חיים שזזים לאט מידיי.

חיים שזזים לאט מידיי.

טוב, בעצם הכותרת אומרת כמעט הכל. הייתי בשני אימונים, אחד אצל סטאז'רית שהיתה מעולה, והשני בתשלום, ועדיין, החיים שלי מתקדמים כל כך לאט, שבא לבכות. וזה בכל התחומים- זוגיות, קריירה (אני עצמאית שהאימון האחרון כנראה עזר לאפשר זאת), מגורים עצמאיים. ללכת שוב לאימון אני לא רוצה. גם יש לי ספר די טוב על אימון שבעצם מתפקד כמאמן. ובכל זאת, החיים שלי זזים בקצב יותר איטי מצב. יש לציין שאני בת 23 וכרגע מתפרנסת מקצבה כלשהי. מה עושים?

הכל יחסי - (אמר אינשטיין)

כמה שאלות שמעניין אותי לדעת (תעני אם את יכולה כמובן) 1. האם בעקבות האימונים שהיו לך השגת את המטרות שהוגדרו או לא או חלקם? והאם ב"מתקדמים לאט מדי" את מתכוונת שאת לא מפיקה תוצאות רצויות? 2. לא אמרת לאן את בעצם חותרת? (בכול תחום בנפרד) 3. עברת שני תהליכי אימון ואת אומרת "גם יש לי ספר די טוב על אימון שבעצם מתפקד כמאמן" - מעניין אותי לדעת כיצד את רואה את ההקבלה בין תהליך אימון עם מאמן לספר טוב על אימון? באיזה אופן הספר מקדם אותך להפקת תוצאות בשיטת האימון? ועוד דבר חשוב, אני שמח לראות שאת מחוייבת לעצמך ולהצלחה שלך, עברת שני אימונים ואת רואה שיש לך עוד עבודה לעשות, את קוראת ספרים וכותבת כאן בפורום ומחפשת תשובות - אני בקלות רואה אותך מגיע למקום הרצוי שלך - אין לי ספק שברגע שתזוזי לאן שאת רוצה החיים יזוזו איתך

תשובות לשאלות

1. חלק מתזוזה האיטית, ואני יודעת את זה, נובעות בקושי שלי להגדיר מטרות. פעם ידעתי יותר, היום פחות, ונראה לי שהסיבה העיקרית היא ריבוי מטרות. עוד סיבה זה שאין לי "למה" מספיק חזק כנראה. וכן, חלק מהמטרות שכן הצלחתי להגדיר השגתי באימונים הקודמים. 2. לאן אני חותרת? לזוגיות בריאה, בעסקים- בהתחלה ל5 מטופלים בשבוע ולעלות בהדרגה. וכן, אני לא מפיקה את התוצאות שאני רוצה. הספר הוא בעצם אימון, הוא נמצא בכל חנות ספרים, קוראים לו אימון אישי להצלחה. בזמן האחרון אני לא כל כך עובדת איתו, כי היה לי אימון רגיל, עכשיו אחזור אליו. וכן, אני דיי מחוייבת לעצמי. פעם הייתי יותר אומנם, ואני משתדלת לחזור לעצמי. והאמת שאני לא רוצה להיות "מתאמנת סדרתית". זה די מרתיע אותי. תודה על התגובה.

יש פתגם זן שאומר...

