חיים קלים בדרך לחו"ל

חיים קלים בדרך לחו"ל

אני טס מידי פעם לחו"ל בעיקר לעבודה בנושא הספר על כרתים, אבל גם לחופשה,מפגש עם חברים וסתם כיף לטייל.
יש לי בספר על כרתים פרק:"מהמונית למטוס".
פעם, לפני יותר מ-25 שנים הייתי מגיע לכרתים במונית לשדה התעופה 10 דקות לפני זמן הטיסה, מגיע במונית עד למטוס, נותן לדיילת את פנקס הכרטיסים ולסבל את המזוודה, עולה למטוס וטסים.

היום החיים מורכבים ומסובכים, עד כדי כך שאומרים לך להגיע לשדה התעופה שלוש שעות לפני שעת הטיסה (בכרתים אני מסתפק בשעה).

אלא, שהקידמה עוזרת להתגבר על קשיים רבים בדרכים מתוחכמות, אם רק קשובים להן.

במצב רגיל:
אתה מגיע לשדה התעופה 3 שעות לפני זמן הטיסה
עומד בתור לתישאול
עומד בתור למסירת המזוודה ולקבל את כרטיס העליה למטוס
עומד בתור לביקורת דרכונים
עומד בתור לשיקוף
וכך עברו עליך שעה עד שעתיים.

בקיצור:
היום הכל הרבה יותר קל ובעיקר למי שהסיק מסקנות מהעבר וטס לחו"ל רק עם טרולי.

בבית
אתה מבצע צ'ק-אין, מסמן איזה מושב אתה רוצה, ומדפיס כרטיס עליה למטוס.
בשדה התעופה:
עומד בתור לתישאול (במצבי אני מופנה למסלול מקוצר)
עומד בתור לשיקוף (אני לא כי יש לי קוצב לב)
מעביר דרכון הביומטרי במכשיר
כל ההליך לקח 10-20 דקות לכל היותר.

בחו"ל אפשר לעשות אותו הדבר, אבל מסתבר שאנשים לא עושים זאת מחוסר התנהלות נכונה.

שמתי לב שבהלוך למרות שנכנסתי לאתר חברת התעופה שעה אחרי שניתן היה, הכסאות שלי היו בשורה 26.
בחזור הכסאות שלי היו בשורה 2......

הפתרון שלי, לגשת 48 שעות לפני הטיסה חזרה למשרד הנסיעות בחו"ל אליו אני קשור, ולבקש שם לבצע עבורי את הפעולה ולהדפיס לי את כרטיס העליה למטוס.
כיוון שהאנשים לא כל כך "מפותחים" כמאמר בזמנו, הכנתי דף הנחיה בעברית ובאנגלית, בדיוק מה לעשות צעד אחר צעד.....

גם למי שאין משרד נסיעות שהוא קשור אליו, יכול לפנות לכל משרד נסיעות ולבקש לעשות זאת בתשלום.

וכך, מוצאים עוד דרך להקל על החיים העמוסים, בעיקר כשזה מדובר בטיסה לחו"ל שם רוצים לצאת משיגרת החיים.

יוליקה

Member
מנהל
בוקר טוב וחג שמח

את ההליך המקוצר אני עושה כבר שנים.
שנים שלא ביקרנו במשרד נסיעות... הכל דרך האינטרנט...
צ'ק אין, בחירת מקום בורדינג כארד הכל!!

בעיקבות החוק מ-2008, עדיף להשתמש בסוכן

בעיקרון, ואחרי שראיתי רבות מעוללות מסירת פרטי כרטיס האשראי באינטרנט (כן, אני יודע שיש מי שיאמר שאפשר לטפל, אני רק אומר ש-"מוטב להיות חכם מאשר פיקח")
אני מעולם לא מוסר את פרטי כרטיס האשראי שלי לאף אחד באינטרנט. אני פשוט לא קונה שום דבר באינטרנט.

מה שאני עושה לגבי כרטיס הטיסה, אני בודק באינטרנט את האופציות, ומשמצאתי, אני מדפיס ועם זה הולך לסוכן שיוציא לי כרטיס וגם עושה ביטוח באותה הזדמנות.
לפי החוק, אם פעלתי דרך סוכן, אם יש בעיה הרי מתפקידו לטפל בה.
ובעבור כ-30 שקלים שהוא לוקח, השקט הזה בהחלט שווה לי.
חוץ מהעובדה שהיו פעמים שהוא מצא לי טיסות זולות יותר.

