חיים

netad169

New member
חיים

יש בה, ברוח את שאיפת המיזוג אל החומר בבחינת אחד נברא ואחד היות. יש ונדמה כי נפרדים הללו זה מזה ונעשים בשברירי חיים מוחשיים, אך אין אפשרות להפרידם בהיותם זרע אחד אשר צומח אט אל עבר שמיים. רטט היחד מאחדם מבקש הישזרותם זה בזה, כמיהתם להתאחד מבקשת מקומה במציאות חייכם. כל עשייה, חומר היא, כל עשייה, גם רוח ואין ממש בצורך הנפרד להוכיח קיום, כי בעצם נשימתכם קיומכם ובעצם מימושכם חיים.

מאמיה

New member
נהניתי והועשרתי, תודה ../images/Emo140.gif

ועדיין שואלת מהי רוח ומהי נפש לא שואלת סתם - אני באמת מנסה להעמיק את ההבנה שלי

netad169

New member
ההבדלים, אם הם קיימים

נמצאים רק בצורך שלנו להגדיר ולתייג כל דבר שנמצא בסביבתנו, כמו גם בתוכנו פנימה. מה שאני מנסה להגיד כאן הוא שאין נפרדות. הכל הינו מכלול אחד. תודה על הקריאה והתגובות ושבוע מבורך.

מאמיה

New member
אז למה בעצם אנחנו מפרידים?

יש לנו את הצורך לתייג - זה חלק מהארציות שלנו, בעיניי אנחנו מתייגים מולקולה ואטום ומצליחים לפרק את האטום ומתייגים את הניוטרונים, הפרוטונים והאלקטרונים ומגלים שאפשר להמשיך ולפרק ולהמשיך ולתייג. ואנחנו גם מוצאים את ההבדלים והמיוחדות למרות שברור לנו שבסוף החלקיקים הקטנים יוצרים את התמונה הגדולה. האם החלקים הנפרדים יכולים ליצור תמונה גדולה אחרת? האם יש משמעות כלשהי לנפרדות שלהם? במילים אחרות אני לא מבינה את התמונה הגדולה האם אוכל להבין את החלקים ממנה היא מורכבת ואז ליצור תמונה ברורה יותר?

rshaim

New member
אנשים שונים רואים דברים בצורה שונה

יש אנשים הרואים את התמונה הכוללת ואז רואים ממה היא עשויה, ויש כאלה שמהחלקים בונים את התמונה, זה לא עקרוני כל כך, אני מניחה שהבדיקה נועדה לתת לנו ביטחון שבהבנת המהות היופי שאין דבר אחד קבוע, כל אחד מבין מהמקום שלו ובדרך שלו, אז אם נוח לך לראות את התמונה מחלקיה עשי זאת ואם הפוך עשי גם זאת כל דרך טובה אם היא טובה לך

netad169

New member
אני חושבת שהמאמץ שלנו לתייג ולהגדיר

נותן לנו תחושה (ואולי אשליה) של בטחון. זו דרך אחת להתמצא בחיים. אני מרגישה שאני מחפשת דרכים נוספות שגם בהן ארגיש בטוחה.

rshaim

New member
../images/Emo17.gif דיאלוג מעניין

בין רוח וחומר, שלא לדבר על השילוש הקדוש: נשמה רוח וחומר שאז בכלל האחד נשזר בשני מתערבל ונפרד, נמהל ושוב מתבודד משנה ומשתנה אהבתי נטע

למעלה