"אנחנו כאן לא כדי להספיק" את מכירה את האימון והתהליך האימוני ואומרת שיש לך קושי בהגדרת מטרות (זה אגב אחד מתפקידי המאמן, לעזור לך בהגדרה של מטרה - לקחת משהו מרמה של כוונה ולהפוך אותו למטרה מוגדרת וברת השגה). אחד מהמדדים למטרה מוגדרת וברת השגה הוא עוצמת ה"למה" שלך (למה חשוב לי/כמה חשוב לי להשיג מטרה כזו או אחרת?). אם לזה כיוונת, ואם ה"למה" שלך לא מספיק חזק... (אם הוא לא לפחות 8 ומעלה בסקאלה שבין 1-10) אז המשמעות היא שזה לא מספיק חשוב לך כרגע או שאינך מוכנה להשקיע עכשיו במטרה את האנרגיה הנדרשת. ולכן כך או אחרת התוצאה לא תקרה - וזה במתאם מלא. את אולי אף עונה לעצמך? שזה לא על קושי בהגדרת מטרות - אלא על ריבוי של מטרות. אולי השיחה היא על מיקוד? היכן הפוקוס שלך? אולי אם תבחרי מטרה אחת בלבד - זו שהכי חשובה לך עכשיו לקדם - ותתמקדי רק בה תחושי שה "קצב" משתנה? מה דעתך?

נראה לי שזה חלק גדול ממה שמעכב

אותי. חוסר המיקוד. יש לי לפחות 3-4 נושאים שהייתי רוצה לעבוד עליהם, ונראה שאני קצת נופלת בין הכיסאת. מצד אחד- חושבת על העסקים שלי, מצד שני, על היצירה ומהצד השלישי על הזוגיות. וכמו שנאמר- תפסת מרובה לא תפסת. הלמה שלי הוא כדי שאוכל להגשים את כל החלומות שלי. כנראה שזה לא למה מספיק חזק, כי מה זה בעצם כל החלומות? זה מאוד ארטילאי. תודה.

חלומות

מה כוונתך - חלומות זה דבר ארטילאי? אני קורא בהמשך שכאשר היה לך חלום להיות מטפלת הגשמת אותו. חלומות הם דבר נפלא לדעתי והשאיפה להגשים חלומות היא מנוע טורבו אם את אכן מאמינה בחלום שלך - ויש לך לכך הוכחות לא? אני מאמין שהעולם שייך לאלה המאמינים ביופיו של חלומם. מותר גם לנוח מדי פעם כדי לאגור אנרגיה וליצור מיקוד - זה בסדר. סופ"ש רגוע ושקט

הכוונה שלי

שהמטרה שלי היא להגיע ליכולת להגשים את כל החלומות שלי באשר הם. וכל החלומות שלי זה קצת ארטילאי, כי יש הרבה כאלו. זה לא שהייתי אומרת נגיד שאני חולמת להיות מוזיקאית מצליחה, או מטפלת, או כל דבר אחר. זה להיות מסוגלת לעשות כל מה שעולה על דעתי (בגבולות החוק והאפשרי בייקום), בלי להיות מוגבלת או תלויה במשהו או במישהו. זאת השאיפה שלי. לדעתי זה קצת מעורפל. אולי לא?

עוד שאלות (אני לא חתול אז אין חשש..

שסקרנות תהרוג אותי) 1. אם הייתי אומר לך שתהליך האימון שאני מכיר הוא תהליך מדליק, מרתק, מעורר השראה ומעורר בכלל, שהוא מאפשר מיקוד ובהירות במטרות ספציפיות מאפשר גילוי המוטיבציה הפנימית להשגת המטרות,מאפשר לחתור אליהן באפקטיביות מהירות והנאה ומאפשר הפקת תוצאות יוצאות דופן בחיים בזמן קצר יחסית. האם כל זה מתאר לדעתך את האימונים שאת עברת? 2. אם הייתי אומר לך שישנה אפשרות שתעבדי עם מאמן מתוך בחירה 8 חודשים בשנה (לא בהכרח ברצף) לאורך 5 שנים לפחות, כי את תפיקי תוצאות יוצאות דופן ותעשי כזה הבדל בחיים שלך, בזוגיות, בעסקים, פיננסית, אישיותית ובכול תחום שתבחרי לעבוד עליו - ואת לגמרי תזהי את ההבדל בהפקת תוצאות בין עבודה לבד לעבודה עם מאמן , האם גם אז היית אומרת - "והאמת שאני לא רוצה להיות "מתאמנת סדרתית". זה די מרתיע אותי"? מהו הדבר שמרתיע אותך? 3. ודבר אחרון האם האבחנה שהחיים שלך זזים לאט משאת רוצה היא אבחנה שהתחילה בשלב מסויים (לפני חודש , שנה וכו') או שזה משהו שהולך איתך אחורה עד כמה שאת זוכרת?