לגבי הזמנת בתי מלון ורכב, אני פועל דרך סוכן בחו"ל, וכך אם יש בעיה, יש מי שיטפל בה בדרך הטובה ביותר.

יוליקה

Member
מנהל
אני לא קונה בחברות קיקיוניות

רק מוכרות.
אפילו כשיש טעות , אני מקבלת זיכוי מיידי.
יתרת מכך... הזמנו טיסה לבעלי לכנס באירופה...
פרצה צוק איתן.... או איך שקראו למבצע שלפניו...
קיבלנו החזר מלא על כרטיס הטיסה והמלון...
כי יש סיבות שחברות התעופה מקבלות אותו לביטול
למרות שכתוב בפרוש שבמידה ומבטלים אין החזר...
מלחמה לא כלולה בכך.

מלחמה היא "פורס מז'ור"

לכן ממשלות לא ממהרות להכריז על מצב מסויים כמלחמה , כיוון שזה גורם להפסדים עצומים למשק.

מי קונה בחברות קיקיוניות ?

ועוד נקודה ,מכיוון שלא יודעים אף פעם אם כשחוזרים ארצה לא פורצת לפתע שביתת המכס והם מחליטים לעבוד "לפי הספר" (משמע שביתר הזמן הם מועלים בתפקידם...) אני מחזיק בנרתיק ובו כל מסמכי הבעלות על הציוד האלקטרוני שעימי, ליתר בטחון (טלפון, מחשב, מצלמה, הרדיסק נייד, נגן מוזיקה) כך שתמיד תהיה לי הוכחה שהוצאתי את הפריטים מהארץ ולא קניתי אותם בחו"ל.....

י מ י ת 2

New member
המדריך לטסים לחו"ל

הענין הוא שרובנו יוצאים לחו"ל בקבוצות מאורגנות, אז אפשר אולי לקצר במשהו עם הכרטיס הביומטרי, אבל לא עקרוני.
שתהיה לך טיסה נעימה
ולכולם מועדים לשמחה. עוד חצי יום לחגוג ואז לחזור לשגרה.
שבוע טוב

יוליקה

Member
מנהל
למעט הטיסה לסין אף פעם אני לא טסה מאורגן

תמיד אנחנו טסים לבד... אנחנו קובעים את המסלול
את הזמן... איפה לבלות יותר איפה לקצר... איפה לאכול
בלי הגבלות של כשרות בגלל הקבוצה...
כשטסים לבד מוצאים דילים מאד זולים... גם הזמנת המלונות
היום עושים בקלות דרך הנט.

הדסהש1

New member
חג שמח..לי בשלב זה אין בעיה.אני לא טסה לאף מקום

כבר 16 שנה שלא יצאתי את גבולות המדינה...וגם בקרוב אין לנו תוכניות ..

לא יודע אם "רובנו"

אני רואה בטיסות המון אנשים מבוגרים שטסים לכל מיני מקומות בלי קבוצה, הכל לבד.

אפילו נתקלתי בזוג מבוגר מאוד שחיפש איך מגיעים למלון הנודיסטי של כרתים ("ווריטומרטיס" למעוניינים, בדרום כרתים באיזור ספקיה).

תוך כדי שיחה הגענו לבדיחות, והם טענו שלא שמעו בדיחות, אמרתי שאני יכול לספר אחת אבל שלא ייפגעו.

מספרים שנודיסטית זקנה מאוד שוכבת על החוף ערומה בשמש.
עובר מישהו ושואל: "מה את עושה?"
היא עונה לו: "תופסת צבע".....
והוא אחרי רגע: "אז אולי קודם פחחות ?...."

מינהר

New member
מאיר, לא ידעתי שאפשר מן הבית לבחור את מקומות הישיבה

ולהדפיס כרטיס עליה למטוס.
זה בכל חברת טיסה?

יש להניח שכן, אבל צריך לבדוק בחברות אחרות

אני טס רק חברת אגאין היוונית, ואפילו שממש כעת הם חידשו את האתר, הפעולות נשארו אותו הדבר.

