שכתב בעצמו. אולי מישהו כאן יודע על מה אני מדבר ויוכל לתת לך קישור. משתמש בצלילים

נשמע כמו אגדה אורבנית

מצד שני אני שמעתי על תחרות של כתיבת תוכניות מחשב שצריכות לחסל אחת את השנייה (ומן הסתם הן מבצעות שתי פעולות במקביל: משכפלות את עצמן, ומנסות להשמיד תוכניות אחרות). אבל גם לזה אין לי סימוכין כרגע.

נו טוב, אם אתה מתעקש.....

קרא כאן, והאמת שכלל לא ניסיתי להתחמק, פשוט זכרתי בוודאות שקראתי את זה איפשהו אבל לא הצלחתי למצוא את אותו אתר. משתמש בצלילים

cohvi

New member
יש...

התחום המדובר נקרא "Genetic Programming". שם מתמודדות תוכניות מחשב שונות (בד"כ באסמבלר) אחת מול השנייה בצורה אבולוציונית.

למעלה