תשובות לשאלות הנוספות

1. שני האימונים שעברתי היו שיחות נחמדות, שנתנו לי קצת חומר למחשבה, ואולי החומר למחשבה הזה היה מה שקידם אותי בסופו של דבר. קשה לי להגדיר מטרות, וכמו שאמרתי, אולי זה עקב אכילס שלי. 2. אם היה מישהו שהיה עובד איתי רצוף, כמה שנים, אז כן, לא הייתי מתנגדת. הכוונה שלי בזה שלא רציתי להיות מאמנת סידרתית היתה בלהכנס ולצאת מאימונים של 3 חודשים כי כל אימון כזה כרוך בלהפתח מחדש ועד שנוצר קשר כבר צריך להתנתק שוב. אז נכון שכל מאמנ/ת מביא/ה נקודת מבט חדשה, או עוד דבר שלא שמתי לב אליו, או עוד כלי לעבוד איתו, ועדיין, אני לא רוצה להחליף מאמנים. אז אולי זה הפיתרון- מישהו שיעבוד איתי לאורך תקופה ארוכה, עד שאשיג את התוצאות הרצויות, ואפילו אחרי. 3. זה תהליך שהולך איתי אחורה. החיים שלי נתקעו בערך לפני 6 שנים, ופעם הייתי הרבה הרבה יותר פעילה, או כמו שאני מכנה את זה, הרבה יותר "לוחמת". יש לי כמה השערות לגבי נקודת המפנה שגרמה לי לעצור, ובניהן קצבה מסויימת שאני מקבלת מבט"ל.

T a l c y

New member
אתגר... ../images/Emo70.gif

שלום "טרמפיסטית", לפני שאכתוב את מה שעולה לי שקשור לתוכן של שאלתך, עלה לי מיד - השם שבחרת להשתמש בו. האם את תופסת טרמפים - לכיוון אותו את רוצה? האם יש לך בחירה על אילו "מכוניות" את עולה לכיוון היעד שלך? האם זהו אלמנט בחייך (של לנסוע ממקום למקום) - אך לא לעצור במקום שאת רוצה להשריש את עצמך??? כמובן שאלו מהירהורי ליבי לגבי השם, ויתכן שאין בהם דבר. בכל מקרה עלתה לי השאלה - מה את מרויחה מהקצב הזה? איך הוא משרת אותך? האם את יכולה ליהנות מהזמן בו את "מתבשלת" לקראת השגת היעד שלך? לראות מה את מרויחה מהדרך - בעודך מסתכלת לכיוון אליו את רוצה להגיע? תודה, טל

לגבי השם שלי...

אנלוגיה מעניינת, אך הוא נוצר בגלל שאין לי אוטו או רישיון, ולכן לרוב אני מבקשת טרמפים מחברות כשאני יוצאת לבלות.
ואכן, זה אלמנט, לנסוע ממקום למקום. אין לי כוונה להיות במקום אחד לאורך זמן, אני רוצה לטייל, לראות עולם, לראות מקומות ואנשים. זה התיכנון שלי. מה אני מרוויחה? התפתחות אישית שאולי בדרך אחרת לא הייתי מקבלת.
והאמת, חשבתי על זה, שאני כל כך שקועה בהשגת היעד, עד שהדרך לא מהנה, או מהנה במידה מועטה. תודה גם לך.