מסתבר שיש רבים שעושים זאת, כיוון שניתן לבצע את הפעולות באתר רק החל מ-48 שעות לפני הטיסה, ובהלוך הייתי בשורה 23.
בחזור לעומת זאת המושבים היחידים התפוסים היו שורה 1, לקחתי שורה 2 (מעולם לא ישבתי בשורות הראשונות).

בחזור מחו"ל אני פונה למשרד הנסיעות שלי ולבקשם לעשות את הפעולה ואפילו הדפסתי דף עם כל השלבים. אבל למי שאין סוכן, יכול בחו"ל להיכנס לכל משרד נסיעות לבקש שיעשו לו את הפעולה בתשלום. זה שווה.

ואפילו זאת אני מתכוון לבטל, אני כעת מתעניין במדפסת קטנה למחשב נייד (יש טרמיות ללא דיו), ואז לא אצטרך שום טובה מאף אחד. אני מאוד לא אוהב להיות תלוי באחרים.

י מ י ת 2

New member
כל אחד מנסיונו.

כאשר טסתי לבד זה דבר אחד כאשר את בקבוצה זו התנהגות אחרת.
העיקר הבריאות היכולת והסקרנות
דרך אגב, לא ידעתי שיש ככר על שם בלפור והרצל חקק שני אחים תאומים משוררים. הם יו"ר אגודת הסופרים העבריים בתחלופה. ירושלמים גזעיים.

.

כמובן שזה לא אותו דבר

אבל אחרי כמה וכמה שנים שהדרכתי קבוצות לפחות 20 פעם בעונה לכרתים ולברצלונה, נקעה נפשי מהקבוצות, אנשים אנוכיים שלא מענין אותם שום דבר חוץ מקניות, ושחושבים שאתה משרת שלהם ותעשה כל מה שהם יירצו כולל הכל, ולכן מתנהגים אליך בחוצפה וכל הזמן יש להם טענות, לא משנה מה תעשה עבורם, הם חושבים רק איך להתלונן בחברה ולהוציא טיול חינם בהוצאת דיבה ועלילה נגד מרכז או מדריך הקבוצה.
דוגמא לאמירה מטופשת? - בערב האחרון ניגש אלי ראש קבוצת המטיילים, ויש לו תלונה שבארוחת הערב לא היתה לקרדה... אמרתי לו שלא ידאג כי מחר יקבל את כל הלקרדה..... (למי שמבין).

ידוע בין העוסקים בהדרכה שלקבל קבוצה נחמדה של אנשים שמענין אותם את הטיול, בני אדם שלא כדוגמה לעיל, זה ענין של מזל.

היום אני לא מתקרב לטיסות שכר בשום אופן, למרות שמידי פעם קורה שלטיסה המסחרית הישירה מכניסים קבוצה, עם כל הבלגן והאיחורים וכל מה שקשור לישראלי ולשוקולד.....

לכן אני מאוד מאוד משתדל לא לנסוע בחגים ובחופשות כדי לא לסבול מהם, כיוון שלאן שלא תיסע, כאשר אתה חוזר לישראל , אתה צריך לעמוד בתורי הענק לתישאול הלא רציני הזה ואחר כך לתור הענק של למסור מזוודה ולקבל כרטיס עליה למטוס עם עוד 200 ישראלים עצבנים שנלחמים על כל 10 ס"מ רצפה בתור.....
ואחרי התור עם הדחיפות והבלגן, הם צריכים להגיע לביקורת דרכונים, ושוב הם נדחפים בתור ענק וכנ"ל בתור הענק לשיקוף .

בטיסה סדירה ישירה כל התורים הללו לא מענייני, ואם יש לי טרולי ובורדינג-פס, אני ניגש ישר לתור של ביקורת הדרכונים, ומשם לשיקוף וסיימתי את ההליך ב-10 דקות. בעוד הישראלים בתורים הארוכים עוד עומדים עצבנים ומתקוטטים עוד שעה ארוכה.

מינהר

New member
מאיר, גם אני נוסעת עם מזוודת יד קטנה.

ובטיסה סדירה. בחזרה אני שולחת לעצמי בדואר דברים, שאני לא רוצה לסחוב.

מינהר

New member
ימית, ראש העיר שלנו שסולק קרא להרבה

כיכרות בעיר עש סופרים קיימים. סמדר שיר, חיים חפר, ורחוב עש אריק איינשטיין.
את האחים חקק אני זוכרת מאז שהיו כתבי נוער במעריב לנוער.

למעלה