ronconsult

New member
יעוץ בנושא מסמנכ"ל

לטרמפיסטית שלום רב ! קודם כל, פנייתך מעידה על כך שאת בחורה אנרגטית, נכונה להקשבה ולימוד מנסיונם של אחרים, אינה חוששת מהתנסויות, ולכן מהמעט כקראתי אני משוכנע כי כביחס לגילך - בחורה בת 23, יש לך את כל התכונות הנכונות כדי להיות אופטימית ולהצליח בהמשך. בנושא הקריירה - הגדרת מטרה - אינה מספיק טובה בכדי להשיגה. חשוב מאוד לקבוע מטרה ממוקדת, אולם מיד אח"כ צריך לקבוע יעדים בתהליך - שהשגתם תאפשר לבסוף להגיע למטרה. מטרה כוללנית כמו "להיות עורכת דין עצמאית ומצליחה" היא מטרה ראוייה, אך יש להגדיר עבורה יעדים שנוגעים (לדוגמא לצורך המחשה בלבד), ברכישת השכלה בסיסית, השגת התמחות שתאפשר בידול מקצועי ויתרון יחסי על אלפי עורכי הדין האחרים, צבירת נסיון במשרד עו"ד מצליח שמתמחה בתחום בו ברצונך לפעול בעתיד ועוד ועוד... לכל יעד נדרש לקבוע לוח זמנים מאתגר מחד, וריאלי מאידך, שיאפשר את השגתו. לצערי - ברוב תחומי החיים אין קיצורי דרך, והכשרה, לימודים, צבירת נסיון ובניית מוטיטין הם תהליכים שאורכים חודשים רבים ואף שנים. במהלך הזמן שחולף את צריכה כל העת לבדוק את המגמה של התהליכים בחייך - האם הם הולמים את היעדים שקבעת? האם הם מובילים אותך בכיוון הנכון? האם יש צורך לעדכן את הציפיות או את התכניות? דבר אחרון - בנוגע לזוגיות (אמנם - אין לי פה מומחיות אך בכל זאת - כמה מילים): אמנם, שווה לחכות לאלת המזל, אך גם פה - האם את מחפשת זוגיות במקומות שבהם נמצאים הגברים שהולמים את הציפיות שלך? האם את מאפשרת יצירת הזדמנויות להיכרות? בהצלחה! רון כללי - שמי רון, סמנכ"ל בחברה עיסקית , סא"ל במילואים ובוגר תואר שני במנהל עסקים (נשוי ואב לילדים). כתרומה לחברה הישראלית, ללא כל עלות או כל דרישה אחרת, אני מוכן לייעץ בחינם בכל נושא לכל דורש - [email protected] ניהול כללי, ניהול כספי, פיתוח עסקי, קידום אישי, פתרון קונפליקטים, סוגיות אישיות ועוד. כמובן שאין צורך להזדהות, אלא רק לפנות עם הבעיה - ואני אנסה לעזור.

שלום לך

באשר ללוחות זמנים, אכן יש לי בעיה קטנה איתם. שמתי לב שאם אני לוקחת מטרה קטנה, ו"תוקפת" אותה, זה מצליח לי יותר. למשל, שמתי לי למטרה לפני כמה חודשים, להיות מטפלת מקצועית תוך שלושה חודשים. זה היה בזמן שהייתי בסטאז' שלי. וכן, הצלחתי לעמוד במטרה הזאת. עמדה לזכותי העובדה שלא הגדרתי בדיוק מה זה מטפלת מקצועית (קבלת תעודה? מספר מסויים של מטופלים?) והסתפקתי בכך שארגיש מתי אני מספיק מצקועית ובמקביל עשיתי כל מה שיכולתי כדי להגיע ליעד הזה. ובאשר לזוגיות- כן, אולי אני צריכה ליצור יותר אפשרויות להיכרות. תודה.

tlingit

New member
הי ronconsult ../images/Emo13.gif

נעים להכירך וברכות על היוזמה היפה מאד שלך
אני מזמינה אותך להוסיף את הודעתך בתחום התרומה לחברה גם ללוח 'צומחים יחד' בלוחות שלנו

למעלה